sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Mesaj de la Arhanghelul Jofiel

Fa curat in spatiul tau, acasa sau la locul de munca. E important azi sa renunti la aceste lucruri care iti blocheaza energia pozitiva, creativitatea, prosperitatea. Pentru a stii la ce anume trebuie sa renunti cheama-l pe Jofiel. El te va indruma ce sa faci cu acele lucruri de care nu mai ai nevoie. Nu vei face decat sa lasi acum energia si aerul curat sa intre in viata ta si vei simti instant o usurare si o revigorare. Infrumuseaza-ti casa, biroul si in felul acesta iti infrumusetezi viata.
Asa sa fie si asa este.



Rinese


Cum să lucrăm cu maeştrii ascensionaţi

  Maeştrii ascensionaţi sunt învăţători spirituali, care de-a lungul timpului au luat contact cu omenirea, unii chiar în planul fizic, alţii doar prin channeling. Aceştia şi-au asumat în momentul ascensiunii lor, misiuni prin care să poată ajuta planeta să treacă în dimensiunile superioare. Sunt entităţi specializate care te pot călăuzi, dacă le ceri ajutorul.
  Lucrez cu ei de mult timp şi îţi pot spune, că a fost important pentru dezvoltarea mea personală să primesc sfaturi şi ghidare din partea lor. În funcţie de menirea pe care o ai în viaţă vei rezona cu anumiţi maeştrii înălţaţi care te pot îndruma.
  În continuare îţi prezint o parte dintre maeştrii ascensionaţi cu care poţi lucra în funcţie de scopurile şi misiunile tale:

KUAN YIN – reprezintă divinitatea feminină în Budism. Te ajută să te deschizi către darurile tale spirituale. Cultivarea compasiunii şi dezvoltarea clarviziunii sunt alte două aspecte importante în care poţi să ceri asistenţa acesteia. KUAN YIN te învaţă să trăieşti în bunătate, compasiune şi armonie, atât cu tine, cât şi cu cei din jurul tău.

SAINT GERMAIN – cunoscut şi sub numele: CONTELE DE SAINT GERMAIN. Este păstrătorul Flăcării Argintiu Violet. Îi poţi cere să îţi cureţe structurile folosind acest instrument. Dacă va accepta să lucreze cu tine, atunci te vei simţi învăluit de această energie care va curăţa impurităţile din câmpurile şi structurile tale energetice. Îl poţi ruga să te ajute şi să te ghideze pe calea evoluţiei spirituale şi a îndeplinirii misiunii personale în această viaţă.

MELCHISEDEC, Melchizedek, Melkisetek, sau Malki Tzedek este un învăţător spriritual care lucrează pentru echilibrarea şi armonizarea energiilor pe planeta Pământ. Poate ai auzit de Ordinul lui MELCHISEDEC şi de misiunea acestuia de creştere şi elevare spirituală a oamenilor. Îl poţi ruga pe acest maestru spiritual să te ghideze pe calea evoluţiei tale şi să îţi deschidă noi căi de înţelegere a spiritualităţii şi să integreze aspectul divin pe care îl reprezintă. Roagă-l să îţi faciliteze conexiunea cu sistemul tău de ghidare interioară şi să ai mai mult încredere în mesajele pe care le primeşti de la divinitate.

FECIOARA MARIA – reprezintă aspectul feminin în Creştinism. Este recunoscută pentru vindecările miraculoase de la Fatima, Lourdes şi Medjugorje. Îi poţi cere ajutorul pentru vindecarea tuturor emoţiilor negative şi a stărilor de depresie , cât şi pentru vindecări de orice altă natură. Îi poţi cere să te ajute să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu mama, cât şi cu alte femei din viaţa ta. FECIOARA MARIA te ajută să îţi creşti stima de sine, să îţi recunoşti potenţialul tău şi să îl utilizezi la maxim.

IISUS – este maestrul ascensionat care şi-a asumat o misiune de vindecare a acestei planete. Îl poţi ruga pe IISUS să te vindece şi să te ajute să evoluezi spiritual şi prin această lucrare divină vei ajuta planeta să evolueze prin tine. IISUS te sprijină să te deschizi către iubirea necondiţionată şi să începi prin a te iubi pe tine, după care să îi iubeşti şi pe ceilalţi ca pe tine însuţi. Aşa că roagă-l să te ajute să te iubeşti şi să te respecţi mai mult. Te poate învăţa cum să trăieşti în armonie cu tine şi cu cei din jurul tău şi cum să îţi cultivi pacea interioară.

MERLIN – este un învăţător puternic care te poate ajuta să controlezi cele patru elemente: apă, foc, pământ şi aer. Roagă-l să păstreze un echilibru între cele patru elemente astfel încât viaţa ta să atingă un echilibru. El te ghidează pe calea alchimiei spirituale; altfel spus, îţi deschide noi orizonturi privind acest univers şi modurile prin care tu ești co-creator al realităţii ce te înconjoară. Roagă-l să te ajute să manifeşti în realitatea fizică lucrurile pe care ţi le doreşti şi care sunt în armonie cu tine şi cu cei din jurul tău.

ABUNDANTIA – învăţătoare spirituală care îţi arată cum să integrezi prosperitatea şi abundenţa financiară în viaţa ta. O poţi ruga să reverse abundenţa şi prosperitatea asupra ta, astfel încât să te poţi bucura de o viaţă echilibrată atât în plan material cât şi spiritual. Ea te poate învăţa că energia banilor este accesibilă oricui; dacă aceasta nu se manifestă în viaţa ta, atunci ABUNDANTIA poate elimina aceste blocaje care împiedică manifestarea prosperităţii şi a abundenţei financiare.

SOLOMON – este un maestru înălţat care te ajută să dobândeşti înţelepciune şi să o întegrezi activ în viaţa ta. Poţi face acest lucru prioritizând ceea ce este mai important în viaţa ta şi realizând schimbarea sistemelor de valori, în măsura în care acestea nu mai coincid cu calea evoluţiei tale. Acesta te ajută să găseşti curajul şi tăria interioară de a produce schimbări în viaţa ta; de a ieşi din zona de comfort şi de a păşi pe calea care te aduce mai aproape de îndeplinirea misiunii tale divine.

KRISHNA – este un învăţător care te ajută să vezi binele în orice situaţie din viaţa ta. Roagă-l să aducă în viaţa ta acele experienţe care te îmbogăţesc spiritual şi care te ajută să te dezvolţi. Orice experienţă pe care o trăieşti are în spatele ei o învăţătură şi reprezintă un pas pe care îl faci pe calea desăvârşirii tale. KRISHNA te sprijină să vezi înţelesurile „ascunse” din spatele unor situaţii sau relaţii care ţi se par blocate. Cere-i ajutorul pentru a putea înţelege de ce a apărut în viaţa ta această situaţie şi ce poţi învăţa din această experienţă.

EL MORYA – acest maestru înălţat te ajută să te conectezi la energia Pământului şi să acorzi prioritatea cuvenită acţiunilor tale din planul fizic. Acesta te ajută să rămâi împământat şi să îţi realizezi misiunile pe care ţi le-ai asumat. Poţi să îl rogi să te ajute să te decizi ce cale să urmezi pentru a fi împlinit cu tine însuţi.

