vineri, 12 decembrie 2014

Mestecatul uleiului : obiceiul care iti poate transforma sanatatea

  Mestecatul uleiului este un stravechi remediu ayurvedic pentru sanatate orala si detoxifiere. El implica utilizarea uleiurilor pure ca agenti pentru extragerea bacteriilor, fungilor si altor organisme daunatoare din gura, dinti, gingii si chiar din gat.
  Cel mai eficient mestecat al uleiului este facut prin punerea unei linguri mari de ulei de susan organic presat la rece in gura si plimbatul uleiului prin gura pentru circa 10-15 minute, si apoi scuipat din gura.
  Alte asemenea uleiuri, precum cel de cocos extravirgin presat la rece, cel de floarea-soarelui si de masline, au fost utilizate, desi uleiul de susan este considerat unul dintre cele mai bune pentru aceasta practica, alternand uleiurile la fiecare cateva zile, pentru a obtine beneficii depline. Introducerea in gura a uleiurilor organice de inalta calitate are rezultate cu efecte multiple.
  In primul rand uleiurile se amesteca cu saliva, transformandu-se intr-un lichid alb si subtire. Lipidele din uleiuri incep sa extraga toxinele din saliva. Pe masura ce uleiul este plimbat prin gura, pe langa dinti, gingii si limba, uleiul continua sa absoarba toxine, si in cele din urma, ajunge sa devina gros, vascos si alb. Odata ce uleiul a ajuns la aceasta consistenta, este scuipat afara din gura, inainte ca toxinele sa fie reabsorbite.
Ce face mestecatul uleiului?
  Multiple studii stiintifice arata eficacitatea terapiei prin mestecarea uleiului. Un studiu arata ca mestecatul uleiului de susan poate amplifica sanatatea orala in general. In mod specific, utilizarea uleiului de susan ca agent oral de sanatate ajuta la reducerea cantitatii de S. mutans (germeni) numarati atat in placa dentara, cat si in saliva din gura. Savantii cred ca lipidele din ulei extrag bacteriile, dar le si impiedica sa se lipeasca de peretii cavitatii bucale.
  Mestecatul uleiului mai sporeste si saponificarea din gura, creand un mediu saponificat ce curata gura, intrucat grasimea vegetala este prin insasi natura ei un emulgator (agent emulsifiant). Cea mai interesanta este probabil capacitatea uleiului de a curata si elimina bacteriile daunatoare, ca si cea de a reduce cresterea fungica excesiva. Aceste uleiuri mai este posibil ca sa ajute la restructurarea celulara, si sunt corelate cu functionarea adecvata a nodulilor limfatici si a altor organe interne.
  Alte posibile beneficii pentru sanatatea orala ale mestecarii uleiului includ:
• intarirea in general a dintilor, gingiilor si falcilor
• prevenirea bolilor gingiilor si gurii, precum gingivita si cariile
• prevenirea mirosului urat in respiratie
• potential remediu holistic pentru sangerarea gingiilor
• prevenirea uscarii buzelor, gurii si gatului
• posibil tratament holistic pentru dureri generale ale articulatiei temporo-mandibulare si falcii in general
  Stravechii practicanti ai metodelor ayurvedice de sanatate credeau ca mestecatul uleiului ar putea reduce mult mai mult decat bolile gurii si gatului. Astazi, multi practicanti holistici ii lauda utilizarea pentru o varietate de griji privitoare la sanatate.
  Se crede ca aceste uleiuri ajuta sistemul limfatic al corpului, intrucat sunt inlaturate bacteriile daunatoare si microflorei benefice i se ofera un mediu sanatos pentru a inflori. Din cauza acestei perspective holistice, mestecatul uleiului a fost utilizat si ca masura preventiva de sanatate pentru multe alte afectiuni.
  Alte posibile beneficii ale mestecarii uleiului pentru sanatate in general includ:
• Alinarea migrenelor
•Corectarea dezechilibrelor hormonale
• Reducerea inflamatiilor in artrita
• Ar putea ajuta in cazul gastroenteritei
• Ajutor la reducerea eczemelor
• Ar putea reduce simptomele bronsitei
• Ajuta la sprijinirea functionarii normale a rinichilor
• Ar putea ajuta la reducerea congestiei sinusurilor
• Unii au raportat imbunatatirea vederii
• Ajuta la reducerea insomniei
• Reduce mahmureala dupa consumul de alcool
• Ajuta la reducerea durerii
• Reduce simptomele alergiilor
• Ajuta la detoxifierea corpului de metalele si organismele daunatoare
Studii stiintifice despre uleiul de susan si despre mestecatul uleiului
  Uleiul de susan are un continut deosebit de mare din antioxidantii sesamol, sesamin, si sesamolina. Mai detine o inalta concentratie de vitamina E si acizi grasi polinesaturati. Acesti antioxidanti au fost gasiti ca stopand absorbtia formelor negative de colesterol in ficat. Studii multiple au aratat capacitatile antibacteriene ale uleiului de susan. Aceste studii sprijina practicarea mestecatului uleiului in prevenirea cariilor si gingivitelor.
  Un studiu din 2007, investigand efectul mestecarii uleiului (cu ulei de floarea-soarelui) asupra placii si gingivitei si a tesuturilor bucale moi si tari a descoperit la pacienti , dupa 45 de zile de mestecat uleiul , o reducere statistica semnificativa a gingivitei.
  Un alt studiu efectuat in 2008 a gasit o “remarcabila reducere a numarului total de bacterii” din gura, si o reducere generala marcanta a susceptibilitatii cariilor dentare. Actiunea antibacteriana a uleiului de susan a fost si ea studiata si s-a gasit ca avand un efect asupra Streptococcus mutans din gura.
  De fapt aceste studii au aratat o reducere generala a bacteriilor de la 10 la 33,4% la participanti, si dupa 40 de zile de mestecat uleiul, participantii au fost gasiti cu o reducere medie de 20% a bacteriilor din mediul bucal. Mai mult, jumatate dintre toti participantii la acest studiu de caz au aratat o drastica reducere a susceptibilitatii la cariile dentare.



Rinese

Punctul care poate trata 100 de boli! Ce se intampla daca il masezi? – Zu San Li

  O legenda japoneza spune ca, odata acolo traia un om fericit care a primit cunostinte de nepretuit de la tatal sau – cunoasterea punctului longevitatii sau punctului celor 100 de boli.
  In urma sfatului primit in dar de la tatal sau, fiul si-a masat acest punct in fiecare zi si a trait sa vada nasterea si moartea mai multor imparati.
  Masarea unor puncte specifice este una dintre cele mai vechi metode de tratament orientale cunoscute, fiind folosita de mii de ani. In ansamblu, corpul uman are 365 de puncte si 12 meridiane principale, acelasi numar cu cel al zilelor si cu cel al lunilor dintr-un an. Efectul acestor masaje speciale se bazeaza pe teoria canalelor si meridianelor care se afla intr-o foarte stransa legatura cu anumite organe ale organismului uman.
  In medicina traditionala chineza, corpul este vazut ca fiind un sistem energetic si, prin urmare, acest masaj poate afecta intr-un mod pozitiv fluxul de energie si activitatea functionala a organelor.
  Activarea punctului Zu San Li produce un efect de intinerire si de vindecare, intarziind procesul de imbatranire. In China, acest punct este cunoscut sub numele de “Punctul Longevitatii”, iar in Japonia sub numele de “Punctul celor 100 de boli”.
Unde este localizat punctul magic Zu San Li?

  Punctul Longevitatii este localizat sub rotula genunchiului. Pentru a-l gasi, acopera-ti genunchiul cu palma corespunzatoare genunchiului pe care-l acoperi (ex. genunchiul drept – palma dreapta). Punctul este situat intre sfarsitul degetului mic si degetul inelar, sub forma unei adancituri intre oase. Acesta este punctul magic Zu San Li.
  Ce responsabilitati are acest punct si de ce japonezii il numesc “Punctul celor 100 de boli”?
  Acest punct:
• controleaza activitatea organelor care se afla in jumatatea inferioara a corpului;
• controleaza activitatea maduvei spinarii in partile responsabile de functionarea tractului gastrointestinal, organelor genitale, rinichilor si glandelor suprarenale;
  Prin masarea punctului “celor 100 de boli” poti creste activitate glandelor suprarenale, cele mai puternice glande care actioneaza ca un sistem de aparare principal al sanatatii tale. Aceste glande sunt cele care secreta adrenalina, hidrocortizon si alti hormoni foarte importanti in sange.
  Prin masarea punctului “celor 100 de boli” in fiecare zi, poti normaliza activitatea glandelor suprarenale, glande care indeplinesc urmatoarele functii la nivelul intregului organism:
• Normalizeaza tensiunea arteriala;
• Normalizeaza glucoza, insulina;
• Elimina procesele inflamatorii de la nivelul intregului organism;
• Regleaza activitatea sistemului imunitar;
• Imbunatatesc digestia;
• Vindeca boli ale tractului gastrointestinal;
• Trateaza efectele unui accident vascular cerebral;

  Prin masarea punctului “celor 100 de boli” iti vei putea dezvolta increderea in sine, vei elimina stresul si tensiunea si vei gasi armonia interioara.
  Prin masarea punctului “celor 100 de boli” se pot vindeca mai multe boli, inclusiv banalul sughit, constipatia, gastrita sau incontinenta.

Rinese

TEHNICI PRIN CARE VA PROTEJATI ENERGIA

  Libertatea emotionala inseamna sa stii sa ramai centrat in Sinele tau Interior intr-o lume stresanta,extrem de incarcata emotional.
  Cum furia,mania,frica,frustrarea sunt energii (negative) puteti oricand sa absorbiti aceste energii de la oamenii din jurul vostru fara sa va dati seama si asta va poate afecta sanatatea dar si capacitatea de a manifesta ceea ce va doriti.
  Daca sunteti sensibil la energiile din jurul vostru este vital sa stiti cum sa evitati absorbtia energiilor negative.Anxietatea,depresia si stresul oricand pot apare datorita acestor energii pe care fara sa vreti le captati din oceanul energetic care ne inconjoara. Din punct de vedere energetic, emoțiile negative pot proveni din mai multe surse,este important sa stim care sunt cele pe care noi le emitem si care sunt cele pe care le-am absorbit de la ceilalti.
  Multa vreme mie mi se spunea ca nu stiu sa ma distrez caci nu ma simteam bine atunci cand ieseam intr-un club sau nu intelegeam de ce ma lua durerea de cap cand era aglomeratie in mijloacele de transport ori cand asteptam la un ghiseu in spatele a mai multor persoane… totul se datora faptului ca absorbeam toate energiile negative ale persoanelor din jurul meu ,ma gandeam cu teama la tot felul de diagnostice dar cand am descoperit cauza care era in spatele acestor manifestari pur si simplu viata mea a devenit alta.
  Sa va spun si voua cum puteti sa opriti absorbtia acestor energii negative,cum va puteti detasa de emotiile toxice ale altor persoane.
  1. Intai de toate as vrea sa va intrebati daca ceea ce simtiti este emotia voastra sau a altei persoane. Poate fi vorba de amandoua.Daca emotia de teama sau de furie este a voastra confruntati situatia care a cauzat acea emotie si daca simtiti ca aveti nevoie cereti ajutor de specialitate.
Daca simtiti ca emotia nu este a voastra cautati sa determinati sursa care a generat-o,de ex daca tocmai ati vazut un film de comedie dar acasa va simtiti totusi depresiv este foarte probabil ca ati captat acea energie de la cineva care a stat in apropierea voastra .Atunci cand stam unii langa altii campurile noastre se suprapun si este foarte usor sa captam energiile celorlalti,este valabil si cand mergeti la mall sau alt magazin aglomerat ,ori intr-un club sau sala de concerte.
  2. Daca este posibil ,puneti distanta intre voi si sursa generatoare de emotii negative.De obicei avem nevoie cam de 20 de metri minim intre noi si acea persoana care ne afecteaza. Nu va sfiiti sa va mutati locurile daca asta va face sa va simtiti mai bine,nimeni nu se va simti afectat de decizia voastra de a va muta un pic mai incolo.
  3. Timp de cateva minute inchideti ochii si respirati profund,constient de cateva ori,asta va va centra in Fiinta voastra,vizualizati cu ochii mintii cum inhalati pace sub forma unei lumini si expirati negativitatea(vedeti-o ca pe un fum murdar care iese din voi odata cu expiratia).Aceasta tehnica va da rezultate foarte rapid,va veti simti imediat mult mai bine.
  4. Emotiile negative in special frica se leaga de plexul solar care este centrul de forta al organismului. Prin el primim energia solara, ce alimenteaza corpul mental, corpul emotional si corpul eteric prin intermediul caruia energizeaza si corpul fizic, dandu-i forta vitala.Acest plex solar este localizat in mijlocul pieptului vostru puneti palmele voastre in acel punct si trimiteti iubire si lumina astfel incat tot stresul sa se disipe. Pentru depresie sau anxietate de lunga durata, folositi aceasta metoda zilnic pentru a intari acest centru. Este un exercitiu foarte eficient care va va aduce un sentiment mai mare de siguranta si mai mult optimism.
  5. Protejati-va energetic! De fiecare data cand stiti ca veti merge intr-un loc unde este foarte probabil sa absorbiti emotiile negative ale altor persoane rugati-l pe Arhanghelul Mihail sa va protejeze sau vizualizati cum sunteti inconjurati de un scut de lumina alba, purpurie sau de culoarea plumbului(este protectia considerata a fi cea mai puternica atunci cand folositi aceasta culoare).Daca deja simtiti ca ati absorbit negativitatea celor din jur rostiti imediat o rugaciune catre Arhanghelul Mihail de genul:
„Arh Mihail ,te chem acum,te rog sa imi cureti foarte repede intreaga Fiinta de orice energie care nu provine din Lumina si Iubirea divina apoi protejeaza-ma astfel nimic sa nu ma afecteaze si multumesc ca faci asta,amin!”
  6. Cautati sa evitati locurile aglomerate gen baruri (unde sunt foarte multe energii negative dar si entitati care nu doresc sa paraseasca planul terestru si stau in astfel de locuri posedand persoanele care beau ),evitati aglomeratiile de fiecare data cand este posibil,inconjurati-va de oameni pozitivi,optimisti care va iubesc si care va sustin ,petreceti timp cu oameni veseli ,plini de credinta si speranta pentru ca optimismul este contagios veti vedea cum starea voastra de spirit se va inalta si veti avea cu siguranta o viata mult mai frumoasa!
  Folosind aceste strategii veti vedea cum incarcatura voastra emotionala va fi pozitiva , acest lucru ii va afecta intr-un mod bun si pe cei din jurul vostru,relatiile voastre se vor imbunatati si veti avea parte de mai multa sanatate dar si pofta de viata!
Sa va fie de folos,Doamne ajuta!



Rinese

101 citate despre fericire

Cuvantul scris este cu adevarat un lucru uimitor. Cu ajutorul sau putem inregistra gandurile noastre cele mai profunde si le putem da mai departe daca dorim. Cu ajutorul cuvantului scris ne putem uita departe in trecut, de-a lungul deceniilor, a secolelor si, da, chiar a mileniilor. Cuvintele dau viata, creeaza emotii si pot aduce fericire. Astazi ne putem uita in trecut sa vedem ce ne spun cativa oameni intelepti care au pasit pe acest pamant despre fericire si despre cum o putem descoperi.

“Mii de lumanari pot fi aprinse de la o singura lumanare fara ca aceasta sa se stinga. Fericirea nu scade niciodata daca e impartasita.”
Buddha

“Fericirea este arta de a nu pastra nicio amintire a unui lucru neplacut care a trecut.”
Anonim

“Pentru a fi fericit, nu trebuie sa te preocupe prea multi cei din jur.”
Albert Camus

“Daca vrei sa fii fericit o ora – trage un pui de somn.’
Daca vrei sa fii fericit o zi — mergi la pescuit.
Daca vrei sa fii fericit un an — mosteneste o avere.
Daca vrei sa fii fericit o viata intreaga — ajuta pe cineva.”
Proverb chinezesc

“Momentele de fericire pe care le traim ne iau prin surprindere. Nu le gasim noi pe ele, ci ele pe noi.”
Ashley Montagu

“Nu te baza pe altcineva pentru propria fericire si apreciere. Numai tu poti fi responsabil pentru asta. Daca tu nu te iubesti si nu te respecti pe tine insuti – nimeni altcineva nu poate face asta pentru tine. Accepta-te asa cum esti – cu totul, cu bine si cu rau – si fa schimbarile pe care TU le consideri potrivite – nu pentru ca altcineva vrea sa fii diferit.”
Stacey Charter

“Nu ce ai, cine esti, unde esti, sau ce faci te face fericit sau nefericit. Ci ce crezi tu despre toate astea.”
Dale Carnegie

“Incepi ceva grozav atunci cand iti dai seama ce te face fericit.”
Lucille Ball

“Nu subestima valoarea de a nu face nimic, de a fi singur, de a asculta toate lucrurile pe care nu le poti auzi si sa de a nu-ti face griji.”
Winnie the Pooh

“Exista o singura cale spre fericire si aceea este de a inceta sa-ti mai faci griji pentru lucrurile care nu depind de tine.”
Epictet

“Tindem sa uitam ca fericirea nu vine atunci cand obtinem ce nu avem, ci atunci cand ne dam seama si apreciem ce avem deja.”
Frederick Keonig

“Uneori bucuria poate fi motivul zambetului tau, dar alteori zambetul poate fi motivul bucuriei tale.”
Thich Nhat Hanh

“Poate ca nu sunt stele, poate ca sunt doar deschideri ale cerului de unde dragostea celor pe care-i iubim se revarsa asupra noastra si ne lumineaza spunandu-ne ca sunt fericiti.”
Proverb eschimos

“Sa fii bun cu toti, sa-ti placa multi dar sa iubesti putini, sa fii iubita si utila celor dragi este, cu siguranta, modul in care putem spune ca suntem fericiti.”
Mary Stuart

“Exista mult mai multe lucruri care ne sperie decat cele care ne ranesc si suferim mult mai des in propria noastra imaginatie decat in realitate.”
Seneca

“Dragostea este atunci cand fericirea altei persoane este esentiala pentru propria ta fericire.”
Robert A. Heinlein

“Oamenii fericiti isi planifica actiuni, nu rezultate.”
Dennis Waitley

“Fericirea este atunci cand exista armonie intre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”
Mahatma Gandhi

“Singura bucurie in lume este sa incepi.”
Cesare Pavese

“Unii aduc bucurie oriunde se duc; altii, ori de cate ori se duc.”
Oscar Wilde

“Timpul pierdut cu placere nu este cu adevarat pierdut.”
Marthe Troly-Curtin

“Nu poti intrista pe cineva cu un balon”
Winnie the Pooh

“Succesul nu este cheia fericirii. Fericirea este cheia succesului. Daca iubesti ceea ce faci, vei avea succes.”
Herman Cain

“Ceea ce nu vrei sa ti se faca, nu fa nici tu altora.”
Confucius

“Exista o singura cauza a nefericirii: falsele convingeri din mintea noastra, atat de raspandite si de acceptate, incat nici prin cap nu ne trece sa le punem la indoiala.”
Anthony de Mello

“Fericirea nu este ceva deja creat. Ea vine in urma propriilor tale actiuni.”
Dalai Lama

“Cand o usa a fericirii se inchide, alta se deschide, dar deseori ne uitam atat de mult la usa care se inchide, incat nu o vedem pe cea care s-a deschis in fata noastra.”
Helen Keller

“Fericirea depinde de noi.”
Aristotel

“Este mult mai potrivit pentru un barbat sa rada de viata decat sa se planga de ea.”
Seneca

“Motivul pentru care oamenilor le este asa de greu sa fie fericiti este ca intotdeauna vad trecutul mai bine decat a fost, prezentul mai rau decat este si viitorul mai lipsit de succes decat va fi.”
Marcel Pagnol

“Daca oamenii ar da mai putina atentie aspectelor in care sunt diferiti si mai multa celor asupra carora cad de acord, ar fi mult mai putina lipsa de omenie si furie in lume.”
Joseph Addison

“Fericirea este sa ai o familie mare, iubitoare, atenta si apropiata in alt oras.”
George Burns

“Fericirea nu se afla in simpla posesie a banilor; se afla in bucuria succesului, in entuziasmul efortului creativ.”
Franklin Roosevelt

“Placerea pe care o simtim cel mai rar ne umple de cea mai mare bucurie.”
Epictet

“Din proprie experienta am observat ca te poti bucura aproape intotdeauna de acele lucruri de care ti-ai propus cu fermitate sa te bucuri.”
M. Montgomery

“Fericirea inseamna acceptare.”
Anonim

“Secretul fericirii nu consta in a face ceea ce-ti place, ci a-ti placea ceea ce faci.”
James M. Barrie

“Pornim de la premiza ca toti oamenii pretuiesc fericirea si nu-si doresc sa sufere. Atunci este gresit din punct de vedere moral si incorect din punct de vedere practic sa-ti urmaresti propria fericire fara sa tii cont de sentimentele si dorintele celor din jur, care sunt membrii aceleiasi familii de fiinte umane. Ar fi mult mai intelept sa te gandesti si la ceilalti atunci cand iti doresti sa obtii fericirea.”
Dalai Lama

“Multi oameni prefera certitudinea propriei nefericiri decat sa-si asume riscul propriei fericiri.”
Robert Anthony

“Nefericitul gaseste bucurie in necazurile altora.”
Aesop

“Pentru multi oameni, adunarea de averi nu inseamna ca scapa de necazuri, ci doar ca le schimba.”
Seneca

“O masa, un scaun, un castron cu fructe si o chitara; ce-i mai trebuie unui om pentru a fi fericit?”
Albert Einstein

“Dintre toate formele de prevedere, sa fii prevazator in dragoste este probabil cel mai sigur mod de a esua cand vrei sa obtii adevarata fericire.”
Bertrand Russell

“Cei mai frumosi oameni pe care i-am cunoscut sunt cei care au trecut prin infrangeri, suferinte, lupte, pierderi si care au gasit calea de a le depasi cu succes. Acestia au dobandit o capacitate de apreciere, o sensibilitate si o intelegere care ii umple de compasiune, blandete si o grija plina de iubire fata de ceilalti. Oamenii frumosi nu apar pur si simplu.”
Elizabeth Kubler-Ross

“Fericirea este un mit mult ravnit,
Daca-l avem insa, nu suntem impliniti
Asa cum raul cand coboara in vale,
Incetineste si isi pierde elanul
Omul este fericit doar atunci
Cand aspira spre un tel inalt;
Dar cand atinge piscurile dorite,
Tanjeste de indata spre alte zboruri indepartate.”
Kahlil Gibran

“Fericirea este starea de a fi activ.”
Aristotel

“Aceasta planeta are – sau a avut – o problema: majoritatea oamenilor care traiesc pe planeta erau nefericiti cam tot timpul. S-au propus multe solutii pentru aceasta problema, dar majoritatea se concentrau pe miscarea unor bucati de hartie mici si verzi, ceea ce este ciudat pentru ca in definitiv nu bucatile de hartie verzi erau nefericite.”
Douglas Adams

“Obtii mai multa bucurie atunci cand produci altora bucurie, de aceea ar trebui sa te gandesti serios la fericirea pe care o poti oferi.”
Eleanor Roosevelt

“Viata este, de fapt, simpla, dar noi insistam sa o complicam.”
Confucius

“Cei doi dusmani ai fericirii omenesti sunt durerea si plictiseala.”
Arthur Schopenhauer

“Oamenii isi traiesc viata in anticipatie, hotarand ca la un moment dat cand vor avea timp vor fi foarte fericiti. Dar prezentul are un avantaj fata de alte momente – ne apartine. Oportunitatile trecute sunt pierdute, iar cele din viitor inca nu au venit. Ne putem scalda intr-o mare de placeri, ca si cum am sta intr-o mare de vin; dar daca amanam degustarea din ele prea mult ne vom da seama ca ambele au acrit din cauza vremii.”
Charles Caleb Colton

“Este nevoie de foarte putin pentru a fi fericit; si tot ce-ti trebuie gasesti in tine insuti, in modul tau de gandire.”
Marcus Aurelius Antoninus

“Fericit cel ce invata sa accepte ce nu poate schimba.”
Friedrich Schiller

“Cand ma gandesc la toate grijile din trecut imi aduc aminte de povestea unui om batran care spunea pa patul de moarte ca a avut parte de multe necazuri in viata lui, din care multe nici macar nu au avut loc.”
Winston Churchill

“Prefer oricand sa am fericire decat sa am dreptate.”
Douglas Adams

“Oricine vrea sa traiasca pe varful muntelui, dar toata fericirea si evolutia apar in timp ce-l urci.”
Andy Rooney

“Nerodul cauta fericirea la distanta mare, inteleptul o creste sub picioarele sale.”
James Oppenheim

“Actiunea nu aduce intotdeauna fericire, dar nu exista fericire fara actiune.”
Benjamin Disraeli

“Cea mai mare parte din fericirea sau suferinta noastra depinde de atitudinea noastra, nu de circumstante.”
Martha Washington

“Fericirea nu este altceva decat o sanatate buna si o memorie slaba.”
Albert Schweitzer

“Invidia noastra dureaza mai mult decat fericirea celor pe care-i invidiem.”
Heraclitus

“Fericirea este un cum, nu un ce. Un talent, nu un obiect.”
Herman Hesse

“Niciun act de bunatate, oricat ar fi el de mic, nu se pierde vreodata.”
Aesop

“Fiecare om are propriile suferinte pe care lumea nu le cunoaste; deseori spunem despre un om ca este rece cand el este doar trist.”
Henry Wadsworth Longfellow

“Fericirea este ceva ce intra in vietile noastre pe usi pe care nu ne aducem aminte sa le fi lasat deschise.”
Rose Lane

“Cei mai buni ani din viata sunt cei in care decizi ca problemele tale iti apartin. Nu dai vina pe mama ta, pe ecologisti sau pe presedinte. Iti dai seama ca iti poti controla propriul destin.”
Albert Ellis

“Eu, nu evenimentele, am puterea de a determina sa fiu sau sa nu fiu fericit azi. Pot alege care vreau sa fie. Ieri a murit, maine inca nu a venit. Am doar o zi, ziua de azi si intentionez sa fiu fericit azi.”
Groucho Marx

“Doar pentru ca nu a durat o vesnicie nu inseamna ca nu a meritat.”
Anonim

“Misiunea ta este sa-ti descoperi lumea si apoi sa te dedici ei cu tot sufletul.”
Buddha

“Omul cel mai bogat este cel ale carui placeri sunt cele mai ieftine.”
Henry David Thoreau

“Fericirea mereu pare mica atunci cand o ai, dar da-i drumul si vei afla de indata cat era de mare si de pretioasa..”
Maxim Gore

“O viata linistita si retrasa la tara, avand posibilitatea sa fii util oamenilor pentru care e usor sa faci ceva bun, si care sunt obisnuiti sa li se faca bine; apoi o munca care sper ca ar fi folositoare; in rest, natura, carti, muzica, dragostea pentru vecini — asa vad eu fericirea.”
Leo Tolstoy

“A fost doar un zambet, si nu a costat nimic, dar a fost precum zorile cand strapung intunericul noptii si fac ziua sa merite traita.”
Scott Fitzgerald

