miercuri, 31 decembrie 2014

Postul cu sucuri:intrebari si raspunsuri

   Ce este postul cu sucuri?
 Postul cu sucuri este un tip de dieta detoxifianta. Un astfel de post implica consumul pe termen scurt numai de sucuri din fructe si legume si apa. Sustinatorii postului cu sucuri folosesc sucurile pentru ca se crede despre ele ca sunt o foarte buna sursa de vitamine si antioxidanti.
  Postul cu sucuri este considerat o forma extrema de detoxifiere fiindca nu se consuma nici un pic de hrana solida. Metode de detoxifiere mai moderate precum dieta detox, includ alimente solide.
Cine nu ar trebui sa incerce postul cu sucuri?
Femeile insarcinate sau care alapteaza.
Persoanele cu diabet, nivel scazut de zahar in sange, tulburari alimentare, boli de rinichi, boli de ficat, malnutritie, dependenta, sub greutatea normala, anemie, tulburari imunitare, infectii, deficiente nutritionale, presiune sanguina scazuta, colita ulceroasa, cancer, boli mortale, epilepsie sau alte afectiuni cronice nu ar trebui sa tina post cu sucuri sau sa il tina sub strict supraveghere medicala.
Nu ar trebui sa tina un astfel de post cei care se afla inainte sau dupa operatii chirurgicale.
Un post cu sucuri ar putea reduce proteinele din sange si sa schimbe modul in care medicamentele prescrise reactioneaza in corp. Cei ce iau medicamente ar trebui sa consulte un profesionist in sanatate cu experienta in detoxifiere inainte de a incerca un post cu sucuri si nu ar trebui sa intrerupa sau sa reduca tratamentul medicamentos dupa parerea proprie.
 Este important sa se consulte un profesionist in sanatate inainte de a incerca postul cu sucuri.
 Posibile efecte secundare ale unui post cu sucuri
 Efecte secundare temporare ale unui post cu sucuri includ dureri de cap, oboseala, hipoglicemie, constipatie, acnee, accentuarea mirosului corporal si respiratie urat mirositoare. Alte efecte secundare ale unui post cu sucuri pot include lesinuri, ameteala, presiune sanguina joasa, aritmie(puls neregulat), pierdere de greutate, foame, voma, diaree si probleme cu rinichii. Daca apar aceste efecte secundare, daca simptomele se inrautatesc sau apar unele noi, postul ar trebui intrerupt si facuta imediat o vizita la doctor.
 Un alt posibil efect secundar al postului cu sucuri este diareea, care poate duce la deshidratare si pierdere de electroliti(saruri).
 Daca este continuat pentru o perioada indelungata, postul cu sucuri poate duce la deficiente nutritionale, in special deficienta de proteine si calciu.
 Sucul de grepfruit nu ar trebui utilizat in timpul unui astfel de post, in special de catre persoane care urmeaza anumite tratamente medicamentoase. Un compus al grepfruit-ului poate schimba modul in care sunt metabolizate anumite medicamente in corp. Dovezi recente sugereaza ca sucul de rodiii ar putea de asemenea avea acelasi efect.
Cat de mult timp ar trebui sa dureze de obicei postul cu sucuri?
 Un post cu sucuri ar trebui de obicei sa dureze de la una la trei zile. Un post mai lung necesita supraveghere medicala si posibil monitorizare pentru a face sigur ca nu intervin deficiente nutritionale. 
 Ce implica postul cu sucuri obisnuit?
Adeptii postului cu sucuri sugereaza ca sa se posteasca doar in timpul lunilor calde ale anului. Primavara este considerata a fi cea mai buna perioada a anului pentru postul cu sucuri.
Cu sapte sau mai multe zile inaintea postului, trebuie reduse sau eliminate din dieta alcoolul, nicotina, cafeina, zaharul, lactatele, graul, carnea, pestele, ouale. Aceasta dieta pregatitoare consta adesea in principal din fructe, legume si leguminoase organice.
De obicei este recomandat sa beti intre 900 si 1800 de grame de suc pe zi in timpul postului. Sucul este sorbit cu inghitituri mici pe tot timpul zilei. Fructele si vegetalele tipice includ telina, morcovul, varza, varza creata, merele, ananasul, merisoarele, spanacul, sfecla si verdeturile. Citricele sunt adesea evitate.
Pe langa suc este recomandat sa se consume 6 pahare de apa calda filtrata sau la temperatura camerei.
Fructele si legumele organice sunt cele recomandate de obicei. Daca nu sunt disponibile produsele organice, specialistii sugereaza decojirea fructelor si legumelor sau spalarea lor cu un produs netoxic, de obicei disponibil la magazinele cu alimente bio.
Fructele si legumele proaspete sunt de preferat, dar daca nu sunt disponibile, specialistii sugereaza cumpararea acestora de la un magazin bio sau un bar cu sucuri.
Legumele verzi si cele incoltite contin pigmentul clorofila, despre care sustinatorii postului cu sucuri cred ca este deosebit de binefacator in timpul acestui post.
Este recomandata o combinatie de fructe si legume.
Ca variatie la postul strict cu sucuri, exista posibilitatea unei singure mese pe zi pe langa sucuri.
 Anumite fructe si legume si partile acestora nu ar trebui transformate in suc, precum samburii de piersici, caise, cirese si alte fructe, cele de mere, coaja citricelor, calotele(partea dintre frunze/tulpina si radacina) morcovilor si rubarbei, coaja tare a fructelor de kiwi, ananas si mango, si bananele si avocado.



Rinese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu