duminică, 9 noiembrie 2014

CE SPUNE BISERICA ORTODOXA DESPRE INGERI, DEMONI SI SFARSITUL LUMII

     1. INGERII
     Îngerii sunt ființe spirituale create de Dumnezeu pentru a-L sluji. Ei sunt ființe foarte puternice care funcționează ca și mesageri ai lui Dumnezeu. Sunt multe exemple în Biblie în care îngerii se arată oamenilor și spun: „Am venit ca mesager al lui Dumnezeu”. Noul Testament ne spune că sunt și duhuri slujitoare trimise să aibă grijă de ființele umane care sunt moștenitorii mântuirii (Evrei 1:14). Isus pare să indice faptul că copiii mici au îngeri desemnați pentru a-i proteja, pentru că El a spus că îngerii lor privesc la fața lui Dumnezeu (Matei 18:10).
Deci conceptul de îngeri păzitori își are baza în Biblie. Pe lângă îngerii slujitori, mai sunt și arhanghelii – îngeri prinți cum este Mihail (Iuda 9), care se pare că reprezintă o întreagă națiune (Daniel 10:13).
     Deși nu știm sigur cum arată îngerii, Biblia menționează câteva trăsături angelice. Primul capitol din Ezechiel spune despre o viziune în care profetul a văzut un grup de îngeri care erau așa de sfinți încât păreau ca flăcări de foc. Aceste creaturi păreau a fi ca oamenii, totuși aveau 4 aripi și multe fețe (Ezechiel 1:5-6). Ei răspund instantaneu la Duhul lui Dumnezeu. Cartea Isaia menționează îngerii numiți „serafimi” care au 6 aripi (Isaia 6:2,6).
     Un alt grup de îngeri sunt cei numiți „heruvimi”. După cum se pare, heruvimii au fost prezenți pentru a acoperi sfințenia lui Dumnezeu Însuși. Aripile lor formau tronul pentru prezența lui Dumnezeu pe capacul chivotului legământului (Exod 25:18-22).
     Îngerii sunt creaturi magnifice, departe de imaginea heruvimilor reprezentați în operele renascentiste ca niște copilași mici și grăsuți. Puterea lor este așa de mare încât doar un singur înger a fost capabil să distrugă 185.000 de soldați asirieni într-o singură noapte (2 Împărați 19:35). Prezența lor este așa de copleșitoare încât cei care îi văd cad la pământ inconștienți sau se prostern în mod voluntar (Daniel 10:9). 

     2. CE ESTE UN DEMON
     Un demon este un înger căzut. Când Satana, care a fost cel mai mare înger, a fost în rebeliune împotriva lui Dumnezeu, a atras un număr mare de îngeri în această rebeliune. Când totul a eșuat, ei au fost aruncați din cer. Acești îngeri sunt acum demoni (Isaia 14:12-15; Ezechiel 28:12-19; Luca 10:18; Apocalipsa 12:3-9; Matei 12:43,45; 25:11; 2 Petru 2:4; Efeseni 6:12; Iuda 6).
     În același mod în care îngerii ating culmile spiritualității, demonii au abilitatea de a atinge culmile urii, amărăciunii și perversiunii. Demonii par a fi interesați în a chinui oamenii, posedându-i și îndepărtându-i de Dumnezeu și adevărul Lui. Deși pofta, homosexualitatea, bețiile, lăcomia și vrăjitoria sunt expresii ale naturii păcătoase, aceste lucruri pot fi de asemenea expresii ale activității demonice în viețile oamenilor. Sunt convins că multe din practicile sexuale vulgare, cum sunt masochismul și pedofilia au rădăcini demonice. În mod similar, schizofrenia (personalitate împărțită) poate fi o boală mentală, dar de asemenea poate fi cauzată de posesia demonică. Cred că Adolf Hitler și Karl Marx au fost sub influență demonică.
     Așa cum peste îngeri sunt arhangheli și puteri mai mari, demonii sunt conduși de așa numitele „principalități și puteri”. Este posibil ca un demon prinț să aibă sub control New York, Detroit, St. Louis, sau orice alt oraș. Anumite păcate sunt predominante în anumite orașe. Un oraș poate avea o creștere rapidă a homosexualității, în timp ce altul poate fi hărțuit de pofte excesive. În altul, poate fi vrăjitoria sau spiritismul. Orașe și națiuni, pot fi apăsate și legate de puteri demonice. Acest lucru poate explica toleranța poporului german față de încercarea lui Hitler și a Naziștilor de a extermina toți evreii din Europa. Există un conflict în lumea invizibilă între mesagerii loiali lui Dumnezeu și hoardele demonice.
     În minunata Sa ordine, Dumnezeu folosește rugăciunile poporului Său pentru a restrânge activitatea demonică și a direcționa acțiunile puterilor angelice pentru a controla demonii. Cartea Daniel ne spune despre lupta dintre arhanghelul Mihail și demonul „Prințul Persiei” (Daniel 10:12-13,20).
Biblia spune că „Cel ce este în mine este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4). Credinciosul, având Duhul Sfânt în el, are putere peste toți demonii. Când Isus Hristos a trimis apostolii în misiune, a spus că le-a dat putere (exousia) peste toate puterile (dunamis) vrăjmașului (Luca 10:19). Autoritatea Lui Isus este mai mare decât puterea satanică. Când s-au întors, ucenicii au povestit cum au scos demonii, dar Domnul a spus: „să nu vă bucurați de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în cer” (Luca 10:20).
     Credinciosul are o autoritate nelimitată peste demoni în Numele lui Isus, dar această autoritate nu se compară cu gloria și autoritatea pe care le vom afla în ceruri.

     3. CAT DE PUTERNIC ESTE SATANA
     În mesajul adresat regelui Tirului, dar foarte clar sugerat pentru Satana, avem aceste cuvinte: „ajunseseși la cea mai înaltă desăvârșire, erai plin de înțelepciune, și desăvârșit în frumusețe… erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald, și cu aur… erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, și umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare. Ai fost fără prihană în căile tale din ziua când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine” (Ezechiel 28:12-15). Și în Isaia: „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiul al zorilor!... Tu ziceai în inima ta: ‚Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu ... voi fi ca Cel Prea Înalt’” (Isaia 14:12-14).
     Satana a fost cea mai măreață ființă creată. Este extraordinar de puternic. Este de asemenea subtil, înșelător, meschin și urăște dincolo de imaginație. Isus l-a numit „prințul acestui pământ” și „tatăl minciunii” (Ioan 8:44). Lucifer înseamnă „cel luminat”. Satana înseamnă „adversarul”. Beelzebul înseamnă „domnul muștelor” sau „domnul fără odihnă”. Apollion înseamnă „distrugătorul”. Apostolul Petru a spus că diavolul este ca un leu care caută pe cine să înghită (1 Petru 5:8). Creștinii trebuie să își amintească că Satana apare ca „un înger al luminii” – foarte frumos, seducător și atrăgător (2 Corinteni 11:14). La început, el nu arată ca o creatură deformată, hidoasă. Aceasta urmează după o vreme. În ciuda șireteniei și puterii lui Satana, fiecare creștin are puterea în Numele lui Isus, să-i reziste și să-l biruiască. Isus a dat ucenicilor Săi autoritate peste toate puterile vrăjmașului! (Luca 10:19; 1 Ioan 3:8; Iacov 4:7).

     4. CE SE VA INTAMPLA CU SATANA
     Câteva lucruri se vor întâmpla cu Satana. Biblia spune că el vine pe pământ, știind că are un timp foarte limitat (Apocalipsa 12:12). Pentru că știe că zilele îi sunt numărate, va fi plin de mânie. Vom vedea manifestările lui în această lume care vor fi înfricoșătore pentru cei ce nu-L cunosc pe Isus. Deja am văzut câteva manifestări hidoase de putere demonică. De exemplu, cred că Adolf Hitler a fost posedat și crimele teribile comise împotriva umanității au fost o manifestare satanică. Mai cred că Karl Marx a fost un preot satanic și că hidoasa lui filozofie, care are ca rezultat masacrul a zeci de milioane de oameni, este clar bazată pe satanism. Persecuțiile persoanelor inocente în lagărele Uniunii Sovietice și a altor țări comuniste sunt manifestări de cruzime supranaturală. În viitor poate vom vedea o afluență a răului care va încerca să distrugă toți martorii lui Dumnezeu de pe pământ. Un alt lucru care se va întâmpla cu Satana este că el va poseda o ființă umană care este cunoscută ca „fiara” sau „Anticristul”, care va deveni un dictator mondial. Această persoană va exercita puterea în numele lui Satana timp de cel puțin 3 ani și jumătate (Apocalipsa 13:4-8).
     Va mai fi o încercare de a organiza o împărăție satanică pe pământ, cu toate modurile de expunere a semnelor și minunilor pentru a sprijini autoritatea Anticristului. În sfârșit, oamenilor li se va spune să se închine acestei creaturi. În acel moment, va fi o revoltă împotriva lui Dumnezeu și se va încerca distrugerea Israelului. Dar când aceste lucruri se vor întâmpla, Isus Hristos se va întoarce pe pământ și va distruge Anticristul. Diavolul va fi legat pentru o mie de ani (Apocalipsa 20:1-3).
     În acel timp, vom avea o perioadă de pace pe pământ. Oamenii nu vor mai fi sub opresie demonică. Va fi un timp al dragostei, fraternității și nu va fi război; chiar și animalele vor trăi în pace. Dar la finele acelor ani, după ce omul a văzut paradisul care rezultă atunci când voia lui Dumnezeu este făcută pe pământ, diavolul va fi eliberat pentru ultima dată. El va conduce un ultim asalt către Dumnezeu, dar va pierde și va fi aruncat în iazul cu foc. El și îngerii lui vor fi acolo pentru eternitate fără posibilitate de scăpare (Apocalipsa 20:7-10).

     5. CE ESTE POSEDAREA DEMONICA
     Posedarea este un atac la ființa umană la un așa grad încât individul este controlat în totalitate sau în parte de către demoni (Matei 8:28-32; Marcu 1:23-27, 7:24-30; Luca 9:37-42).
     Persoana care este posedată poate manifesta calități demonice pentru un timp și în momentul următor să fie în toată deplinătatea facultăților mintale. Boala cunoscută ca schizofrenie poate fi, în anumite cazuri, posedare demonică. Acesta poate fi cazul în care, în anumite instanțe, persoana poate vorbi cu o altă voce și se poartă în mod bizar. Acum este o persoană bună, calmă, normală și în următorul minut se poate înfuria, urla, poate face spumă la gură și vocea să-i fie total schimbată, blestemând pe Dumnezeu. Ocazional, persoana posedată aude voci – voci care spun să omoare, să se sinucidă sau să inițieze diferite feluri de păcate. Asemenea oameni pot avea pofte incontrolabile. Pot avea dorința de a se răni pe ei înșiși. Masochismul, sadismul și alte practici sexuale perverse sunt adesea rezultatul unei posesiuni demonice.
    Posesia demonică se poate manifesta în multe feluri, dar scopul demonilor este să devalorizeze, să murdărească și în final să distrugă ființa umană care a fost creată în chipul lui Dumnezeu. Aceasta este ceea ce Satana vrea să facă: să-L atace pe Dumnezeu distrugând pe aceia care sunt prețioși în ochii Lui. Totuși, oamenii care-l slujesc pe Satana – sataniștii și cei ce i se închină – vor fi în final distruși chiar de acela pe care-l venerează. Este interesant de observat că oamenii care s-au oferit voluntari pentru a-l sluji pe Satana – ghicitorii, spiritiștii, vrăjitoarele, vrăjitorii, și sataniștii – vor fi consumați de Satana însuși. Nu numai că vor împărtăși ultima pedeapsa dată de Dumnezeu pentru Satana, dar vor fi chinuiți și devalorizați de către acesta înainte de judecata finală.

     6. POT FI CRESTINII POSEDATI
     Dacă creștinii pot fi posedați sau nu este un subiect controversat. Îmi amintesc de un incident din propria mea viață când stăteam la un motel în apropiere de Seattle, Washington. Într-o dimineață, pe când eram în faza de trezire, am simțit o depresie îngrozitoare. Am simțit că toți sunt împotriva mea, că oamenii din jurul meu sunt slabi, și că tot ceea ce am făcut se destrăma bucată cu bucată. Descurajarea m-a copleșit ca un nor negru. În timp ce mă luptam să mă trezesc, am realizat că eram sub atac demonic. Am preluat controlul imediat și am spus: ”Satana, în Numele lui Isus, pleacă.” În momentul în care am spus acest lucru, mintea mi-a fot eliberată și disperarea m-a lăsat. Am realizat mai târziu că zona Seattle - Tacoma avea cea mai înaltă rată de sinucideri din națiune. Spiritul care m-a atacat era un spirit de sinucidere, genul de influență care conducea spre așa o depresie încât persoana respectivă dorea să se sinucidă. Am fost într-o zonă unde mulți au fost dominați de un astfel de demon. Dacă nu realizam cu ce anume mă confruntam, puteam intra într-o depresie foarte adâncă din care aș fi ieșit cu greu. Chiar și creștinii umpluți cu Duhul Sfânt sunt supuși acestui gen de influență demonică în mințile sau trupurile lor (1 Tesaloniceni 5:23).
     Totuși, cred că dacă duhurile noastre sunt unite cu Isus Hristos nu se poate ca un demon să ne posede. Am dat duhurile noastre Duhului Sfânt care le păzește și care este mai puternic decât demonii (1 Ioan 4:4; Apocalipsa 12:12). Deci, eu cred că este imposibil pentru un creștin să fie posedat în duhul său de către un demon.

     7. CE ESTE EXORCIZAREA
     Exorcizarea este comandarea, în Numele lui Isus, unui demon să iasă afară dintr-un individ, o casă, sau oriunde se află. Exorcizarea este înfăptuită prin cuvintele rostite în Numele lui Isus, prin puterea Duhului Sfânt, și este făcută simplu și rapid (Fapte 16:16-18). Persoana care face exorcizarea trebuie să fie umplută cu Duhul Sfânt. Nu trebuie să aibă păcate nemărturisite, pentru că demonul va profita de orice slăbiciune (Fapte 19:13-16). Deci, această persoană trebuie să fie lipsită de motive ulterioare, necurăție sexuală, lăcomie, sau orice alt lucru care o poate lăsa descoperită în fața vreunei acuzări a diavolului, care este acuzatorul fraților. Un alt avertisment: oamenii nu ar trebui să caute demonii sau să creeze demoni acolo unde nu există. Un credincios ar trebui să fie pregătit să confrunte demonii atunci când apare nevoia, dar nu ar trebui să meargă în căutarea unor astfel de întâlniri.

     8. CONDUC SEDINȚELE SPIRITISTE, PLĂCILE OUIJA ȘI PREZICEREA VIITORULUI LA POSESIA DEMONICĂ?
     Fără îndoială, diverse tipuri de implicare în ocult sunt un preludiu la posesia demonică. Copiii nu sunt conștienți atunci când încep să joace anumite jocuri că o realitate demonică este în spatele lor. Jocul „Dungeons and Dragons” (Temnițe și Dragoni) este bazat în mare măsură pe simboluri și caractere demonice. Când oamenii încep să vizualizeze aceste lucruri, dau o invitație demonilor. În meditația transcedentală, mantrele pe care le rostesc sunt nume ale zeilor hinduși. Dacă o persoană recurge la placa ouija pentru a cere călăuzire, acolo există posibilitatea înșelării de către un demon; o vizită la ghicitor va face acea persoană vulnerabilă unui spirit familiar (Levitic 20:6), etc. Toate aceste lucruri sunt păcate împotriva lui Dumnezeu, interzise de Biblie și o potențială sursă de posesie demonică.

     9. CÂND VINE ISUS HRISTOS?
     Nimeni nu poate spune cu siguranță când va veni Isus, pentru că El afirmă clar că nici îngerii din cer nu cunosc acea zi (Marcu 13:32). Nici un om nu cunoaște ziua, iar Fiul lui Dumnezeu, când a fost pe pământ, nu a știut nici El. Tatăl din ceruri este singurul care cunoaște ziua cu exactitate. Putem vedea anumite semne sau indicii (Matei 24:3; Luca 21:7) că venirea Lui se apropie. Isus a spus că vor fi războaie și vești de războaie, revoluții, foamete, boli și cutremure în foarte multe locuri (Matei 24:6-7; Luca 21:10-11). Va fi o creștere a fărădelegii și a anarhiei. Apostolul Pavel a spus că acea zi „nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii (sau: omul păcatului); fiul pierzării, potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește "Dumnezeu" sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu” (2 Tesaloniceni 2:3-4).
     Împreună cu omul păcatului va veni ceea ce se numește apostazia, sau renunțarea la credință. Mulți dintre cei credincioși se vor răci în credința lor (Matei 24:12). Va fi o persecuție a creștinilor și un timp de necazuri generale. Eu cred că toate aceste lucruri se întâmplă cu o frecvență crescătoare.
     Un alt eveniment care trebuia să se întâmple înainte de întoarcerea lui Isus a fost restabilirea statului Israel. Israelul care a fost la început, a dispărut de pe glob cu sute de ani în urmă. În 1948 un nou stat Israel a fost stabilit. Readunarea evreilor în Israel este un semn clar, atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament, că era noastră este pe cale de a se sfârși. Isus a spus: „Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până se vor împlini vremurile neamurilor” (Luca 21:24). În 6 iunie 1967, pentru prima dată de când Ierusalimul a fost capturat de Nebucadnețar în 586 Î.C., evreii au luat controlul peste întregul oraș Ierusalim, astfel semnalând apropierea de sfârșit a puterii mondiale a neamurilor. Isus a spus că un lucru major care va vesti venirea Lui va fi proclamarea Evangheliei: „Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul” (Matei 24:14).
     Acestea sunt semnele vremurilor. Trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru întoarcerea Domnului. Dar nimeni nu cunoaște ziua sau ora când acest lucru se va întâmpla.

     10. CINE SAU CE ESTE ANTICRISTUL?
     În cartea Apocalipsa se spune că un dictator se va înălța din reînviatul Imperiu Roman. El va fi înzestrat cu puterea lui Satana însuși și va lua pentru sine prerogativele lui Dumnezeu (Apocalipsa 13:1-18). Apostolul Pavel a spus că va fi cineva care va sta în Templul lui Dumnezeu, pretinzând a fi Dumnezeu (2 Tesaloniceni 2:4). Apocalipsa amplifică acest subiect când vorbește despre un profet fals care va sta în fața acestui dictator și va face semne în numele lui, și care de asemenea va face ca statuia dictatorului să facă miracole (Apocalipsa 13:13-15, 19:20).
     Știm că Apocalipsa a fost scrisă în timpul când creștinii au fost persecutați în Imperiul Roman. De asemenea știm că împăraților romani le plăcea să se creadă dumnezei. Chiar au făcut statui care îi reprezentau și le cereau oamenilor să li se închine. Întotdeauna există posibilitatea ca Anticristul să fie deja în lume. Cred că acești dictatori din vechime au fost numai o reprezentare a ultimului dictator mondial. Acest om va apare ca și un mare lider, vorbind mari cuvinte de înțelepciune, și va atrage toți necreștinii să i se închine. Pentru ei, el va fi înțelepciunea care are răspunsuri la toate problemele lor (Apocalipsa 13:18).
     Pentru ca acest Anticrist să vină în lumea modernă, trebuie să existe o cădere a sistemului actual. Vor trebui să existe căderi în economie, lege, ordine și puterea structurilor statelor naționale. O panică financiară va putea ajuta la pavarea drumului pentru el. La fel și un război nuclear. Asemenea dezastre vor face ca oamenii să strige după un om al păcii, care va fi falsul Isus Hristos al lui Satana. Acest om va părea a fi Isus, până când va fi gata să-și arate adevărata față. Apoi va fi incredibil de crud. Va fi o combinație a lui Adolf Hitler, Iosif Stalin, Gingis Han, Mao Tse-Dun și alți dictatori care au măcelărit milioane de oameni. Anticristul va fi cel mai hidos exemplu de putere dictatorială pe care lumea a cunoscut-o vreodată. Amintiți-vă că spiritul anticristului este în oricine încearcă să îndepărteze oamenii de Isus, spunând: „Închină-mi-te”. Spiritul anticristului este prezent acum în închinarea și venerarea pe care o aducem guvernelor, dictatorilor, liderilor militari și altor personalități. Umanismul care este predat în școlile noastre, media și cercurile intelectuale va conduce, în final, oamenii la Anticrist, pentru că el va fi înfățișarea perfectă a umanismului.

      11. ESTE NECESAR PENTRU CREȘTINI SĂ TREACĂ PRIN NECAZUL CEL MARE?
     Când spunem Necazul cel Mare, ne referim la o perioadă de suferință la care lumea va fi expusă în zilele de pe urmă, care va coincide cu judecata lui Dumnezeu asupra Anticristului și guvernului său (Apocalipsa 6:1-17).
     Unii teologi cred că Necazul a avut deja loc. A fost o mare persecuție a creștinilor și evreilor în timpul Imperiului Roman. Este de asemenea adevărat că unii teologi cred că Necazul se referă numai la Israel și evrei și nu la creștini sau la restul lumii. Dacă presupunem că Necazul va fi un viitor timp mondial de persecuție, atunci trebuie să spun că creștinii vor trece într-adevăr prin el. Nu găsesc în Biblie vreo învățătură care spune că creștinii vor fi „răpiți” înainte de Necaz.
     Biblia învață despre două veniri a lui Isus: una la naștere; iar a doua – venirea Lui din nou în triumf. Nu există a treia venire pentru o răpire secretă. Evanghelia după Matei spune în mod specific: ”Îndată după acele zile de necaz… Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului… și El va trimite pe îngerii Săi… și vor aduna pe aleșii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă” (Matei 24:29-31).
     Acestea sunt doar câteva din multele referințe care indică faptul ca vom trece printr-o perioadă de persecuții (necaz) înainte ca Isus Hristos să vină (Ioan 16:33; Romani 8:35; Apocalipsa 7:13-14).
Totuși, cred că creștinii vor fi protejați în mijlocul necazului. La urma urmei, israeliții au fost protejați când urgiile au lovit Egiptul. Dumnezeu știe cum să facă distincție dintre oamenii Lui și aceia care nu sunt ai Lui. El a permis ca suferința și durerea să cadă peste Egiptul păcătos în timp ce copiii lui Israel prosperau. Dar trebuie să recunoaștem de asemenea că diavolul și emisarii săi disprețuiesc creștinii. Întotdeauna a fost o luptă între oamenii lui Dumnezeu și aceia care-l slujesc pe Satana.
     De-a lungul istoriei au fost martiraje succesive ale creștinilor și este culmea aroganței să presupui că numai creștinii secolului XXI vor fi menajați de orice persecuție. Acest lucru este împotriva istoriei din ultimii 2000 de ani. Cartea Apocalipsa vorbește despre necazurile martirilor – aceia care au fost uciși pentru că au fost martorii lui Hristos – care stau înaintea Tronului lui Dumnezeu strigând: „Până când, Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat, zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?” (Apocalipsa 6:9-10).
     Deci vor fi oameni în timpul necazului care-L iubesc pe Isus și care își vor da viața pentru El. Isus a spus: ”Dar cine va răbda până la sfârșit, va fi mântuit” (Matei 24:13).
     Persecuția este o parte din trăirea creștină din această lume. Sfinții din China, Rusia și alte țări comuniste au fost torturați, au suferit lipsuri, și-au pierdut slujbele iar familiile le-au fost luate de lângă ei. Mulți dintre ei au murit deja datorită credinței lor în Hristos. Este greu de imaginat un necaz mai mare decât au îndurat acești mari oameni, bărbați și femei ai credinței.

     12. CE ESTE SEMNUL FIAREI?
     În cartea Apocalipsa există o referire la numărul Anticristului care este 666 (Apocalipsa 18:18). Șase, în numerologia biblică, este puțin mai prejos decât perfecțiunea, care este reprezentată de numărul șapte. Șase este numărul omului, iar șapte este numărul perfecțiunii. Deci, 666 se poate referi la chintesența umanismului. Apocalipsa ne spune că numărul 666, sau semnul Anticristului, va fi marcat pe mâna și pe fruntea fiecărei persoane din lume în timpul domniei Anticristului. Fruntea reprezintă voința; în timp ce mâna reprezintă activitățile. Cumva, Anticristul va pune acest semn pe oameni oriunde ar fi ei, făcându-i ca, prin voința și acțiunile lor, să-l slujească. Deja avem tehnici care pot imprima informații pe mâna sau fruntea ființei umane. Această imprimare poate fi citită folosind laserul și poate conține toate informațiile despre creditul bancar al unei persoane, grupa sanguină, adresa și alte informații vitale.
     Tehnologia computerizată poate fi folosită pentru a controla populația, credite bancare și orice mișcare a oamenilor. Așa numitele „smart cards” cu microcipuri minuscule care conțin date biografice și informații despre credit bancar pot fi implantate sub piele. Ori de câte ori o persoană cumpără ceva, „smart card” poate scădea suma respectivă din cont, și ori de câte ori persoana depune bani, pot fi adăugați creditului. Înregistrările fiecărei persoane pot fi depozitate într-un sistem gigant de computere interconectate. Nu este prea greu să ne gândim că Anticristul poate impune populației controlul în același mod.
     În cuvintele din cartea Apocalipsa: „Și a făcut ca toți: mici și mari, bogați și săraci, slobozi și robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei” (Apocalipsa 13:16-17).
Biblia ne avertizează că dacă avem acest semn al fiarei, vom împărtăși aceeași soartă teribilă a fiarei (Apocalipsa 14:11).
     Dacă privim fruntea ca centru al voinței și mâna ca fiind simbolul a ceea ce facem, semnul devine mai mult decât o imprimare laser. Vorbim aici despre cine primește loialitatea, mintea și lucrarea noastră. Dacă loialitatea noastră este față de Dumnezeu, nu îl vom sluji pe Anticrist și nu vom purta semnul lui.

     13. CÂND VA AVEA LOC RĂPIREA?
     Cuvântul „rapio” este un cuvânt latin care înseamnă „înhățat, apucat”. Din câte știu, cuvântul răpire nu apare în Biblie. Este un termen pe care oamenii îl folosesc pentru a descrie prinderea, luarea creștinilor când Isus se întoarce. Pavel a spus că va fi răpit pentru a se întâlni cu Domnul în văzduh (1 Tesaloniceni 4:17).
     Aceasta este ceea ce numim Răpirea Bisericii. Asta se va întâmpla la sfârșitul acestui veac când Isus Hristos va veni din nou pe pământ. În timp ce vine din cer, vom fi răpiți pentru a ne întâlni cu El în văzduh și apoi vom fi pentru totdeauna cu Domnul. Cred că se va întâmpla după necaz și înainte de domnia de 1000 de ani a lui Hristos pe pământ, numită Mileniu.

     14. CE ESTE MILENIUL?
     Un mileniu este o mie de ani. Mileniul biblic va fi o perioadă de pace, dragoste și fraternitate când toată natura trăiește în armonia care a fost intenționată în grădina Edenului (Apocalipsa 20:6). Cartea Isaia vorbește despre un timp când animalele sălbatice vor trăi în pace cu cele domestice, când șerpii nu vor mai mușca, copiii se vor putea juca lângă gaura cobrei sau cu animalele sălbatice fără a fi răniți. Școlile militare se vor închide și uneltele de război nu vor mai fi fabricate. Banii și resursele care acum sunt investite în războaie, vor fi alocate pentru preocupări pașnice. Când această zi va veni, fiecare persoană va avea propria-i bucată de pământ, propria-i casă. Toți vor trăi în armonie cu vecinii lor. Nici unuia nu-i va fi frică că cineva va încerca să-i fure din avuție. Va fi o pace universală, deoarece cunoștința Domnului va acoperi pământul așa cum apele acoperă mările (Isaia 11:6-9).
     Cred că mileniul este o perioadă de tranziție, când Isus Hristos se va întoarce pe pământ să arate omenirii cum ar fi fost dacă păcatul nu ar fi intrat niciodată în lume. Va fi un timp în care Isus Hristos va domni ca Rege și Împărăția Lui va fi stabilită pe pământ. Va exista un singur guvern mondial sub conducerea lui Isus cu statele națiunilor supuse Lui. Biblia spune că reprezentanții tuturor națiunilor de pe pământ vor veni la Ierusalim în fiecare an (Isaia 2:2-4; Zaharia 14:16).
     Se pare că toate guvernele vor fi conduse de oameni neprihăniți și, în acel timp, Israel va fi națiunea cheie pe pământ.

     15. CUM ESTE IADUL?
     Sunt două descrieri ale iadului în Biblie. Una este aceea a unui foc ce arde. Isus folosea adesea cuvântul gheena pentru a descrie iadul. Gheena era groapa de gunoi din afara Ierusalimului care ardea încontinuu. Isus a spus că iadul este un loc unde sunt viermi, foc și necaz. Din acest motiv avem imaginea unui lac de foc și conceptul de ardere continuă, unde cei răi sunt plini de remușcări și chin (Marcu 9:43-48). Isus a spus de asemenea că iadul va fi „întunericul de afară”. În ziua Domnului, unii „vor fi aruncați în întunericul de afară, unde va fi plânsul și scrâșnirea dinților” (Matei 8:12, 22:13).
     Aici imaginea este aceea de singurătate teribilă. Va fi o separare de Dumnezeu și de oameni. Aceia care sunt destinați iadului vor fi puși în întunecimea eternității, și nu va fi nimeni care să-i ajute sau cu care să vorbească și vor fi în permanență singuri. Vor suferi remușcarea cunoașterii că odată au avut oportunitatea de a se întoarce la Dumnezeu, dar că nu au acceptat. Biblia vorbește de un lac de foc rezervat pentru diavol și îngerii lui (Matei 25:41).
     Nu a fost niciodată intenția lui Dumnezeu ca ființele umane să ajungă în iad. Dar, aceia care aleg să-L respingă îl vor urma, într-o bună zi, pe Satana direct în iad. Nu va exista nicio scăpare din iad, nu va exista o a doua șansă. De aceea este așa de important ca în această viață să primim iertarea pe care Dumnezeu o dă oamenilor prin crucea lui Isus Hristos.



Rinese


Reiki

     REIKI este o tehnica de vindecare si de evolutie spirituala care confera acess la sursa universala de energie, Duhul Sfant.
     REI – intelepciunea divina
     KI – spirit, energie, forta vitala (in chineza se numeste chi, in sanscrita prana, in crestinism lumina).
Reiki este sistemul de vindecare ce consta in punerea mainilor pe cel ranit sau pe bolnav, in vederea vindecarii, fiind practicat de la inceputul timpurilor. Mamele sunt un exemplu in acest sens, caci atunci cand copilul este ranit, mama pune instinctiv mana pe locul dureros. Pozitiile mainilor corespund pozitiilor organelor, glandelor si ale chakrelor corespunzatoare. Tratamentul prin plasarea mainilor se poate aplica nu numai in cazul oamenilor, ci si asupra plantelor si animalelor sau chiar pe obiecte neinsufletite, cum sunt pietrele sau cristalele.
Practica Reiki arata ca sanatatea unei persoane este legata in mod direct de echilibrul energetic al acesteia. Prin tratamentele de acest tip are loc cresterea vibratiei persoanei si inlaturarea blocajelor energetice, dar si a energiilor negative. Energia Reiki circula prin corpul pacientului, impiedicand si inlaturand dezechilibrele energetice, pentru a vindeca diverse boli, dar si pentru a ne proteja impotriva instalarii lor. Ea poate purifica conditia dizarmonica ce a dus la aparitia afectiunii, dar daca nu ne schimbam stilul de viata, vom recadea in dezechilibru. Studiile comparate indica faptul ca energia eliberata in timpul tratamentului ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor, la vindecarea accelerata a bolilor psihice, dar si a oricarei boli specifice corpului fizic. In urma terapiei, sunt diminuate efectele secundare si reactiile adverse ale medicamentelor si, totdata, are loc cresterea puterii de actiune a acestora asupra organismului. Reiki se aplica foarte usor, fara a necesita concentrare, intrucat energia Ki are inteligenta proprie si se indreapta acolo unde este necesara, conducand astfel la vindecare.
Vindecatorul Reiki are acces mult mai mare la aceasta energie datorita initierii pe care o primeste. Initierea inseamna conectarea pe aceeasi lungime de unda cu energia Reiki si poate fi aplicata si de oamenii simpli, indiferent de varsta, sex sau orientare profesionala. Astfel, Reiki va da posibilitatea de a va vindeca pe voi insiva la nivel mental, emotional, fizic sau spiritual sau de a abandona vechi obisnuințe sau dependente. De asemenea, prin acordajele Reiki ni se pot accentua capacitatile de clarviziune, clarauditie sau clarsimtire.
Reiki este structurat pe mai multe sisteme si grade, iar prin integrarea principiilor sale in viata noastra de zi cu zi putem accesa in mod continuu sursa universala de energie pentru a ne vindeca ranile sufletesti sau trupesti ori pentru a elimina cauzele oricarei boli de la nivelul corpului fizic. In ultima instanta, Reiki ne aduce abundenta si fericire.

AMETISTUL

Ametistul este o varietate de cuarț violet-albăstrui.
Originea etimologică a numelui provine din limba greacă αμεθυστoς (amethystos = „contra beției”), numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului[1]. O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor[2] conținea șiraguri de ametist.
     Ametistele fiind relativ răspândite; în natură, ele au fost folosite, din cele mai îndepărtate timpuri, drept podoabe și în scopuri rituale. Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale din Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Frumoasa gemă violetă, datând din mileniul al II-lea î.Hr., este gravată în intalie, adică în adâncime. Sculptura reprezintă o căprioară ce-și privește, cu capul întors, puiul care suge. Pe teritoriul Greciei și în Asia Mică s-au descoperit cupe de ametist, datând din mileniul I î.Hr.

    Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise. Factori determinanți ai culorii sunt realizati prin prezența ionilor de Fe4+ [3] așezați în structura atomică a rețelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin înlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, [4]aceasta fiind o teorie controversată. Ametiste se pot transforma prin supunere la radiație[5] în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare[6], sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.

     Ametistul este un mineral foarte răspândit în natură, exemplarele mai mari care se pot tăia și șlefui fiind folosite ca pietre prețioase, asftfel de cristale s-au găsit în Brazilia, Uruguay,Madagascar, Rusia, Germania și Sri Lanka. Asemenea cristale mari se găsesc în geodele (golurile) filoanelor hidrotermale asociat cu calcedonie și în rocile vulcanice.

     Ametistul este o piatră prețioasă apreciată, fiind șlefuit frecvent ca briliant, navetă sau briolett. Varietatea de culoare violet închis este cea mai valoroasă, ca și varietate ametrin o stare de trecere de la ametist la citrin. Manipulații prin încălzirea ametistului la 400 °C se obține culoarea galbenă a citrinului, la fel prin încălzire se poate obține culoarea verde a prasiolitului, sau poate cuarț incolor, ca și degradarea cristalului prin fisurare.

     Din secolele XIX-XX se pot obține pietre prețioase pe cale artificială, astfel se pot produce și ametiste care însă se pot deosebi de cele naturale.

     INFORMATII
     Nume: provine din grecescul "amethystus" care are la baza cuvantul 'methy' = vin
Descriere: Varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice,de culoare purpurie sau violet cu insertii transparente sau albe
    Compozitie chimica: Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este data de impuritatile de cupru si mangan Duritate: 7 (din 10) Luciu: sticlos
    Culori: violet, mov, lila, culoarea de levantica sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, in straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa.
    Din istorie si legenda: Se spunea ca daca se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea si vindeca betia Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie

     PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
ZODIILE: TOATE ZODIILE
LUNA DE NASTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie
TALISMAN NOROCOS: al Pestilor
ZIUA DE NASTERE: miercuri
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTA: Neptun
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru cei nascuti sub influenta numerelor 3, 4, 8
ANIVERSARE: se ofera la 6, 12 si 14 ani de la nastere sau casatorie
CHAKRE: 4, 5, 6, 7

     EFECTELE ASUPRA PURTATORULUI:
ESTE O PIATRA: a spiritualitatii, a succesului in afaceri
PROTEJEAZA: impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, impotriva gandurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva tradarii si deceptiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului)
STIMULEAZA SI AMPLIFICA: capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale
CONFERA SI ADUCE: putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecata, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protectie, idei noi, o directie in momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere
REDUCE: furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare
AJUTA: la canalizarea energiilor, la renuntarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor (ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop), la realizare profesionala, succes in cariera, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus
BUN PENTRU: meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare
ALTE CALITATI: purifica, linisteste, transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere, echilibreaza karma, pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina, la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag; asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie. Face distinctia intre realitate si iluzie
SFAT: Apa in care a fost tinut un ametist curat (dupa procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosita si pentru plante
SANATATE: Ajuta la vindecare, absoarbe durerea in piatra, protejeaza sanatatea. Benefic in caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibreaza glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii. Are efect sedativ, confera un somn linistit (se spune ca are calitatea de a reduce sforaitul). Bun in caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice. Ajuta la regenerarea tesuturilor



Rinese

FECIOARA PREACURATA MARIA


     Numele MARIA provine din varianta ebraica Miryam sau Maryam, care este compusa din mar – “picatura” si yam – “mare” si deci ar fi “picatura de mare”.Alte surse dau originea numelui in limba egipteana, unde Mar ar insemna “a iubi, a alege pe cineva” si Am care ar veni de la zeul Amon, insemnand deci “cea aleasa ori iubita de Amon”. Prin filiatia ebraica si greaca, Maria si Mariana ar insemna “cea aleasa ori iubita de Dumnezeu”.
     Este singurul nume feminin pomenit in Coran,conform literaturii islamice iar traditia ortodoxa ca si cea catolica o considera o sfanta,Fecioarei Maria acordandu-i-se un mare respect fiind Mama Sfanta lui Iisus Hristos.
     Maria a fost copila Anei si al lui Ioachim,descendenti ai regelui David,fiind conceputa in urma rugaciunilor indelungi.Ana a fost anuntata de Ingeri ca va avea un copil,asa ca nasterea Reginei Ingerilor a fost anuntata chiar de acestia,care au aparut in fata parintilor ei.
     Desi Fecioara Maria a fost si este asociata cu crestinismul si catolicismul,ea a fost evreica si religia ei era mozaica.
     Cu toate acestea,Fecioara Maria apartine tuturor religiilor,tuturor credinciosilor,tuturor oamenilor indiferent de cultul religios in care s-au nascut si cred
     Arhanghelul Gavriil o numeşte pe Fecioara Maria “plină de har” sau “căruia i s-a făcut mare dar” de la Dumnezeu (Luca 1:30) și cea mai “binecuvântată” dintre toate femeile (Luca 1:28).
     În Luca 1:42-43, Sfânta Elisabeta, mama lui Ioan Botezătorul, o numeşte şi ea pe Maria “binecuvântată”, și “maica Domnului meu”.
     Nu numai Elisabeta o numeşte binecuvântată, ci Maria însăși, inspirată de Duhul Sfânt, prezice că “toate generațiile mă vor numi binecuvântată” (cf.Luca 1:48).
     Titlurile cele mai des atribuite Fecioarei Maria sunt Maica Domnului, Binecuvantata Fecioara Maria, Regina Cerurilor si altele.
     Calitatile venerate prin ele sunt sumate in Troparul Maicii Domnului:
“Cuvine-se sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata, si maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul ai nascut. Pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.”
     Principala sarbatoare a Mariei este pe 15 august (“Sfanta Maria Mare”), sarbatoare care se numeste oficial in biserica romano-catolica “Ridicarea la Ceruri a Fecioarei Maria”, iar in bisericile ortodoxe “Adormirea Maicii Domnului”. Recent biserica anglicana a introdus “Sarbatorirea Binecuvantatei Fecioare Maria” pe aceeasi data.
     In plus, toate aceste biserici sarbatoresc Nasterea Maicii Domnului (“Sfanta Maria Mica”), pe 8 septembrie, iar pe 12 septembrie, in Biserica romano-catolica se sarbatoreste Sfantul Nume al Mariei (aluzie la respectul datorat Maicii Sfinte si increderea in puterea invocarii respectuoase a acestui Nume, ca semn de binecuvantare si tarie in fata ispitelor).
     Pe 25 martie biserica catolica si cele ortodoxe sarbatoresc Buna-Vestire, in timp ce cea anglicana sarbatoreste Ridicarea Sa la Ceruri.
     Bisericile ortodoxe, greco- si romano-catolice sarbatoresc Intrarea in biserica a Maicii Domnului pe 21 noiembrie.
     Biserica catolica mai sarbatoreste Neprihanita Zamislire a Preasfintei Fecioare Maria pe 8 decembrie si, dupa Conciliul al Doilea de la Vatican, a schimbat denumirea sarbatorii de 1 ianuarie din Taierea imprejur in Solemnitatea Sfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, Regina pacii.
     In evul mediu, in unele regiuni ale Europei de vest Adormirea si Ridicarea la Ceruri se sarbatorea in ianuarie si februarie.
  Biserica anglicana mai sarbatoreste Purificarea Sfintei Fecioare Maria pe 2 februarie.
  Bisericile ortodoxe si cele greco-catolice mai sarbatoresc:
-adunarea [credinciosilor in cinstea] Preasfintei Fecioare, Nascatoare de Dumnezeu pe 26 decembrie
-acoperamantul Maicii Domnului pe 1 octombrie
- izvorul Tamaduirii in Vinerea luminata, adica vineri in Saptamana luminata, de dupa Pasti
-zamislirea Sfintei Fecioare de catre Sfanta Ana pe 9 decembrie
-punerea in racla a cinstitului vesmant al Maicii Domnului la 2 iulie
-punerea in racla a braului Maicii Domnului la 31 august.
     De asemenea, atat catolicii si cat si ortodocsii serbeaza, in functie de tara, regiune si traditie, diverse aparitii sau icoane ale Maicii Domnului.
     Fecioara Maria este Mama arhetipala,blanda,pura,plina de iubire neconditionata si afectiune,smerita,inteleapta,plina de compasiune,intelegere si acceptare.
     Ea ne mangaie,ne alina si le aduce pace in minte si in suflet atunci cand ii cerem ajutorul.Calmeaza inimile ranite si ne face sa ne simtitm iubiti si ocrotiti,in siguranta,sa avem incredere si sa credem in forta iubirii si a bunatatii.
     Fecioara Maria scalda in iubirea ei toate fiintele de pe pamant dar siPamantul insusi,este ocrotitoare a femeilor carora le ofera capacitatea de a se darui cu iubire dublata de intelepciune si putere,ocroteste familiile,copiii ,tinerii.
     Ea ii poate ajuta pe toti cei care I se roaga simultan,puterea ei fiind infinita,ii ajuta pe oameni indiferent de credinta lor si raspunde la toate rugaciunile.
     Fecioara Maria ne este ghid spiritual si ne poate ajuta sa ne transformam viata si sa ne-o consacram ajutoraraii semenilor nostrii.
     Sa ii cerem ajutorul ,sa cautam in noi calitatile ei minunate si sa fim asemenea ei plini de iubire,compasiune si blandete.


Rinese

CERINTE ESENTIALE ATUNCI CAND NE RUGAM INGERILOR PENTRU CA RUGACIUNILE NOASTRE SA AIBA REZULTATELE DORITE

     Cuvantul inger vine din limba greaca, angelos si inseamna mesager. Ingerii au rol de intermediar dintre om si Dumnezeu. Indemnurile Divine sunt preluate de ingeri si transmise oamenilor, iar cererile nostre, ale oamenilor sunt transmise lui Dumnezeu.

     Ingerii au patru functii:
-ne este invatator- lumina din ganduri si inima el ne-o aduce.
- ne este protector- ne fereste de toate relele.
- ne este sfatuitor- ne indeamna spre fapte bune si deseori avem de la el si variante (in ceea ce vrem       sa facem) mai bune decat cele gasite de noi.
- ne este calauza spirituala – ne arata drumul spre calea cea adevarata, calea Luminii si Iubirii Divine.
     Rolul Ingerilor este sa slujeasca dar nu omul ci Divinul ,ajutandu-l pe om sa-si gaseasca locul in Creatie.Desi am vrea tare mult sa credem ca ei ne slujesc pe noi,micul nostru ego…nu este asa,ingerii sunt slujitori ai lui EU SUNT,ai naturii divine din fiecare .Chemandu-i noi le cerem sa ne ajute la realizarea scopului nostru de incarnare. Ei sunt obligati sa respecte liberul arbitru uman si nu pot interveni in vietile noastre decat daca le cerem in mod explicit ajutorul.
Trebuie sa ne intrebam foarte clar care EU ii cheama pe ingeri…oare egoul sau EU,samanta divina din mine?
Daca dorinta noastra porneste din ego,ingerii nu pot face mare lucru,de fapt initializeaza un proces de ardere a egoului astfel incat sa inaintam catre EU SUNT.,catre divinul din noi.
Pentru EU SUNT,atunci cand dorinta noastra pleaca din inima ,ingerul pazitor ne poate arata tot ce este in stare sa faca!

     PRIMA REGULA:
  Cu cat ceea ce cerem este mai concret,mai material,cu atat mai putin ne pot ajuta Ingerii daca ceea ce ii cerem sa faca nu este dorinta divinului care este in noi…
Va dau un exemplu: (intalnit des in conversatiile avute)cineva se roaga pt ca X sa intre in viata lui.Ingerul preia ruga ,ca un bun mesager o transmite lui EU SUNT,divinul ,partea luminoasa din cel care a formulat cererea.
  Ingerul va privi in planul de constiinta in care sunt inregistrate alegerile noastre de incarnare ,vede daca cererea face parte din optiunile pe care sufletul le prevazuse sa le traiasca in aceasta viata ,in caz afirmativ…X va intra in viata persoanei care a cerut asta,totul frumos .
In caz negativ ,si pt a nu-l minti pe Iisus care a spus „Cere si ti se va da”…va aduce pe X in viata persoanei care a facut cererea dar in alta calitate decat a fost dorita sau pt o scurta perioada de timp,suficienta ca persoana sa-si dea seama ca X nu este potrivit.

     A DOUA REGULA:
  Intai ne ajutam noi apoi cerem ajutorul divinitatii!
Deseori,cerem ajutor Fiintelor Inalte de lumina pentru probleme pentru care nu am intreprins nimic ca sa le rezolvam,tine de noi sa actionam in planul material,terestru,ca apoi ingerii sa actioneze in planurile vibratorii inalte .Fiecare problema,situatie care ne apare in viata aduce dupa ea o lectie,are rolul de a scoate din noi acele calitati ale divinului si pana nu facem noi tot ce putem pt acea situatie nu suntem ajutati !
  In concluzie: inainte sa cerem ajutorul Fiintelor Inalte de Lumina sa ne intrebam:
- cererea mea vine din inima sau din ego?
- am facut eu TOT ce puteam concret pt a rezolva aceasta situatie,inainte de a cere ajutorul divinitatii?

     Asa,ajungem sa intelegem ca intre noi si Fiintele Inalte de Lumina este mai mult o cooperare decat simple cereri care cateodata nu au raspunsul sau rezolvarea asteptata si asta pentru ca ingerii in iubirea lor pentru noi vad ca ceea ce am cerut nu este inspre binele nostru cel mai inalt.
Ingerii stiu doar limbajul inimii ,nu este nevoie de incantatii,de invocatii speciale..doar o cerere sincera pornita din inima! Sa cerem simplu ,ca un copil care ii cere ajutor parintelui sau apoi sa observam lucrurile care se intampla in viata noastra,sa-l ascultam cu atentie pe cel care ne vorbeste caci ne poate spune exact ce avem nevoie sa auzim..ajutorul dat de Fiintele Inalte de Lumina se va intruchipa intotdeauna in viata noastra cotidiana printr-o intalnire cu fratii si surorile noastre intrupate..
     Stabiliti o relatie adevarata cu ingerii vostrii pazitori,asa cum faceti cu prietenii vostrii cei mai buni,sa gasiti zilnic timp in care sa stati de vorba cu ei si sa le spuneti temerile voastre ,ceea ce ati intreprins si unde ati avea nevoie de ajutor si sigur viata vi se va schimba intr-un mod cu adevarat magic!



Rinese

GHIMBIRUL



     Ghimbirul este o radacina cu gust acru si picant .A fost folosita si inca este in medicina chineza pentru promovarea vitalitatii si longevitatii.Ghimbirul este foarte folosit in tratarea afectiunilor digestive si respiratorii.

     Proprietatile Ghimbirului sunt antigripal si energizant.Combate racelile ,oboselile cronice ,congestiile bronhiale (sub forma de infuzie) . Medicina Naturista foloseste Ghimbirul pentru prevenirea infarctului miocardic ,angina pectorala si                                                                                tromboza dar si a greatei ,varsaturilor si diareei.

     In India spre exemplu se conduma zilnic datorita puterii lui revitalizante. Ceaiul de Ghimbir in scop medical se administreaza jumate de lingurita de radacina uscata la o ceasca de apa calda si se bea infuzia de mai multe ori pe zi .Pentru prospetime se poate adauga si putina lamaie sau de ce nu si putina miere .

     Atentie cand se foloseste radacina de Ghimbir .Daca este cultura non organica /nonbio atunci se curata coaja pentru ca aceasta retine pe suprafata ei chimicalele iar daca este organica atunci se poate folosi cu tot cu coaja.

     Nu se recomanda folosirea Ghimbirului pentru persoanele cu ulcer gastric ,sindromul intestinului iritabil si in cazul tuturor nu se depasesc consumul a doua grame pe zi .



Rinese

ASCENSIUNEA

     Ascensiunea este calea celor care aleg sa evolueze in mod constient. Prin integrarea energiilor inalte in constiinta si sentimentele noastre noi suntem capabili sa ascendem.
     Ascensiunea este un proces de aliniere cu Constiinta Universala, cu Divinul. Aceasta nu se intampla imediat sau în mod automat, ci treptat, pe măsură ce crește in prezent iluminarea noastră.
     Ascensiunea este spirituala, fizica, mentala si nu numai. Procesul de ascensiune are un impact asupra întregii noastre ființe ,ne schimbam felul in care ne percepem, cum interacționam cu lumea din jurul nostru. Ascensiunea este o transformare totală.
     Pentru a ascende la Iluminare trebuie sa ne realiniem cu Iubirea Divina si sa ne extindem nivelele constiintei.
     Trezirea este o parte din ascensiune
     Invatand sa preluam controlul prin constientizare si atentie in vietile noastre,ne conectam cu Sinele nostru Superior si ne aliniem in mod constient cu Constiinta Universala,cu Divinitatea, ne eliberam de iluziile din viata noastra ,ne reamintim adevarurile divine.
     Integrarea este o parte esențială a ascensiunii,pentru a ne deplasa in campuri vibrationale inalte fara sa fim trasi in jos de energii joase si este nevoie sa ne debarasam de credintele limitative, de vechile tipare depasite care nu ne sustin,,de obiceiurile care ne sunt toxice.
     Taind cordoanele energetice de trecut,de durere, de vina care ne trag in jos noi putem urca vibrational,facand astfel sa stralucim ca expresii unice,minunate,perfecte ale Lui Dumnezeu.
     Ascensiune este atunci cand nu mai astepti solutii din exteriorul tau care sa iti rezolve problemele ci atunci cand trezesti in tine puterea divina. Este datoria noastra a fiecarui individ ,sa ne trezim ,sa vedem realitatea prin prisma iubirii si asa,prin aceasta perspectiva iluminata sa ascensionam in masa si sa manifestam Iubirea Divina pe Pamant.
     Acum curg incontinuu spre Pamant valuri de Iubire si Lumina Divin iar ascensiunea este mai mult ca oricand la dispozitia noastra.Tot mai multi oameni se trezesc cu sentimentul ca viata este mai mult decat realitatea care ne inconjoara,cu fiecare om care se trezeste valul Iluminarii creste si se extinde in intreaga lume.
     Pentru a ascende avem nevoie sa manifestam iubirea in noi si in afara noastra si sa ne eliberam de blocajele energetice,credintele false,temerile si sa ne vindecam ranile legate de trecut, este esentiala.        Cu ajutorul acesteia esti in stare sa afli ce trebuie sa faci si cum trebuie sa faci. Esti in stare sa observi modelele si credintele care te tin in necunoastere si sa pasesti intr-un nou nivel al iubirii.
     Calea catre ascensiune nu este usoara, dar in acelasi timp este simpla. Constientizarea este cea mai pretioasa resursa, iar daca vrei sa progresezi ia-ti un angajament fata de tine insusi de a prelua controlul asupra gandurilor tale si de a deveni din ce in ce mai constient.
     In lumea fizica exista numerosi factori care ne deconcentreaza. Ia o pauza. Mintea este o parte importanta in calea spre ascensiune, insa pentru a reusi trebuie sa ii oferim momente de relaxare.
     Inchide televizorul, smart-phone-ul si doar Fi si respira. Invata sa meditezi si sa iti determini mintea sa ia o pauza atunci cand doresti tu, intrucat aceasta actiune te ajuta sa iti cresti nivelul de constientizare, iar cu ajutorul constientizarii esti capabil sa interactionezi cu lumea inconjuratoarea pentru a invata prin intermediul experientelor reale de viata.
     Constientizarea te va ajuta de asemenea sa te adaptezi foarte usor in momentul in care circumstantele vietii care te inconjoara se schimba.
     Odata cu meditatia, invata si cauta noi perspective, pune in practica ceea ce inveti pentru a capata intelepciune si cunoastere, introdu in viata ta ceea ce iti este de folos, iubeste in fiecare moment, mergi inainte si cresti.
     Aceasta este calea catre asecensiune. Calea constientizarii crescute si a iluminarii. Calea principala a iubirii.
     Fiinte Inalte de Lumina te asteapta in momentul in care tu alegi constient sa ascezi. Acorda-ti timp sa meditezi, sa iti deschizi inima si sa te unesti cu Divinul si cu taramurile spiritului si sa eliberezi tot ceea ce nu mai rezoneaza cu ceea ce tu vrei sa devii.
     Constientizarea este cheia, asa ca fii atent la tot ceea ce ajunge in atentia ta. Este iubire? Este ceea ce iti umple mintea si trupul servindu-te in viata si in calea ta spre ascensiune? Iti alimenteaza sufletul si spiritul…sau doar te distrage?
     Nu toti vom accede in timpul acestei vieti. Dar daca acest articol a ajuns la tine, acest stagiu este setat pentu tine. Sinele tau luminos si iluminat deja exista. Acum trebuie doar sa integrezi lumina in fiinta ta. Adu puterea ta spirituala in lumea fizica. Deschide-ti inima, devino constient si stralucitor cu ajutorul Sinelui tau inalt si spiritual, aici in lumea fizica.
     Tu esti unic, fiecare moment este o oportunitate si acum este timpul…



Rinese

SPECIALIZARILE INGERILOR

     Ingerii reflecta anumite aspecte ale divinitatii si au functii specifice. Ei sunt specializati in diferite domenii,de aceea as vrea sa va prezint o parte din ei astfel incat sa ii puteti invoca pe cei care va pot ajuta clar si precis atunci cand aveti nevoie in diferite aspecte esentiale ale vietii.

     Ingerii armoniei ne ajuta sa fim in armonie cu noi insine si cu mediul inconjurator,sa fim in acord cu tot ce ne inconjoara si cu adevarurile esentiale,sa ne exprimam emotiile si dorintele cu multa iubire.

     Ingerii bucuriei ne ajuta sa traim cu bucurie,sa apreciem frumusetea Creatiei Universale,sa sarbatorim viata in fiecare clipa.

     Ingerii compasiunii ne intaresc increderea in Dumnezeu,ne dau speranta,ne ajuta sa-I iertam si sa-i acceptam pe cei din jurul nostru,ne ajuta cand suntem in suferinta.

     Ingerii credintei ne ajuta sa ne regasim credinta in Dumnezeu, lasandu-l astfel cu incredere sa se ocupe de fiecare aspect al vietii noastre intr-un mod perfect.

     Ingerii creativitatii ne ajuta sa ne exprimam creativitatea,sa ne punem in evidenta darurile divine,sa exprimam frumusetea.

     Ingerii cunoasterii ne ajuta sa ne conectam cu Sinele nostru divin astfel incat sa ne recunoastem puterea noastra interioara,ne ajuta sa ascultam si sa descifram mesajele vocii noastre interioare.

     Ingerii daruirii ne ajuta sa gasim resursele interioare si exterioare pentru a ne implini menirea,ne ajuta sa daruim ce este mai bun in noi altora. dar sa fim si ajutati atunci cand avem nevoie.

     Ingerii discernamantului ne ajuta sa vedem care este drumul drept pentru noi,sa recunoastem ce avem nevoie pt implinirea si fericirea noastra,ne invata sa ne ascultam vocea inimii ferindu-ne astfel de suferinte.

     Ingerii fiintei ne ajuta sa constientizam ca suntem expresii unice ale Lui Dumnezeu,ne ajuta sa vedem parte frumoasa din noi si din fiecare,ne ajuta sa ne iubim,sa ne acceptam si sa ne bucuram doar pentru ca existam.

     Ingerii fraternitatii ne ajuta sa ne integram in grupurile carora le apartinem,sa apreciem corect relatiile umane si sa-i sustinem pe cei care au nevoie de ajutor.

     Ingerii iertarii intervin in favoarea noastra pentru a obtine iertarea dar si pt a ierta pe cei din jurul nostru,ne ajuta sa ne eliberam de ranile si resentimentele trecutului ,sa ne eliberam de tensiunile din viata noastra.

     Ingerii iubirii ne ajutam sa ne deschidem inimile si sa primim de la Dumnezeu iubirea neconditionata, sa primim si sa daruim in jurul nostru iubire intr-un echilibru perfect,sa ne vindecam de trecut astfel inca sa ne bucuram de iubire in prezent.

     Ingerii impacarii ne ajuta sa ne impacam cu noi insine,sa ne simtim bine vis a vis de persoana care am devenit,sa aplanam conflictele si sa ne acceptam greselile si slabiciunile,,ca si propria viata cu tot trecutul ei.

     Ingerii increderii ne ajuta sa avem incredere in noi,in viata,in iubire,in cei din jur,in Dumnezeu.

     Ingerii intelegerii ne ajuta sa ne intelegem pe noi insine dar si pe ceilalti, sa descifram sensul evenimentelor din viata noastra.

     Ingerii intelepciunii ne ajuta sa ne descoperim propria intelepciune ,sa ne invatam lectiile de viata si sa ne gasim sensul propriei vieti,sa discernem dicolo de evenimente.

     Ingerii intelepciunii iubirii ne ajuta ca iubirea Lui Dumnezeu sa se manifeste in si prin noi,ne deschid catre Dumnezeu..

     Ingerii libertatii ne incurajeaza sa ne exprimam independenta,sa ne exercitam liberul arbitru,sa nu depindem de nimeni si sa facem singuri alegerile din viata.

     Ingerii linistii ,ne aduc liniste in suflet,ne ajuta sa ne rezolvam conflictele,sa fim calmi,sa renuntam la judecata si la lupta, sa avem o viata senina.

     Ingerii maturitatii ne ajuta sa ne maturizam,sa ne asumam responsabilitatea pentru intreaga viata,sa facem alegeri intelepte, sa nu abuzam de puterea noastra la un moment dat,ne intaresc respectul de sine si forta de caracter.

     Ingerii minunii iubirii provoaca miracole in viata noastra,.ne ajuta sa recunoastem in tot ce ne inconjoara dragostea Lui Dumnezeu.

     Ingerii pacii ne ajuta sa fim in pace cu noi insine,cu ceilalti,cu situatiile prin care trecem,sa rezolvam conflictele si neintelegerile,sa traim in armonie fara regrete si frustrare.

     Ingerii pazitori ne vegheaza si ne protejeaza tot timpul vietii noastre,supravegheaza tot ceea ce incepem in viata,ocrotesc copilul nostru interior,ne ajuta sa alegem directia buna in viata,sa ne asumam responsabilitatea asupra propriei vieti,sa luam decizii intelepte,sa ne alegem prieteni potriviti,ne insotesc in momentele de singuratate,ne mangaie si ne aduc iubirea Tatalui Ceresc,ne ajuta sa ne vindecam ranile profunde cauzate de lipsa afectiunii facandu-ne sa ne simtitm iubiti si ocrotiti de Dumnezeu,ne mangaie si ne sprijina chiar si atunci cand credinta ne este zdruncinata.

     Ingerii recunostintei ne ajuta sa apreciem bucuriile vietii,sa constientizam toate darurile pe care Dumnezeu ni le da in fiecare zi,sa ii multumim Lui Dumnezeu pentru tot ce avem.

     Ingerii sanatatii ne incurajeaza sa facem alegeri sanatoase care ne sustin viata si sanatatea,sa dormim suficient si bine,sa ne acceptam si sa ne iubim asa cum suntem,sa ne pastram credinta si atitudinea pozitiva atunci cand ne imbolnavim pentru a ne restabili starea de sanatate ,ne indruma catre terapeutii,medicii sau remediile cele mai potrivite pt vindecarea cat mai rapida.

     Ingerii tineretii ne ajuta sa ne pastram tineretea,in special a spiritului (noi nu suntem creati sa imbatranim in trup asa cum este acum credinta falsa…sunt oameni care stiind acest lucru,pastrand un stil de viata sanatos si avand o atitudine pozitiva despre ei si despre viata au atins varsta de 300 de ani si inca sunt activi din toate punctele de vedere!),ne ajuta sa traim plini de viata si bucurie fiecare zi.

     Ingerii unei noi iubiri vegheaza pe indragostiti,ii indruma pe cei care isi cauta iubirea catre persoana potrivita lor,au grija ca atractia sa fie reciproca si plina de armonie,incurajeaza exprimarea sentimentelor,ne ajuta sa cream legaturi de prietenie,consolideaza relatiile afective ,ne ajuta sa ne exprimam dragostea pentru tot ce este creatie.

     Ingerii estului ne ajuta sa ne exprimam sentimentele,sa ne deschidem inimile,sa ne controlam emotiile ,sa ne exprimam sentimentele cele mai intime fara sa ne gandim ca deranjam sau suparam pe cineva.

     Ingerii sudului ne protejeaza pe noi si viata noastra pe aceasta planeta,ne ajuta sa ne ascultam corpul,sa il respectam si sa exploram lumea inconjuratoare cu ajutorul simturilor noastre,sa ne gasim locul potrivit in lume,

    Ingerii vestului ne ajuta sa descifram mesajele care le primim de la Fiintele Inalte de Lumina,sa intelegem sensul evenimentelor din viata noastra.

    Ingerii nordului ne ajuta sa comunicam intre noi eficient si cu iubire,sa ne exprimam sentimentele si ideile,ne aduc claritate si luciditate intelegand astfel rostul lucrurilor .

     Sa cerem calauzirea si ajutorul ingerilor pentru orice avem nevoie caci este calea cea mai simpla de a aduce iubire si lumina in vietile noastre! Sa alegem sa traim alaturi de ingeri,sa alegem sa avem incredere si sa cerem mereu ajutor. Fiecare gand de iubire al Lui Dumnezeu naste un inger.Noi nu suntem niciodata singuri.



Rinese

CURATARE SI PROTECTIE CU AJUTORUL ARHANGHELULUI MIHAIL

Deoarece foarte multi se confrunta cu diverse frici sau sunt sfatuiti sa isi elibereze fiinta de energiile toxice ,m-am gandit sa va spun cum va puteti purifica si proteja cu ajutorul Arhanghelului Mihail.
Intr-o stare de relaxare ,cu ochii inchisi,rugati-l pe Arhanghelul Mihail sa vina sa va ajute.El va veni imediat,nu va faceti griji ca il deranjati ca nu este asa absolut deloc,el poate fi in mai multe locuri deodata deoarece are aceleasi calitati ca si Dumnezeu,este omniprezent.
Este suficient sa spuneti :
„Arhanghel Mihail ,am nevoie de tine,te rog sa imi cureti intreaga fiinta de orice energie care nu provine din Lumina si Iubirea Divina!” Vizualizati apoi cu ochii mintii cum Arhanghelul Mihail este langa voi,are ca un aspirator deasupra capetelor voastre prin care aspira toate energiile care va sunt toxice,vedeti cu ochii mintii voastre cum ele ies din intreaga voastra fiinta ca un fum de culoare gri inchis….viteza cu care este aspirat negativul voi o determinati,puteti face asta foarte repede sau mai incet…
Dupa ce va vadeti curati energetic,cu aura luminoasa,voi emiteti lumina calda si frumoasa,rugati-l pe Arhanghelul Mihail sa va ofere protectia sa:
„ Iti multumesc Arhanghel Mihail ca ma protejezi pe mine (si pe cei dragi mie) cu lumina ta albastru violet care imi cuprinde intreaga fiinta ,incepand din crestet pana in varful degetelor de la picioare si din varful degetelor de la picioare pana in crestet (dubla protectie).Iti multumesc ca doar Lumina si Iubirea divina ajung la mine,iti multumesc ca acest scut energetic este ca un magnet care atrage doar ceea ce este mai bun pentru mine in acest moment!” Vizualizati cu ochii mintii cum se revarsa ,ca o cascada,deasupra voastra aceasta energie albastru violet,cum dvstra stati in ea ca intr-un ou,sunteti in siguranta!

LEGEA GRATIEI DIVINE

  Atunci cand avem nevoie de ajutor ne rugam si Ingerii ne ajuta imediat astfel incat orice situatie prin care trecem sa se rezolve inspre binele nostru cel mai inalt.
  Ce facem atunci cand vrem sa ajutam pe cineva ? Nu avem dreptul de a trimite vindecarea altei persoane fara ca aceasta sa ceara sau sa permita acest lucru. Cand ne rugam pentru cei din jurul nostru facem un lucru minunat dar ….s-ar putea sa intervenim in karma lor si sa le preluam o parte din energii si asta ne poate afecta.
  Daca trimitem vindecare altor oameni fara ca ei sa ceara ajutor si sa-si invete lectiile spirituale pe care le au de invatat ,energia acelor situatii se poate intoarce asupra noastra si ne poate crea blocaje.   De exemplu,daca trimitem vindecare pentru o relatie conflictuala ii putem impiedica pe cei in disputa sa-si invete lectiile privind crearea armoniei..asta se poate sa ne aduca noua o lectie.
  Legea Gratiei depaseste Legea Karmei,este legea spirituala care ne permite sa trimitem iubire,lumina si vindecare altor persoane fara ca acestea sa stie si sa ceara acest lucru.
  Atunci cand ne rugam sub legea Gratiei noi impiedicam orice consecinte karmice sau blocaje sa se intoarca impotriva noastra,tot ceea ce trebuie sa spunem la sfarsitul rugaciunilor este „SUB LEGEA GRATIEI”
  De exemplu (si veti face ceva minunat daca va veti ruga de fiecare data cand vedeti o ambulanta):
„ Va multumesc Fiinte Inalte de Lumina(sau Doamne,Ingeri,Iisus) pentru ca trimiteti Lumina,Iubire si Vindecare in aceasta situatie si tuturor celor implicati ,sub Legea Gratiei!”



Rinese

ARHANGHELUL ARIEL

     Numele arhanghelului Ariel înseamnă “Leul sau Leoaica lui Dumnezeu”
  În unele scrieri angelice, arhanghelul Ariel este reprezentat ca un înger feminin, cu o manifestare feminină pregnantă; atunci el mai este numit şi Arielle.In unele ipostaze poarta o haină foarte frumoasă, lungă, regală avand o culoare roz deschis, intens şi plin, sau roşu intens şi plin, sau indigo intens şi plin, sau violet intens şi plin, dar cel mai adesea este înfăţişat purtând o haină regală.
  Arhanghelul Ariel este îngerul naturii, cel care guvernează tărâmul Spiritelor Elementare, numite gnomi, spiriduşi, ondine, zane, elfi, personaje mitice prezente în toate genurile de artă de-a lungul timpurilor, care de altfel sunt foarte reale si foarte des percepute mai puternic de copii decat de adulti.   Ariel inspiră Spiritele Naturii să transmită mesajele lor atât copiilor, cât si adultilor. Această frumoasă fiinţă angelică supraveghează tărâmul uman şi îl conectează cu tărâmul Spiritelor Naturii; ne ajută să simţim prezenţa lor şi facilitează comuniunea cu ele.
  Arhanghelul Ariel lucrează neîncetat pentru binele planetei Pământ si ajută toate vieţuitoarele din natură.
  Impreună cu legiunile de îngeri pe care le conduce ajută natura, o menţine pură, sănătoasă şi echilibrată; o regenerează, o protejează, o vindecă , ajută la soluţionarea problemelor legate de natură.   Ne ajută să înţelegem ritmurile naturale ale Pământului şi să experimentăm proprietăţile magice şi vindecătoare ale pomilor, ale florilor, ale tuturor plantelor, ale mineralelor şi nu numai.

     Este considerat patronul homeopatiei şi al celor care se ocupă cu medicina naturistă. Această misiune o îndeplineşte împreună cu arhanghelii Haniel şi Rafael.
  Arhanghelul Ariel ne inspiră să mergem în natură, să petrecem timpul în natură, ne îndrumă să ne integrăm în natură; să ne vindecăm cu ajutorul naturii şi în natură; ne ajută să conştientizăm că există o energie vindecătoare magică în Natură, care este regeneratoare şi reîntineritoare pentru trup, minte şi suflet.
  Ne ajută la soluţionarea problemelor legate de îngrijirea şi vindecarea animalelor. Această misiune o îndeplineşte împreună cu Arhanghelul Rafael.
  Arhanghelul Ariel este un bun călăuzitor al celor care îşi pierd încrederea în Sine,care par lipsiţi de curaj. El eliberează spiritul de insuccesele din trecut, dându-ne astfel posibilitatea să depăşim obstacole aparent de netrecut, ne susţine să folosim liberul-arbitru şi să facem alegerile benefice.
  Ne susţine să gândim creator, asigură energia care ne va permite să mergem înainte, ne face perseverenti, ne sporește rezistenţa, ne insuflă echilibru şi puterea de a le împlini.
  Arhanghelul Ariel ne ajută să înţelegem că avem la dispoziţie tot ceea ce este necesar pentru realizarea idealurilor şi a proiectelor benefice; ne ajută să regăsim forţele interioare, ne învaţă cum să folosim resursele de care dispunem si timpul pe care îl avem la dispoziţie.
  Arhanghelul Ariel ajută la obţinerea mijloacelor necesare pentru evoluţia spirituală şi îndeplinirea misiunii spirituale: casă, bani, alte necesitati materiale, ne ajută să înţelegem că necesităţile noastre materiale sunt asigurate pe masura ce urmăm evoluţia spirituală şi misiunea spirituală.
  Arhanghelul Ariel aduce prosperitate şi abundenţă, ne ajută cu tot ceea ce avem nevoie în viaţa pământească,important este sa ii cerem ajutorul si sa îl rugăm sa rezolve problemele cum crede el ca este mai bine, nu cum credem noi că este mai bine.
In ultima vreme apare foarte des cu mesaje in care ne transmite cu multa iubire sa participam activ la vindecarea Planetei .Il putem invoca cel mai bine in mijlocul naturii,in apropierea unei ape.

     Noi putem ajuta foarte mult Mama Pamant trimitandu-i Lumina si iubire divina,pt a face asta il rugam pe Arhanghelul Ariel sa ne ajute sa fim un canal pur si curat pentru Lumina si Iubirea Lui Dumnezeu,inchidem ochii,ne relaxam facand cateva respiratii profunde,ne imaginam cum din picioarele noastre cresc radacini pana in pamant,apoi il rugam pe Dumnezeu sa canalizeze Iubirea si Lumina sa prin noi,catre pamant si vizualizam cum pe inspiratie absorbim energia divina si prin inspiratie o trimitem in pamant. Faceti acest lucru atat cat puteti apoi va retrageti radacinile ,multumiti Arhangelului Ariel pt ajutor.
Facand asta voi participati activ la vindecarea planetei,implinind astfel rolul pe care Arhanghelul Ariel ne roaga sa ni-l asumam.



Rinese

COPIII DE CRISTAL

lightworkers-Fairy-gold-light-0001
     Copiii de Cristal sunt noua generatie de copii care populeaza Pamantul .Unii mediumi,clarvazatori, spun ca ei au inceput sa se nasca incepand cu anul 1990,in alte scrieri se specifica ca ei au inceput sa apara pe lume incepand cu anul 2000.
  Acestia sunt copii extrem de puternici, al caror scop principal este sa ne duca catre urmatorul nivel in evolutia noastra, si sa ne reveleze puterea noastra interioara si divinitatea noastra. Ei functioneaza ca o constiinta de grup mai degraba decat ca indivizi, si traiesc prin “Legea lui Unu” sau Constiinta Unitatii, sunt o forta puternica pentru dragoste si pace pe planeta.
  Acest copii,Lucratori intru Lumina,sunt fiinte ideale din multe puncte de vedere,cei care au darul clarvederii le pot vedea aura care este superba,multicolora,opalescenta,in nuante pastelate,asemanatoare cu efectul de prisma al unui cristal de cuartz. De aici le vine si numele de Copii de Cristal.
     Iata care le sunt caracteristicile:
-sunt nascuti dupa 1990
-au ochii mari si privirea este foarte intensa
-sunt foarte afectuosi
-incep sa vorbeasca mai tarziu de 3 ani datorita capacitatii lor de a comunica telepatic si prin semne pe care si le inventeaza singuri
-atunci cand incep sa vorbeasca de obicei o fac direct cu fraze complete
-pot incepe sa cante inainte sa vorbeasca deoarece sunt foarte inclinati catre arte
-sunt echilibrati,blanzi si iubitori
-extrem de iertatori ,foarte sensibili si simtitori fata de ceilalti
-foarte legati de natura,de animale
-au darul vindecarii si multi stiu intuitiv cum sa lucreze cu cristalele
-vorbesc deseori despre Ingeri,vieti anterioare,spiritualitate in general
-de obicei sunt vegetarieni tocmai din respect ,iubire ,pentru animale sau prefera sucurile in locul hranei obisnuite,mananca putin si cat mai apropiat de natura
-aparent indestructibili deoarece sunt foarte protejati de Ingeri
  Desi nu vorbesc mai devreme de 3 ani parintii lor nu au nici o problema in a comunica cu ei telepatic.Multi parinti afirma ca au o relatie fericita cu copii lor ,marea majoritate folosind expresia ca au “un Inger de copil”
  De multe ori acesti copii deosebiti se nasc in familii capabile sa ii creasca intr-un mediu spiritual ,isi aleg parinti care au si ei sensibilitati spirituale crescute.
  Ochii lor mari sunt foarte magnetici,atrag ,acesti copii nefacand altceva decat sa adune informatii cat mai multe despre oameni si planeta.De asemenea prin ochii lor ei transmit mesaje de iubire ,transmit energii inalte de care acum omenirea are nevoie.
  Copii de Cristal vad dincolo de suprafata oamenilor, ei vad Lumina Divina interioara a fiecaruia ..Au capacitati paranormale ,vad Ingeri si Ghizi din lumea spirituala si citesc cgandurile oamenilor.
  Uneori cad in transa in special cand sunt in natura datorita firii lor meditative,atunci par ca nu isi mai aud deloc parintii,in aceste transe primind informatii,ghidare divina despre ce au de facut pe Planeta,cum pot ajuta mai mult.
  Sunt copii foarte sensibili,puternic influentati de energia colectiva a planetei.cand mase de oameni trec prin stari de frica (cum este cazul revoltelor,razboaielor sau cutremure , schimbari climatice),sau cand se pregateste un eveniment care va schimba lumea,copii de cristal pot deveni foarte agitati.
  Trupurile lor sunt de asemenea sensibile,sunt sensibili la : zgomotele prea puternice, aglomeratie, temperatura , la dezordine, la ingrediente artificiale si la chimicale.
  Copiii de Cristal poarta in inima atat de multa iubire incat numa iprezenta lor este vindecatoare,dar sunt dotati si cu multe capacitati innascute in acest domeniu.
  Par sa stie intuitiv cum sa directioneze energia cu mainile,cu gandurile si chiar cu cristalele,pentru a realiza vindecari profunde. Unii dinre ei sunt alchimisti,magicieni si au darul telekineziei(de a muta obiectele cu ajutorul mintii).
  Deseori poarta conversati ide neinteles cu lumea nevazuta ,multi parinti fiind convinsi ca acesti copii vad Ingeri sau pe cei decedati(si asa si este) .
Iata darurile pe care ei le aduc omenirii prin intruparea lor pe Pamant: afectiunea,fericirea , bucuria,,iubirea si respectul fata de cei in varsta,,iertarea si mentinerea pacii.
  A fi parintele unui Copil de Cristal este un privilegiu.Rolul nostru este sa le asiguram cadrul in care ei sa se manifeste, sa le asiguram climatul bun si armonios de care ei au nevoie ca sa se dezvolte,sa ii sprijinim in manifestarea darurilor spirituale cu care ei s-au nascut.



Rinese

NOUL MOD DE A CRESTE COPII DIN PERSPECTIVA INIMII


     Vechiul mod de a creste un copil pur si simplu nu va functiona in cazul copiilor care s-au nascut in ultimii ani pe Planeta,copii Indigo si de Cristal. Asadar, calea cu care ati fost voi obisnuiti nu va functiona pentru ei, pentru ca nu veti putea repeta, constient sau inconstient, tiparele conceptului de parinte care v-au fost aplicate voua.

     Vechiul mod de a creste un copil s-a bazat, cu precadere, pe Putere si Frica. Parintele isi vedea copilul ca pe o responsabilitate, sarcinile parintesti erau de a asigura acestuia partea materiala, educatia si formarea pentru a deveni un adult la fel ca si ceilalti. Copilul era crescut cu frica de pedeapsa si format in asa fel, incat, sa-si vada parintii, profesorii, sau pe alti adulti, ca figuri ale autoritatii. El era invatat sa accepte normele societatii chiar daca aceste norme nu erau conform inclinatiilor si talentelor sale naturale.
     Era importanta „integrarea” sau „conformarea” copilului cu societatea.
  Parintii de stil vechi spun, adesea, lucruri precum – „trebuie sa faci asta pentru ca eu am spus asa si pentru ca sunt mama ta/tatal tau”, sau „trebuie sa faci asa pentru ca asa fac toti ceilalti”.
  Parintele de stil vechi este un parinte autoritar ce solicita ascultare si respect, pe baza acestei autoritati legitime, in relatia copil/parinte. Parintii cred despre ei insisi ca stiu mai multe decat copiii, ca sunt mai intelepti si, de aceea, considera ca au dreptul de a cere si de a impune copilului lor un anumit comportament si anumite alegeri pentru viata lor.
     Noul mod de crestere a unui copil
  Se bazeaza doar pe Iubire. Fiecare copil este vazut precum un dar si un privilegiu. A fi parinte inseamna a avea „o experienta a inimii”, prin care adultul se ofera sa aiba grija si sa asiste Sufletul nou sosit pe Planeta. Amandoi, parintele si copilul evolueaza impreuna,creeaza impreuna o experienta minunata de viata. Copilul este vazut asa cum este de fapt – un suflet inalt si dezvoltat care are propria lui intelepciune pe care o poate comunica sau oferi lumii adultilor, iar rolul parintilor este de a-i asigura mediul armonios in care sa se dezvolte pentru ca ei sa-si poata aduce mesajul intregii lumi.
  Este necesar ca parintele sa-si iubeasca si sa-si respecte copilul, sa-l incurajeze in a exprima in totalitate cine este cu adevarat.
  Iubirea, toleranta, respectul si acceptarea neconditionata, fac parte integranta din acest nou concept de parinte.
  De asemenea, noul tip de parinte trebuie sa invete si sa inteleaga arta negocierii, a comunicarii si a disciplinei
  Pentru noul concept de parinte, iubirea este insusirea cea mai importanta dintre toate.

     Nu iti poti iubi si respecta copilul daca nu te iubesti si respecti pe tine insuti. Atat de multi dintre noi am fost „adusi la realitate” cu mesajul – „nu esti destul de bun” – care ne-a cultivat o stima de sine scazuta si dificultati in ceea ce priveste iubirea si acceptarea de sine.

     Oricine lucreaza cu copiii, va avea nevoie sa priveasca cu atentie in ce mod propriile probleme privind acceptarea de sine se pot proiecta catre copii. Din acest motiv, copilul poate fi vazut ca „neascultator”, „obraznic”, de „neimaginat” sau „imposibil de controlat”, iar oricare din aceste etichete nu inseamna altceva decat „a nu fi suficient de bun”.
Mania nerezolvata a unui parinte sau ostilitatea sa sunt adesea reflectate inapoi acelui parinte, prin comportamentul copilului. De cele mai multe ori, un copil manios si temperamental va scoate la iveala aceste trasaturi, oglindind, de fapt, aceleasi emotii, reprimate de parinte.
Este nevoie sa lucrezi mai intai asupra problemelor tale, reusind sa te iubesti pe tine insuti, sa iti iei puterea inapoi si sa te manifesti la intregul tau potential,ca fiind cea mai buna varianta a ta de pana acum.
Copilul tau va fi primul tau invatator, in cazul in care nu ai reusit sa lucrezi cu aceste probleme proprii.
Comportamentul copilului tau intotdeauna iti va arata unde ai tu de lucrat cu tine.
ACCEPTAREA NECONDITIONATA: acesta este, adesea, cel mai dificil lucru pentru un parinte. De regula, din mandrie le cerem copiilor nostri sa traiasca conform anumitor asteptari, sau sa indeplineasca anumite roluri. Este nevoie sa devii un parinte foarte special, care sa poata spune: „te accept asa cum esti” si „nu este nevoie sa fi ca mine”. Noul gen de parinte permite copilului sau sa se dezvolte si sa fie ceea ce este, chiar daca in acest fel incurajeaza aspecte ale acestuia ce pot fi diferite de modul parental uzual de gandire sau de a fi, dar stie ca ele sunt darurile cu care a venit copilul.Noul tip de parinte accepta, de asemenea, ca pe masura ce copilul sau creste si ajunge la adolescenta sau maturitate, poate alege altceva decat a urma cariera „sigura” si „responsabila” pe care si-ar dori-o parintii. Copiii pot alege sa fie creativi sau sa calatoreasca prin lume, pentru a vedea si simti viata, in loc de a merge la o universitate si a urma o cale deja setata. Parintii vor intelege ca acesti copii vad viata ca pe o creatie continua, in care se simt liberi „de a se remarca” urmandu-si pasiunile.Asta nu inseamna ca acesti copii nu vor crea abundenta. Atunci cand faci ceva cu pasiune,cu iubire si esti de folos si celor din jur   abundenta se revarsa in viata fiecaruia.                                                                                           RESPECTUL: multi dintre parintii de stil vechi isi vad copiii ca fiind neexperimentati si destul de prostuti, inainte de a fi invatati de catre adultii intelepti si mult mai experimentati. Parintii de tip nou inteleg insa, ca acesti copii sunt de fapt fiinte evoluate aflate in corpuri mici si, deci, in cadrul relatiei are loc un schimb reciproc de idei si experiente. Parintele il invata pe copil care sunt insusirile de care acesta are nevoie pentru a trai pe planeta in aceste timpuri. La randul sau, copilul il invata pe parinte despre noua perspectiva asupra vietii, ce izvoraste din conexiunea sa stransa cu lumea spirituala. Acest respect mutual inseamna ca permiteti celorlalti sa fie ceea ce sunt fara a fi nevoie sa criticati acest lucru, sau sa fiti ostili pentru ca exista anumite diferentieri. TOLERANTA: daca exista acceptare neconditionata, iubire si respect reciproc in casa, atunci, cu siguranta va exista si toleranta pentru diferentieri si nevoile diferite ale fiecarei persoane din familie. Apoi, aceasta toleranta poate fi extinsa in societate, in afara casei. Daca iti inveti copilul ca tu te accepti pe tine si ii accepti si pe ei asa cum sunt, este aproape sigur ca vor face la fel cu alti copii sau adulti .Toleranta si acceptarea fata de ceilalti este parte a misiunii acestor copii si ajuta la crearea unei lumi in care exista toleranta si acceptare pentru tot. Parintii de tip nou vor demonstra copiilor lor ca se pot conecta intr-un mod respectuos, cu oameni care sunt ”diferiti” de ei, astfel, fiind capabili sa onoreze si sa celebreze aceste diferente, sau diversitatea in general, in loc de a se simti amenintati si infricosati din aceasta cauza, asa cum se simt multi dintre parintii de stil vechi.                                                                                                     COMUNICAREA: comunicarea cu copilul vostru este una din caile „cheie”, prin care ii puteti arata acestuia dragoste si respect. Actul comunicarii este cel al daruirii si al primirii. Persoana care comunica ofera sau impartaseste idei, iar persoana care asculta primeste aceste idei. Ambele procese sunt „active”, actul de a asculta, fiind, de asemenea, o calitate. Ca parinte este nevoie sa va plasati mai presus de a emite doar ordine si instructiuni si nu ar trebui sa va pierdeti cumpatul niciodata si sa inchideti astfel procesul de comunicare dintre voi si copilul vostru. Utilizarea maniei si violentei in comunicare nu face decat sa invete copilul ca, daca doreste sa obtina ceva sau sa faca ce vrea, trebuie sa faca mult zgomot si sa fie cat mai agresiv. In plus, pedepsirea fizica invata copilul ca pentru a-si impune vointa trebuie sa fie agresiv si violent. Aceste tipare de comunicare vor fi integrate de copil si apoi externalizate (folosite) atunci cand acesta interactioneaza cu ceilalti copii. Copiii Indigo sau de Cristal, in mod deosebit, se afla aici pentru a experimenta puterea, iar daca invata de la voi ca violenta inseamna putere,vor folosi apoi aceste lucruri in comportamentul lor si de multe ori chiar impotriva voastra. Prin urmare, este mult mai bine de a-l invata pe copilul vostru sa comunice efectiv, dar cu respect, cheia fiind reprezentata aici de faptul ca ambele parti trebuie sa asculte ceea ce vrea sa spuna celalalt si prin actul ascultarii sa poata primi cu adevarat, intelegerea a ceea ce simte sau are nevoie celalalt. Comunicand cu copilul vostru si in ceea ce priveste familia creati un tipar pozitiv. Nu este nevoie sa presupuneti ca daca este mic, trebuie doar sa se conformeze cu ceea ce hotarati voi pentru el. Copiii au nevoi emotionale ce trebuie luate in considerare atunci cand se iau decizii ce pot afecta intreaga familie.                                                                                       NEGOCIEREA:  Este parte a procesului de comunicare. Daca doriti ca o anumita cale sa fie urmata, sau anumite lucruri sa fie indeplinite de copilul vostru, va fi nevoie sa-i explicati de ce doriti aceste lucruri pentru el. Copiii Indigo si de Cristal nu sunt interesati (nu asculta) de comenzile autoritare, dar va vor asculta daca le veti vorbi calm si daca veti negocia cu ei ceea ce doriti. Daca ceea ce doriti voi nu ii atrage in mod deosebit este posibil sa fie nevoie de negocierea oferirii unei recompense, pentru ca ei sa respecte ceea ce cereti voi. In acest caz ne confruntam cu o situatie in care ambele parti castiga si obtin ceea ce doresc. Situatia de mai sus nu se refera la manipulare, ci la un confort reciproc in care ambele parti sunt in armonie si fericite de rezultat. De exemplu, daca strangerea jucariilor in fiecare seara reprezinta o problema pentru copil, puteti negocia cu el acest lucru in schimbul primirii in weekend a unei recompense care sa-l bucure. In caz contrar, nu va mai fi oferita nici o recompensa. Multi copii vor fi receptivi fata de o propunere ca aceasta, decat sa primeasca observatii in mod continuu de la mama lor, pentru nepunerea la loc a jucariilor inainte de culcare.                                         DISCIPLINA: fara violenta, intotdeauna. Prin folosirea sa, copilul ar deduce ca violenta este o unealta pentru a obtine ceea ce vrea. Disciplina este evaluata ca fiind egala cu regulile, instructiunie si pedeapsa. De fapt, cuvantul disciplina are aceeasi radacina cu cuvantul „discipol” si se refera la a educa sau a invata pe cineva.. In viata obisnuita, educarea si invatarea sunt cele mai eficiente atunci cand vin din inima si sunt impartasite intr-o maniera blanda si respectuasa . Copiii au nevoie sa stie care sunt limitele pe care sa nu le depaseasca si care sunt asteptarile fata de ei, in contextul familiei. Acest lucru ajuta la asigurarea unui sentiment al sigurantei, care cultiva un comportament calm. Insa, stabilirea acestor limite si indatoriri in cadrul familiei, poate fi transmisa intr-un mod iubitor si linistit, folosind arta comunicarii si a negocierii. Trasaturile de comunicare si negociere sunt, in mare parte, insusiri ale disciplinei. Rolul vostru de parinte este de a va educa copilul prin exemplul propriu si prin intermediul cuvintelor, ceea ce le insufla, de fapt, dorinta de a deveni adulti puternici si iubitori. Voi sunteti invatatorii, ei sunt elevii. Uneori ei sunt invatatorii iar voi, ca parinti, sunteti elevii. Permiteti ca relatiile dintre voi sa fie atat de iubitoare precum au fost intre Iisus si discipolii sai.

Rinese