     Rugăciunea este o metodă prin care îi poţi contacta pe maeştrii ascensionaţi şi să le ceri ceea ce doreşti. Aceştia sunt bucuroşi să te sprijine şi să te îndrume pe calea ta.
     Meditaţia este o altă cale de a intra în contact cu maeştrii ascensionaţi. Îi poţi invoca şi vizualiza lângă tine sau poţi pur şi simplu să intri în stare de meditaţie şi să le pronunţi numele; ei apar imediat lângă tine şi chiar dacă nu îi vezi, o să le simţi imediat prezenţa în jurul tău. Pe măsură ce îi chemi mai des şi o să lucrezi cu ei, conexiunea cu aceştia va fi din ce în ce mai puternică şi sensibilitatea ta va creşte; astfel vei simţi prezenţa lor mult mai repede şi la o intensitatea mai mare.
     Citirile cu cărţi de tip oracol reprezintă o altă metodă de a intra în contact cu maeştrii ascensionaţi; prin intermediul cărţilor poţi primi mesjaele de la maeştrii ascensionaţi care sunt lângă tine şi care ar putea să te ajute pe calea ta.
     Iniţierile reprezintă o altă metodă de lucru cu maeştrii ascensionaţi. Există sisteme de tip Reiki: Shamballa MDH, Ascension Reiki, 13 Ascended Masters și Sistemul Razelor Planetare şi alte sisteme specifice venite pe vibraţia unui singur maestru ascensionat.



Rinese

DESPRE CONSECINȚELE VIEȚII

  Indiferent dacă vorbim despre un accident de mașină, o boală, o consecință nefastă sau o nenorocire apărută din senin în rutina de zi cu zi, prima întrebare care apare aproape în mintea fiecăruia dintre noi, este: “Ce-am făcut să merit asta?”

  Deseori, acest tip de reacție umană comună semenilor noștri, manifestată prin eschivarea responsabilității sau prin respingerea asumări propriilor consecințe (rezultate ca un efect firesc al alegeri și acțiunilor noastre manifestate ca un lung șir de cauzalități individuale sau comune unui grup), presupune a nega și a respinge credința universală în reciprocitatea propriilor noastre acțiuni, manifestate prin consecințe.

  Eroarea de a ignora principiul cuantic al cauzalității energiilor din Univers (manifestat prin cauză și efect) și pe cel al echilibrului energetic, manifestat prin complementaritatea polarități energiilor (masculin VS feminin; intrare VS ieșire; bine VS rău; lumină VS întuneric; benefic VS dăunător; deficit VS abundență; optimism VS pesimism; credință VS îndoială; ură VS iubire, teamă VS curaj; egoism VS altruism; eșec VS succes; etc), nu presupune și a fi feriți, de consecințele încălcării armoniei și echilibrului energetic din Univers.

  Indiferent de rasă, gen, religia ori de credințele noastre practicată, energiile din Univers, ne sunt în egală măsură benefice și potrivnice, în măsura în care le percepem și le manifestăm astfel, prin energia gândurilor, emoțiilor, credințelor, convingerilor și acțiunilor noastre. Astfel, în măsura în care manifestăm acțiuni (caracterizate de percepții, gânduri sau credințe individuale) care coincid cu cele colective ale lumii, despre “BINE”, consecințele ei se vor întoarce la noi ca și rod, în mod benefic. În aceeași măsură, atunci când, prin consecințele manifestărilor noastre considerăm sau se consideră că facem “RĂU”, mai devreme sau mai târziu, consecințele acestor acțiuni, reflectate în viața noastră, dar și în a celorlați (ca efect negativ), ne vor afecta.

  Unii o văd aceste forme de manifestare benefică a consecințelor, manifestărilor, experiențelor, trăirilor sau a evenimentelor noastre de viață, ca noroc… sau ca ghinion. Alții consideră că este o binecuvântare, dacă evenimentul sau rezultatul este benefic… sau dreptate divină dacă este o pedeapsă sau o consecință nefastă. Unii o numesc “legea consecinței”.

  Indiferent însă dacă vorbim despre “consecințe curente” (provenite din experimentarea consecințelor suferinței provocate în acestă viață, pentru care urmează să plătim prețul durerii pricinuite) sau dacă vorbim despre “consecințe Karmice” (provenite din experiențele și cauzele negative și a suferințelor pricinuite în acțiunile din alte vieți, pentru care nu am făcut încă plățile prin experimentarea ca revers, a suferinței provocate…pentru a învăța astfel lecția lor), faptul că mai devreme sau mai târziu legile naturii și ale armoniei energiilor din Univers, ne vor sili să plătim lecția greșelilor, a nepăsării și a necugetărilor noastre.

  Chiar dacă termenul de “Karma” a devenit popular în ultimii ani, în vocabularul, percepția sau chiar în practici spirituale, cunoaștem prea puțin despre filozofia ei originală, și cu atât mai puțini dintre noi, și înțelegem cum funcționează și ne afectează viețile. Fără asumarea acestei intenții, de a conștientiza singura cale benefică a prosperității și evoluției sinelui nostru superior către desăvârșire și înțelegerea rostului său, prin spirit, nu facem altceva decât să generăm decimarea speciei umane, prin involuția noastră.

  A nu conștientiza nevoia de evoluție spirituală și a ignora nevoia stringentă de a ne curăța karma (prin efectuarea plăților karmice), nu ne vom putea împiedica nici să evităm încărcarea ei, cu alte obligații asumate inconștient în existența noastră curentă (prin acțiuni care afectează binele sau lezează interesele semenilor noștri și a tot ceea ce ființează în macro și micro Universul nostru).

  Prin a ignora efectele consecințelor generate de propriile noastre cauze, nu facem altceva decât să ne decimăm habitatul și resursele și viața, generând prin gândirea și comportamentul nostru individual și colectiv (nesupus legilor care susțin echilibrul Universului), haos și un mediu energetic potrivnic purității vieții, dominat de energiile nefaste, a undelor cerebrale pe care le emitem continuu în Eter prin gândurile noastre individuale, amplificate de cele emise prin gândirea și percepția colectivă (specifice vibrațiilor emoțiilor, stărilor, percepțiilor, trăirilor, experiențelor, reperelor și sentimentelor negative, dominate de temeri, insuficiențe, insecuritate, neîmpliniri și nemulțumiri).

  Astfel, tot ceea ce “cărăm” cu noi ca bagaj karmic sau ca har și vocație, și tot ceea ce “producem” prin alegeri și acțiuni, în mod benefic sau ca rezultat al dereglării echilibrului și armoniei energetice de pe acest Pământ (ca efect al necugetării noastre), poate fi înțeles pe două paliere:
- ca energie feminină de ieșire (de polaritate negativă), generată ca efect al deficitului energetic, exprimat prin nevoile manifestate prin ființarea noastre instinctuale și egocentrice (prin manifestări și acțiunile reactive sau instinctuale “dictate” la nivel mental de nevoile de bază ale trupului ( nevoi fizice și fiziologice, hrană, nevoia de perpetuare a speciei, siguranță, securitate, etc) dublate de nevoile materiale, de nevoia de recunoaștere și auto-stima, etc, (induse și auto-induse prin convingeri, crezuri, preconcepții și programe mentale, de interesele societății de consum în care trăim);
- ca energie masculină de ieșire (de polaritate pozitivă), generată ca efect al excedentului energetic, dăruit necondiționat, ca efect al conștientizării sinelui nostru superior și al evoluției noastre spirituale (prin care dobândim înțelegere și claritate privind sensurile și întâmplărilor lucrurilor și consecințelor din viața noastră), corectând în mod benefic (conștient de efectele asupra intereselor comune al celor alături de care ființează pe acest pământ), efectele șirului cauzalității “acțiunilor” și “faptelor” noastre, determinate de ciclul “cauză” și “efect”.

  Pentru desăvârșirea vieții noastre, pe fiecare plan al ei, este important să aducem echilibrul și armonia celor două planuri ale dualității ființării noastre (cel fizic și mental, cu cel emoțional și spiritual), manifestate prin stările noastre energetice (feminine de intrare și masculine de ieșire).



Rinese

Cele CINCI ritualuri care pot indeparta energia negativa din casa ta

   Felul in care ne simtim, traim si actionam, relatiile noastre si nu numai, provoaca o eliberare de energie in casele noastre. Interactionam cu aceasta energie zi de zi, in cazul in care nu este indepartata, ne influenteaza gandirea si emotiile si ne afecteaza sanatatea noastra fizica intr-o anumita masura. O acumulare de energie negativa intr-o casa poate provoca sau poate agrava problemele in relatii, insomnie, probleme de sanatate cronice, depresie, anxietate sau poate provoca un ciclu de probleme financiare sau profesionale.
  O mare majoritate dintre casele noastre nu sunt curatate de energia negativa. Acest lucru inseamna nu numai ca locuim in toata energia eliberata sau atrasa in casa noastra, dar si cu cea pe care au eliberat-o cei ce au trait acolo inaintea noastra. Cei mai multi dintre noi valoram curatenia mediului fizic ,dar cati dintre noi realizam importanta pe care o ocupa curatenia mediului spiritual al casei noastre? Iata care sunt cele CINCI ritualuri care pot indeparta energia negativa din casa ta:

  1. Creaza un spatiu sacru
Gasirea unor modalitati de a-L invita pe Dumnezeu in casa ta poate avea un impact profund asupra mediului in care locuiesti. Creaza-ti un spatiu sacru in casa ta pe care tu si familia ta sa il folositi pentru rugaciune. Binecuvanteaza mancarea. Rugati-va impreuna. Prin descoperirea unor modalitati prin intermediul carora poate fi ridicat nivelul vibrational al casei, vei putea elimina energia negativa stagnanta si vei atrage din ce in ce mai putina energie negativa in casa si in viata ta.
  2. Minimizarea conflictelor / Maximizarea iubirii
Conflictele prelungite pot avea un efect enorm de puternic asupra energiei unei case. Cu cat in casa respectiva au avut loc mai multe conflicte, cu atat mai mare este acumularea de energie negativa, care va produce in consecinta si mai multe conflicte. Incearca sa minimizezi conflictele si sa rezolvi argumentele intr-un mod cat mai armonios. Razi mult. Iubeste. Cauta oportunitati de a petrece timpul impreuna cu familia ta intr-un mod cat mai pozitiv si iubitor.
  3. Tamaierea casei
Noi romanii avem o vorba “Fuge ca dracul de tamaie” si nu este doar o simpla coincidenta. Proprietatile miraculoase ale acestei rasini sunt foarte cunoscute. In fiecare luna, tamaiaza-ti casa. Tamaia este un cadou pentru umanitate de la Dumnezeu, iar atunci cand aceasta rasina este binecuvantata si folosita cu respectul cuvenit, poate elimina toate energiile negative din casa ta. Mai mult decat atat, vaporii degajati de tamaie au capacitatea de a patrunde pana la cel mai mic nivel al membranelor neuronale, ameliorand astfel depresia, anxietatea si alte afectiuni ale sistemului nervos. In plus, trateaza bronsita, laringita si alte probleme respiratorii.
  4. Eliminarea surselor media de negativitate
In timp ce puterea de procesare si rezolutia televizoarelor, calculatoarelor, tabletelor si telefoanelor mobile creste considerabil, campurile magnetice de energie devin mai intense si de multe ori, emisiunile pe care le vedem emit o vibratie negativa sau distorsionata, care, la randul sau, atrage si mai multa energie negativa in casa noastra. In cazul in care esti inconjurat in mod constant de dispozitive electronice, incearca sa controlezi masura in care expui acestora si tipurile de emisiuni pe care alegi sa le vizionezi. In plus, evita utiliarea calculatorului in timpul noptii intr-o camera intunecata.
  5. Candele si lumanari
Lumanarile si candelele sunt un vid pentru energia negativa din casa ta. Plaseaza o lumanare sau o candela in principalele incaperi ale casei tale, spune o rugaciune si lasa-le sa arda atata timp cat esti prezent. Acestea vor absorbi o mare cantitate de negativitate din casa ta.



Rinese

Cele SAPTE plante si ierburi magice care pot elimina energia negativa din casa ta

     
Fiecare dintre noi ne extragem energia din diferite surse pentru a ne alimenta starile emotionale, iar acest lucru poate energiza, in esenta, celulele din corpul nostru sau poate provoca o crestere considerabila a cortizolului, in functie de stimulul emotional. Exista unele plante specificie, care au fost utilizate vreme de secole, cunoscute pentru proprietatea lor de a elimina sau de a transforma energia negativa. Aceasta este fundatia pe care se bazeaza uleiurile esentiale terapeutice. Iata care sunt cele SAPTE plante si ierburi magice care pot elimina energia negativa din casa ta:

  1. Busuiocul
Busuiocul este un simbol al fertilitatii. In Italia, busuiocul este cunoscut ca fiind un simbol al iubirii, deoarece fruzele sale sunt asemanatoare cu forma inimii. Busuiocul, sau planta spiritului, este un protector al familiei, iar arderea uleiurilor esentiale de busuioc te poate ajuta sa elimini negativitatea si sa calmezi certurile de la domiciliu. Busuiocul creaza o vibratie simpatica si este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma sistemul nervos. Busuiocul stimuleaza mintea constienta si sentimentele de fericire. Aceasta planta stimuleaza si purifica centrul energetic al inimii si stimuleaza miscarea energiei intre mainile si inima ta. Uleiul de busuioc, este, de asemenea, asociat cu clarviziunea si cu onestitatea.
  2. Salvia alba
Aceasta planta, considerata a fi sacra, a fost folosita de mii de ani pentru neutralizarea energiilor negative. Fumul produs de salvia alba este recunoscut de catre indienii din America de Nord ca avand adevarate proprietati de purificare. Dincolo de traditie, stiinta confirma ceea ce acestia stiau de mii de ani. Salvia alba emite ioni negativi, acestia putand fi intalniti in aerul curat de dupa o furtuna sau in aerul curat din apropierea oceanului. Pentru stimularea energetica, puteti tampona un pic de ulei esential de salvie alba in punctele de puls ale corpului. Grecii si romanii erau de parere ca fumul de salvie alba este un promotor al intelepciunii si al acuitatii mentale. Poti folosi, de asemenea, fumul de salvie alba pentru a neutraliza energiile negative din casa ta. Prin aducerea fumului in proximitatea campului auric poti neutraliza energiile negative discordante ale aurei tale. De asemenea, beneficii exista si in cazul in care faci alegerea de a planta salvie alba in jurul casei.
  3. Feniculul
Feniculul, o planta considerata a avea proprietati magice, a fost asociata cu longevitatea, cu curajul si cu taria. Feniculul alunga energiile negative datorita proprietatilor sale de purificare si ofera o protectie in domeniul campului energetic uman, promovand in acelasi timp limitele foarte sanatoase in relatiile cu cei din jurul tau. Feniculul este simbolul puterii, eroismului si succesului. De asemenea, este o planta asociata cu vindcarea, cu vitalitatea si cu virilitatea.
  4. Rozmarinul
Aceasta este o planta folosita in ritualuri magice pentru a promova iubirea, longevitatea si fericirea. Mirosul uleiului esential de rozmarin este cunoscut pentru proprietatile sale de a goli mintea si de a imbunatati memoria. In mod traditional, rozmarinul era ars in templele grecesti ca o jertfa adusa zeilor si zeitelor. Arderea uleiului de rozmarin emite puternice vibratii de purificare si este folosit ca un antitod impotriva negativitatii. Rozmarinul mai este cunoscut si datorita proprietatii sale de a fortifica memoria. Rozmarinul este asociat cu prietenia, cu pasiunea, cu dezvoltarea puterii mentale si cu prevenirea cosmarurilor.
  5. Tamaia
Tamaia sporeste constientizarea taramurilor spirituale si aprofundeaza orice experienta de natura spirituala. Tamaia sporeste nivelul personal si spiritual de dragoste, dezvolta nivelul de constiinta in toate nivelurile inspirand trezirea simturilor spirituale. Tamaia reduce stresul scotand la iveala faptul ca viata noastra se afla intr-o legatura cu o alta realitate, care depaseste cu mult realitatea fizica. Tamaia este ideala in momentele de meditatie si de rugaciune. In plus, emana puternice vibratii care au capacitatea de a purifica si de a proteja spatiul interior al casei tale. Tamaia imunatateste conexiunea cu divinitatea si aduce pacea interioara.
  6. Oregano
Promoveaza fericirea, armonia, iubirea, pacea, dezvoltarea psihica si economica. Ca medicament, oregano a fost folosit vreme de secole. In medicina traditionala chineza si in medicina populara europeana a fost utilizat pentru a trata si pentru a preveni o multime de boli emotionale si fizice. Practicantii unor forme de Stregheria preparau un ceai de oregano si apoi spalau peretii exteriori ai caselor, formand astfel o bariera de protectie impotriva energiei negative.
  7. Lemnul de santal
Cuprinde si imbunatateste atat bunastarea spirituala cat si fizica, atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor. Acesta promoveaza protectia, clarviziunea, rugaciunea si meditatia. Uleiul esential de lemn de santal are una dintre cele mai mari vibratii dintre toate celelalte uleiuri esentiale, reusind astfel sa atraga vibratiile spirituale, sa promoveze echilibrarea centrilor energetici si sa sporesca gradul de constientizare spirituala.



Rinese

Cele 12 simple utilizari ale cuisoarelor – condimentul cu cea mai mare valoare antioxidanta

     Utilizarea cuisoarelor dateaza inca din timpul dinastiei Han (207 i.Hr. – d.Hr.). In acea perioada, cuisoarele erau utilizate in principal pentru a trata respiratia urat mirositoare. Cei care doreau sa comunice cu imparatul chinez erau obligati sa tina un cuisor in gura, tocmai in acest scop. De-a lungul timpului, in medicina traditionala chineza, cuisoarele au fost folosite pentru a trata diferite probleme digestive, hernii sau infectii fungice. Cuisoarele au ajuns in Europa in secolul 4 d.Hr. In acea perioada erau considerate a fi un adevarat lux si erau utilizate ca parte a unui preparat utilizat pentru tratamentul gutei. De indata ce acest condiment a devenit dispoibil si pe teritorul Europei, a fost folosit in acelasi mod in care era folosit de medicina traditionala chineza.
     Pe scala ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi), scala folosita pentru a se evalua valoarea antioxidanta a alimentelor, cuisoarele au cel mai mare scor ORAC. Dincolo de capacitatea cuisoarelor de a preveni si de a lupta impotriva cancerului, cuisoarele detin umitoare proprietati de purificare si de protectie.
     Cuisoarele sunt un condiment foarte frecvent utilizat pe scara larga peste tot in lume. Cuisoarele sunt renumite pentru aroma si pentru gustul lor foarte bogat.
  1. Consumul de cuisoare poate ajuta si curata organismul de toxine daunatoare si de microbi. Astfel, sanatatea organismului tau va fi stimulata.
  2. Cuisoarele au capacitatea de a-i oferi organismului o protectie celulara si pot stimula productia de energie la nivelul intregului organism.
  3. Cuisoarele reprezinta un rapid si eficient remediu pentru durerile de dinti. Plaseaza un cuisor in zona afectata si vei observa cum durerea incepe sa te paraseasca rapid.
  4. Cuisoarele iti igienizeaza cavitatea bucala. Totul se datoreaza unei substante chimice, denumita eugenol, cea care-i ofera acestui condiment aroma deosebita.
  5. Uleiul de cuisoare poate fi folosit cu scopul de a tine tantarii la o cat mai mare distanta de casa ta.
  6. Cuisoarele detin, de asemenea, adevarate proprietati anti-inflamatorii. De aceea, cuisoarele pot fi folosite la tratarea inflamatiilor si infectiilor.
  7. In cazul in care suferi de tulburari digestive, mesteca doua cuisoare.
  8. Cuisoarele sprijina sanatatea cardiaca si au capacitatea de a reduce nivelul zaharului din sange, fiind un real sprijin pentru persoanele care sufera de diabet zaharat.
  9. Datorita proprietatilor de purificare, cuisoarele sprijina purificarea sangelui.
  10. Ayurveda sugereaza prepararea unui ceai pentru a diminua sau pentru a preveni receala si gripa. Ceaiul de cuisoare este utilizat ca expectorant natural. De asemenea, cuisoarele au proprietati analgezice si antibacteriene, de aceea te vor ajuta sa scapi de durerea in gat foarte rapid.
  11. Un condiment folosit si datorita proprietatilor sale afrodisiace, cuisoarele pot preveni ejacularea prematura.
  12. Cuisoarele trateaza zgarieturile si vanataile. Se recomanda prepararea unei cataplasme preparata din cuisoare si ulei de masline in zona respectiva.



Rinese

DEZLEGAREA JURAMINTELOR

     Uneori juramintele pe care le-am facut in alte vieti ne urmaresc si in aceasta viata. Vechile legaminte de saracie pot crea probleme financiare, legamintele de pastrare a celibatului pot duce la dificultati sexuale si relationale, iar legamintele de sacrificiu de sine pot crea tendinte catre autosabotaj.
Atunci cand aceste juraminte sunt dezlegate, efectul lor negativ este indepartat si vindecat.
lata cum se poate face acest lucru:

     Aprindeti o candela si invocati ajutorul si prezenta Arh Raziel , el va interveni si va dizolva toate juramintele facute in trecutul vostru dupa ce veti formula clar si ferm acest lucru:
Spuneti in gandul vostru sau cu voce :

     “Dezleg acum orice legamant de saracie pe care l-as fi putut face in alta viata. Cer ca toate efectele acestor legaminte de saracie sa fie acum nimicite si indepartate in toate directiile timpului.
Dezleg acum orice legamant de celibat care as fi putut sa il fac in alte vieti. Cer ca toate efectele acestor legaminte de celibat sa fie acum nimicite si indepartate in toate directiile timpului.
Dezleg acum orice legamant de sacrificiu de sine pe care as fi putut sa il fac in alte vieti. Cer ca toate efectele acestor legaminte de sacrificiu de sine sa fie acum nimicite si indepartate in toate directiile timpului..
Cer ca toate efectele acestor juraminte sa fie vindecate si anihilate pentru toata lumea implicata,in toate timpurile si in toate directiile!Amin”

     Multumiti Arh Raziel pentru interventia sa divina si priviti cu incredere tot ce va urma caci veti observa sigur imbunatatiri in toate aspectele vietii voastre.
Sa va fie de folos! Doamne ajuta!



Rinese

ARHANGHELUL RAFAEL


  Numele lui, tradus din limba ebraica, înseamnă „Dumnezeu vindeca” sau „Vindecarea este de la Dumnezeu.” Rafael este singurul arhanghel, in afara de Mihail şi Gabriel, cunoscut şi acceptat de catre Biserica Ortodoxă şi cea Catolica, numele lui gasindu-se în „Cartea lui Tobit”. În textul romanesc numele lui apare sub forma ortodoxa Rafail (precum Mihail şi Gabriel sunt numiţi de romani Mihail şi Gavriil) si este prezentat ca un mare inger, care are puterea de a vindeca si de a lega demonii bolii.
Acest Arhanghel guverneaza o serie de Ingeri specializati in vindecari ,dedicati sanatatii.El lucreaza cu lumina de culoare verde smarald si clarvazatorii il pot vedea alaturi de ambulante,de personalul medical,poarta de obicei un simbol numit „caduceul”,un baston inaripat care are doi serpi incolaciti ,simbolul profesiei medicale(acest simbol este cel pe care il vedeti la farmacii doar ca au fost eliminate aripile care reprezentau divinitatea).
  Rafael este un vindecator puternic al corpurilor fizice, atat pentru oameni, cat si pentru animale.Cei care il cheama pe Rafael sunt vindecati rapid.El poate fi invocat si in numele altei persoane dar sa nu uitam sa invocam Legea Gratiei atunci cand facem acest lucru deoarece nu dorim sa interferam cu liberul arbitru al nimanui.
  Prezenta lui Rafael va avea un efect linistitor, care va ajuta vindecarea naturala reducand stresul si anxietatea.
  Daca voi sau altcineva are nevoie de vindecare, Rafael este cel pe care trebuie sa-l chemati.Cu exceptia cazurilor in care boala sau moartea cuiva este o parte din planul sau divin vindecarea va incepe imediat.
  Daca profesia noastra are legatura cu vindecarea Rafael intotdeauna ne va da unele sfaturi atunci cand nu stim cum sa procedam mai bine pentru un pacient. El intervine de multe ori in salile de operatii generand miracole sau asigura personalului medical tot ce are nevoie legat de materialele necesare astfel incat vindecarea sa aiba loc.
  Acest Arhanghel minunat ii ajuta si pe cercetatori sa obtina noi realizari in domeniul sanatatii. Asadar, daca l-ati chemat pe Rafael in ajutor,s-ar putea sa primiti imediat idei,ganduri sau inspiratii care sa va dea imediat informatia potrivita pentru vindecare.
  Avem nevoie sa fim foarte atenti si sa urmati toate raspunsurile care ne vin prin calauzire divina atunci cand il invocam pe Rafael.
  Uneori Rafael nu coboara imediat si vindeca, in schimb, ne-ar putea indruma sa gasim “ajutor omenesc “ pentru boala.Alteori, Rafael poate sa ne indice faptul ca gandurile noastre au fost cele care au declansat problemele de sanatate.De exemplu, Rafael v-ar putea cere sa lasati in seama lui mania veche,resentimentele,emotiile toxice pentru a va elibera trupul de efectele otravitoare ale acestor energii negative.
Cei care aspira sa devina vindecatori sunt foarte iubiti de arhanghelul Rafael, el ii ajuta pe cei care vor sa devina vindecatori sa urmeze profesia aleasa, inclusiv obtinerea timpului si banilor necesari pentru scoala.Dupa aceea ii sprijina in organizarea si desfasurarea practicii vindecatoare, aducandu-le pacienti sau client in nevoie.
Astazi energiile vindecatoare ale lui Rafael se manifesta in toate formele de terapii alternative.Cei care vor cu adevarat sa acceseze energiile vindecatoare nu trebuie sa faca neaparat cursuri, initieri, ci le pot obţine si prin munca proprie
  Vizualizand o lumina verde smarald care se revarsa asupra noastra si ne scalda din crestet pana in varful degetelor de la picioare putem aduce catre noi energia vindecatoare.Imaginati-va si vizualizati cu ochii mintii cum aceasta lumina verde smarald vindecatoare patrunde in voi,intra in arterele,venele ,organele ,celulele corpului vostru.
  Arh Rafael insoteste calatorii astfel incat sa ajunga sanatosi la destinatie.Atunci cand aveti de calatorit si ii invocati prezenta acestui Arhanghel veti vedea cum totul se desfasoara si se sincronizeaza perfect.
  Arhangelul Rafael ne ajuta sa ne vindecam la toate nivelele,sa ne eliberam de dependente si de obiceiuri nesanatoase,sa ne vindecam relatiile.
Lucreaza impreuna cu Arhanghelul Ariel pentru a vindeca animalele.
Lucreaza impreuna cu Chamuel(Samuel) pt a ne ajuta sa ne vindecam relatiile,sa vedem iubirea in fiecare situatie
Lucreaza cu Arhanghelul Mihail pentru a ne curata corpul de energiile toxice.

  Rugati-va lui cu cuvintele voastre care vin din inima sau spuneti urmatoarea rugaciune pt a-i cere ajutorul:
„Arhanghel Rafael, vindecator divin iti invoc prezenta si ajutorul caci am nevoie de tine!
Iti multumesc ca ma inconjori cu Ingeri Vindecatori si ca imi infuzezi permanent incepand de acum energie verde smarald vindecatoare in intreaga mea fiinta si in intreaga viata!
Accept vindecarea care incepe acum.
Multumesc pentru vindecarea mea ,amin!



Rinese

INGERII NE SFATUIESC CUM SA AVEM UN SOMN ODIHNITOR SI VINDECATOR

     Somnul este o nevoie fundamentala a organismului nostru alaturi de respiratie, alimentatie si nevoia de apa si una din calauzirile Ingerilor pentru vindecare este sa ne ingrijim ca somnul nostru sa fie cat mai odihnitor .
     
     Iata cateva metode prin care noi putem avea un somn cat mai odihnitor si vindecator:
-orele cele mai bune pentru somn sunt cele de la apusul soarelui pana la miezul noptii,(alte surse indica orele 22-2) ele contand dublu fata de celelalte ore de somn;
-timpul de somn, in functie de fiecare, sa nu depaseasca opt ore;
-sa dormim cu capul orientat catre Nord
-camera sa fie bine aerisita sau continuu aerisita atunci cand acest lucru este posibil
-sa ne invelim astfel incat sa nu ne fie nici prea frig dar nici prea cald
-hainele in care dormim sa nu fie aceleasi de peste zi (hainele impregneaza energiile si amprentele energetice ale celor cu care am fost in contact )
-masa de seara sa se ia cel tarziu la orele 19, fara excese alimentare si fara excitante, ca alcool, cafea, ceai;
-sa spunem o rugaciune seara la culcare,atunci cand ne pregatim de somn creierul nostru intra intr-o stare numita Alpha cand gandurile noastre se materializeaza mai rapid,subconstientul preia multe afirmatii ca fiind adevaruri
-inchideti toate aparatele din camera unde dormiti,nu lasati calculator,televizor pe stand by,ele emit permanent un camp de radiatii electromagnetice care interfereaza cu energiile vitale disturbandu-le.
-odata asezati in pat , vom uita sau vom exclude voit orice gand care ne aminteste activitatea, agitatia din timpul zilei. Putem sa ne rugam in continuare pana adormim ,putem invoca Ingerii sa ne ghideze si calauzeasca in timpul viselor,atunci fiind foarte deschisi catre comunicarile angelice
-puteti spune afirmatii pozitive pana adormiti caci asa cum spuneam si mai devreme ele vor deveni adevaruri intr-un timp foarte scurt, de ex:
“ Eu…cu fiecare zi care trece ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere”
“Viata mea este binecuvantata cu sanatate,fericire si iubire”
“Viata mea este frumoasa”
-atunci cand va treziti cautati inainte de a va da jos din pat sa multumiti lui Dumnezeu pentru ziua care v-a fost daruita si spuneti “Aceasta zi este perfecta din toate punctele de vedere”
-nu ne vom ridica brusc din pat ci lent,intai pe o parte apoi in pozitie sezanda. Se recomanda ridicarea lenta, cascand si intinzand membrele .
Aceste mici exercitii de intindere ne aduc flexibilitate in articulatii si aduc energie buna in muschi pregatind corpul pentru o noua zi.



Rinese

INLATURAREA BLESTEMELOR SI ATACURILOR ENERGETICE

     Cand oamenii sunt maniosi pe ei sau pe ceilalti, ei trimit energia maniei in afara lor , aceasta se poate solidifica sub o forma energetica care o face sa patrunda in corpuri, in campurile energetice. Aceste forme energetice arata precum niste pumnale,cutite foarte ascutite .De multe ori durerile de spate sunt rezultatul acestor atacuri energetice deoarece acestea strapung campurile noastre energetice acolo unde ele sunt cel mai aproape de corp si protectia este mica.(adica in spate,acesta este si motivul pt care un caine va astepta sa ma intoarceti cu spatele ca sa va atace)
     Uneori, ne blestemam singuri sau blestemam pe altcineva, inconstient sau constient. Fiti dispusi sa renuntati la manie si sa indepartati orice urma de energie a maniei din corpul vostru.
     Este o metoda care poate aduce vindecarea pe loc in cazul unor dureri cronice sau acute ,poate vindeca anumite blocaje care nu va lasa sa inaintati catre implinirea dorintelor inimilor voastre.
     Puteti folosi aceasta metoda asupra voastra sau asupra celorlalti.
Asigurati-va ca spatele vostru nu atinge nicio suprafata, cum ar fi spatarul scaunului. Puteti sta usor aplecati in fata sau intinsi pe burta sau pe o parte.
Chemati-i pe Arhanghelii Rafael si Mihail sa va inconjoare, apoi inspirati si expirati foarte profund de cateva ori.Aceste respiratii au rolul de a va relaxa si va deschid anumite canale energetice.
Rugati-i pe Arhanghelii Mihail si Rafael sa indeparteaze din intreaga voastra Fiinta orice energie negativa,toxica ,orice pumnal energetic din spatele vostru sau din alte zone. In timpul acesti proces veti fi surprinsi sa descoperiti cine vi le-a trimis. Fiti deschisi si trimiteti acestor oameni iertarea voastra, cat de bine puteti, ca un mod de a va vindeca pe voi insiva, chiar mai profund. Continuati sa indepartati obiectele din intregul vostru corp, renuntand complet la ele.Vizualizati-le in corpul vostru acolo unde aveti dureri .
Toate blestemele vor fi acum inlaturate complet, in toate directiile timpului.
Vizualizati apoi cum Arhanghelul Rafael unge fiecare loc unde ati avut aceste pumnale infipte cu un gel care are o culoare verde smarald care vindeca imediat toate ranile ramase.
Pe masura ce va vindecati, Arhanghelul Mihail va revarsa asupra voastra lumina sa albastru violet, care face ca orice viitor atac sa fie respins.
Pe masura ce ei fac acest lucru, aceste atacuri sunt transformate in iubire si se intorc la cel care le trimite, pentru a-I vindeca.
Acum sunteti complet curatati si protejati.
Multumiti arhanghelilor Mihail si Rafael pentru vindecarea voastra.



Rinese

Omul care l-a scuipat pe Buddha

  Buddha se afla sub un copac vorbind cu ucenicii sai, atunci cand un om a venit si l-a scuipat pe fata. Buddha s-a sters si l-a intrebat pe omul nervos “Ce urmeaza? Ce vrei sa spui in continuare?”. Omul a fost surprins pentru ca el insusi nu se astepta niciodata ca atunci cand va scuipa pe cineva sa fie intrebat “Ce urmeaza?”. Nu a avut o asemenea experienta in trecut. El obisnuia sa-i insulte pe oameni, dar acestia deveneau furiosi si reactionau. Sau, daca acestia erau slabi, zambeau, in incercarea de a-i castiga simpatia. Dar Buddha nu se asemana cu niciuna dintre aceste doua categorii de oameni. Buddha nu s-a simtit nici jignit si nici nu a dat dovada de lasitate. Din partea sa nu a existat nici macar o singura reactie.

  Cu toate acestea, ucenicii sai s-au enervat si au reactionat. Cel mai apropiat dintre ucenicii sai, Ananda, a spus “Este mult prea mult! Nu putem tolera una ca asta. Acest om trebuie sa fie pedepsit pentru gestul sau, altfel toata lumea va incepe sa faca lucruri de genul acesta!”.

  Buddha i-a raspuns “Liniste! El nu m-a jignit, dar tu o faci. El este un strain. Probabil a auzit de la oameni ceva rau despre mine. Probabil a auzit despre mine ca sunt un ateu, un om periculos care incearca sa-i devieze pe oameni de la calea lor, un revolutionar, un ademenitor. Si astfel, el si-a format o idee gresita despre mine. El nu m-a scuipat pe mine, el a scuipat pe notiunea lui. El a scuipat ideea pe care si-a format-o despre mine, pentru ca acest om nu ma cunoaste deloc. Cum crezi ca ar putea acest om sa ma scuipe pe mine?”.

  “Daca te vei gandi profund la cele intamplate”, a continuat Buddha, “el a scuipat pe propria sa minte. Eu nu fac parte din ea si pot spune ca acest om sarac are altceva de spus, deoarece acesta este un mod de a spune ceva. Scuipatul este un alt mod de a spune ceva. Exista momente in care simti ca limbajul este neputincios: in dragoste profunda, in furie intensa, in ura si in rugaciune. Exista momente intense in care limbajul este neputincios. In acele momente simti ca trebuie sa faci ceva. Cand esti furios si scuipi sau lovesti pe cineva, de fapt, comunici ceva. Pot sa-l inteleg. Cu siguranta avea ceva mult mai mult de spus, de aceea l-am intrebat “Ce urmeaza?”.

  Omul care l-a scuipat pe Buddha era si mai nedumerit! Apoi, Buddha le-a spus ucenicilor sai: “Sunt mai jignit de voi, deoarece voi ma cunoasteti si ati trait ani de zile cu mine si in continuare reactionati.”

  Nedumerit, confuz, omul care l-a scuipat pe Buddha s-a intors acasa. El nu a putut dormi toata noaptea. Cand vezi un Buddha, este dificil, imposibil sa dormi la fel cum o faceai inainte. Acest om  era urmarit in mod constant de experienta avuta. Acesta nu-si putea explica ce s-a intamplat. Niciodata nu intalnise un astfel de om. Buddha i-a sfaramat toata mintea sa si tot trecutul sau.

  In dimineata urmatoare acesta s-a intors. El s-a aruncat la picioarele lui Buddha, iar acesta l-a intrebat: “Ce urmeaza? Acest gest, de asemenea, este un fel de a spune ceva ce nu poate fi spus in cuvinte. Atunci cand vii si-mi atingi picioarele, spui ceva ce nu se poate spune de obicei, deoarece cuvintele sunt mult prea sarace. Apoi, Buddha i-a spus ucenicului sau Ananda: “Uite, Ananda, acest om se afla din nou aici, incercand sa spuna ceva. Acesta este un om al emotiilor profunde.”

  Omul s-a uitat la Buddha si i-a spus: “Iarta-ma pentru ceea ce am facut ieri.”

  Buddha i-a raspuns: “Sa te iert? Dar eu nu sunt acelasi om pe care l-ai scuipat ieri. Fluviul Gange curge mai departe, el nu este acelasi Gange de ieri. Fiecare om este un rau. Omul pe care l-ai scuipat ieri nu mai este aici. Arat ca cel pe care l-ai scuipat ieri, dar nu sunt acelasi, deoarece multe s-au intamplat in aceste ore! Raul a curs atat de mult. Asa ca, eu nu te pot ierta, deoarece nu ti-am purtat niciodata ranchiuna.

  “Tu, de asemenea, esti un om diferit de cel care m-a scuipat ieri. Vad ca nu mai esti acelasi om care a venit ieri aici, deoarece acel om era suparat si furios, pe cand tu, ai venit sa te inchini la picioarele mele. Cum sa fii tu oare acelasi om? Nu esti acelasi om, asa ca haide sa uitam de cele intamplate. Aceste doua persoane, omul scuipat si omul care a scuipa nu mai exista. Vino mai aproape. Sa vorbim despre altceva.”



Rinese

CELE 7 LEGI SPIRITUALE CARE POT ATRAGE ASUPRA TA BINELE

     1 .LEGEA POTENTIALITATII PURE (LEGEA UNITATII)
  “In stare esentiala, noi suntem constiinta pura. Constiinta pura este esenta noastra spirituala.”
Universul nu iti refuza nimic. Totul este posibil. Totul devine posibil in momentul in care stii ce-i ceri, in momentul in care stii ce-ti ceri. Poti fi liber, implinit. Actiunile tale pot deveni manifestari a ceea ce iti doresti.
In momentul in care ajungi sa te cunosti cu adevarat, in momentul in care afli cine esti cu adevarat, ce iti doresti si care sunt dorintele tale, vei reusi sa te conectezi la acea forta care guverneaza universul. In momentul in care intelegi ca eul tau este creator si ca detine potentialitatea, vei reusi sa atingi ceea ce isi doresti. Interiorul iti releva ce trebuie sa faci in exterior. In momentul in care inveti sa iti adresezi intrebarile potrivite, vei primi si raspunsurile potrivite. Nu ar trebui sa te miri. Cele mai eficiente solutii, idei si rezolvari sunt cele din interior. In momentul in care ajungi sa te descoperi pe tine, te vei conecta la univers si la resursele universului. Atunci mintea trebuie sa fie deschisa pentru a primi ceea ce universul are si poate sa ii ofere. Putem aplica aceasta lege, spune Deepak Chopra, prin rugaciune, prin meditatie, prin conectarea la natura, prin introspectie. Evita sa judeci si foloseste-te de tacere. Cunoasterea de sine poate incepe cu privitul unui copac in floare…

     2 . LEGEA DARUIRII (LEGEA CONSACRARII)
  “Corpul nostru se afla intr-un schimb constant cu corpul universului; mintea noastra interactioneaza dinamic cu mintea cosmosului; energia noastra este o expresie a energiei cosmice.”
  Universul functioneaza prin intermediul interactiunilor dinamice. Intentia este cea care produce crestere si favorizeaza schimburile dinamice. Daruirea sincera genereaza primire sincera. Daruirea voluntara atrage energia pozitiva. Lucrurile curg catre tine ca un rezultat al acestui schimb. Indiferent de forma, ceea ce este cu adevarat valoros in univers si merita sa fie daruit si primit se multiplica. Pentru a primi, trebuie sa daruiesti la randul tau. In momentul in care esti dispus sa daruiesti ceea ce doresti sa primesti, in mod firesc vei primi. In momentul in care daruiesti mai mult decat primesti, dinamica universului va actiona in beneficiul tau si te va recompensa intr-un mod fabulos.
Daca primesti ceva valoros, daruieste la randul tau ceva valoros. Daca vrei sa ai parte de afectiune, imparte afectiune la randul tau. Darul dat sau primit poate sa insemne un zambet, o floare, un compliment in care crezi sincer, un gand pozitiv… Este un inceput pentru a pune in aplicare legea daruirii…

     3 . LEGEA KARMEI (LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI)
  “Indiferent daca suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se intampla in acest moment este rezultatul unei alegeri facute in trecut.“
  Ceea ce semeni este ceea ce culegi. Orice actiune produce o reactie, orice actiune are anumite consecinte. Daca faci bine, binele se va revarsa la un moment dat in viata ta. Daca faci rau, mai devreme sau mai tarziu, raul se va intoarce asupra ta. Fiecare actiune produce reverberatii. Viitorul tau este construit de actiunile pe care le faci in prezent. Chiar in acest moment, viitorul tau se contureaza prin ceea ce faci. Daca vrei un viitor mai bun, pentru a crea viata pe care ti-o doresti, incepe chiar din acest moment sa actionezi. Actioneaza POZITIV. Daca vrei ca actiunile tale sa aiba rezultatul scontat, nu opta pentru actiuni care ii lezeaza si ranesc pe ceilalti. Alege actiuni care aduc fericire si succes celor din jur. Ai intotdeauna de partea ta alegerile. Accepta responsabilitatea alegerilor si a actiunilor tale. Alegerile constiente pot deschide drumuri nebanuite…

     4 . LEGEA MINIMULUI EFORT (LEGEA NON-REZISTENTEI)
  “Iarba nu se straduieste sa creasca, ea creste pur si simplu. Pestii nu invata sa inoate, inoata pur si simplu. Florile nu fac eforturi ca sa infloreasca; infloresc pur si simplu. Aceasta este natura lor inerenta. Natura merge intotdeauna in sensul efortului minim.”
  In univers nu guverneaza intotdeauna acelasi legi ca si in societate. Societatea ne invata ca trebuie sa muncim din greu pentru ceea ce vrem, sa ne zbatem, sa luptam cu toate fortele noastre. Universul ne arata ca decizia potrivita este cea luata firesc, fara eforturi, fara lupte interioare, in consonanta cu interiorul tau, cu natura exterioara si cu tot ceea ce se afla in jurul tau, ascultandu-ti intuitia. Nu trebuie sa te lupti crancen cu viata. Nu i te opune. Lasa-te dus de ea. Cu cat te lupti mai mult, cu atat mai mult vei da gres. Este suficient sa ramai conectat la tine insuti si la actiunile tale, iar ceea ce iti doresti se va realiza fara efort.
  Ca sa aplici in viata de zi cu zi Legea Minimului Efort:
- invata SA ACCEPTI
- invata SA ITI ASUMI RESPONSABILITATEA pentru ceea ce ti se intampla
  In momentul in care esti sigur ca un anumit lucru este cel mai potrivit pentru tine si il simti ca atare, mai mult ca sigur ca acel lucru este cel mai potrivit pentru tine. Vei realiza acel lucru fara stradanii si sacrificii.
Realizarea lui nu ti se va mai parea o corvoada. Va avea loc firesc, natural. In armonie si iubire…

     5 . LEGEA INTENTIEI SI A DORINTEI
  “Energia si informatia exista pretutindeni in natura. De fapt, la nivelul campului cuantic nu exista nimic altceva decat energie si informatie. Iar acest camp cuantic este influentat de intentie si de dorinta.”
  Dorintele se pot concretiza atata timp cat crezi in potentialitatea lor. Dorintele devin cu adevarat puternice in momentul in care in spatele lor se afla intentii puternice. In functie de intentia indreptata asupra unui obiect care se afla in atentia noastra, se vor contura si premisele temporale ale realizarii dorintei noastre. Daca inveti sa valorifici puterea intentiei, poti crea orice din ceea ce iti doresti. Tu ocupa-te de ceea ce este cu adevarat important, iar universul se va ocupa de detalii. Traseaza-ti clar dorintele. Lanseaza-le in campul potentialitatii pure. Fii convins ca vor da rezultate concrete. Fii convins ca universul va gasi o metoda (chiar daca nu este metoda pe care ti-ai dori-o) de a-ti indeplini acea dorinta. Daca actionezi astfel incat intentia sa devina posibilitate, universul incepe deja sa lucreze pentru tine.

     6 . LEGEA DETASARII
  “In momentul in care renuntam la atasamentul fata de rezultate, combinand intentia focalizata cu detasarea de fructele ei, vom obtine cu siguranta ceea ce ne dorim”.
  Detasarea nu inseamna a te baza pe sansa pura sau a rataci in viata fara obiective sau teluri anume. Detasarea nu inseamna lipsa de implicare. Nu inseamna a renunta sa-ti mai doresti. Detasarea inseamna sa renunti la a fi atasat de ceea ce iti doresti. Detasarea inseamna sa existi fara zbatere, traind in pace cu tine si cu ceilalti, in convingerea ca cineva se ingrijeste de binele tau si se asigura ca, mai devreme sau mai tarziu, vei avea acel ceva. Detasarea creeaza premisele evolutiei. Poti actiona si lucra mai eficient atunci cand esti detasat. Nu trebuie sa te ingrijorezi ceea ce ti se intampla sau ti se va intampla. Nu intotdeauna poti controla ceea ce ti se intampla. Traieste, dezvolta-te si ceea ce este menit sa se intample se va intampla. Daca vrei sa obtii ceva, renunta sa mai fii atasat fata de acel ceva. Ai incredere ca vei obtine cel mai bun rezultat. Fii convins ca ai sau ca vei avea ceea ce iti doresti. Aceasta lege a detasarii ne invata sa avem incredere in univers, in puterea legilor sale, in capacitatea sa de a ne arata drumul in viata.

     7 . LEGEA DHARMEI (LEGEA MENIRII IN VIATA)
  “Orice om are un talent unic si o maniera unica de a-l exprima. Exista ceva ce putem face mai bine decat oricine altcineva din intreaga lume.”
  Toate lucrurile au un scop. Totul in viata are o menire. Existenta fiecaruia dintre noi este legata de un scop anume. Menirea noastra ca fiinte umane este pur spirituala. Trupul este doar o manifestare fizica a spiritului. Ne aflam pe acest pamant pentru a ne descoperi spiritual, pentru a ne identifica identitatea launtrica. Fiecare dintre noi are datoria de a darui putin din el celorlalti. Fiecare dintre noi are un dar unic de daruit celorlalti, un talent pe care trebuie sa-l impartaseasca, un lucru pe care il realizeaza mai bine decat oricine altcineva. Nu putem fi impliniti cu ceea ce suntem decat in momentul in care ne manifestam talentul, daruindu-l astfel si celorlalti. Nu putem fi in armonie si fericiti cu ceea ce suntem decat in momentul in care putem darui din ceea ce ne-a fost daruit in mod special.
  In viziunea lui Chopra, menirea noastra in viata are in vedere urmatoarele aspecte:
- am venit in aceasta viata pentru a ne afla Adevaratul Eu
- am venit in aceasta viata pentru a ne descoperi si a ne exprima talentele
- am venit in aceasta viata pentru a servi umanitatii, pentru a ne implini menirea fata de ceilalti
  Nu suntem simplu niste seminte purtate de vant. “Orice samanta contine in ea promisiunea a o suta de paduri”, spune Chopra in cartea sa.



Rinese