“Daca doresti sa faci un om fericit, nu-i da bogatii, ia-i din dorinte.”
Epicur

“Multi oameni pierd sansa la fericire nu pentru ca nu gasit-o niciodata, ci pentru ca nu s-au oprit ca sa se bucure de ea.”
William Feather

“Recunostinta este un vaccin, o antitoxina, si un antiseptic.”
John Henry Jowett

“Nimeni nu te poate face sa te simti inferior daca nu esti si tu de acord.”
Eleanor Roosevelt

“Si nu uita, nu conteaza unde mergi, ai ajuns deja.”
Confucius

“Daca esti prea ocupat ca sa razi, inseamna ca esti prea ocupat.”
Proverb

“Siguranta este mai degraba o superstitie. Nu exista …. Viata este fie o aventura plina de riscuri, fie nu este nimic.”
Helen Keller

“De-a lungul vietii nu au loc prea multe evenimente extraordinare. Daca nu te trezesti cu bucurie si mergi la munca si-ti inchei ziua cu placere, nu te bucuri de compania familiei sau a prietenilor la masa, sunt sanse mari sa nu fii fericit. Daca fericirea ta depinde de evenimente majore precum o slujba extraordinara, multi bani, o casnicie perfecta, o excursie la Paris, atunci probabil nu vei fi fericit prea mult timp. Daca, pe de alta parte, fericirea ta depinde de un mic dejun bun, florile din gradina, o bautura sau un pui de somn, atunci ai multe sanse sa ai parte de multa fericire.”
Andy Rooney

“Invata sa renunti. Iata cheia spre fericire.”
Buddha

“Prima reteta pentru fericire: evita sa analizezi prea mult trecutul.”
Andre Maurois

“Iarba este intotdeauna mai verde cand o uzi.”
Anonim

“Bucura-te de propria ta viata fara sa o compari cu a altuia.”
Marquis de Condorcet

“In definitiv ai deja tot ce-ti trebuie. De indata ce intelegi acest lucru, tot ce vei face va fi plin de o energie vibranta si vesela.”
Eckhart Tolle

“Cei mai fericiti oameni din lume sunt cei care se simt foarte bine cu ei insisi, iar acest apare atunci cand ajung sa inteleaga in mod natural ca trebuie sa-si asume intrutotul raspunderea pentru fiecare aspect al vietii lor.”
Brian Tracy

“Sa aratam recunostinta celor care ne fac fericiti; ei sunt gradinarii plin de gratie care ne fac sufletele sa infloreasca.”
Marcel Proust

“Nu renuntam sa ne jucam cauza ca am imbatranit, ci am imbatranit din cauza ca am renuntat sa ne jucam.”
George Bernard Shaw

“Grija nu alunga tristetea zilei de maine. Doar priveaza ziua de azi de bucurie.”
Leo Buscaglia

“Un simt la umorului bine dezvoltat este prajina care te ajuta sa-ti mentii echilibrul atunci cand pasesti pe franghia vietii.”
William Arthur Ward

“Optimismul este un magnet pentru fericire. Daca ramai pozitiv, atragi lucruri pozitive si oameni buni.”
Mary Lou Retton

“Compasiunea cred ca este unul dintre putinele lucruri pe care, daca-l punem in practica, ne poate aduce fericire in viata imediat si pe termen lung.”
Dalai Lama

“Urmareste-ti visele si nu-ti fie teama, usile se vor deschide acolo unde nici nu stii ca existau.”
Joseph Campbell

“Fericirea inseamna sa-ti traiesti fiecare zi ca si cum ar fi prima zi din luna de miere si ultima zi de vacanta.”
Leo Tolstoy

“Cei mai multi oameni sunt atat de fericiti pe cat isi propun sa fie.”
Abraham Lincoln

“Sa fii fericit nu inseamna ca totul este perfect. Inseamna ca ai decis sa privesti dincolo de imperfectiuni.”
Anonim

“Cu cat tristetea sapa mai adanc in fiinta ta, cu atat mai multa bucurie vei gasi in interior. Nu este oare cupa din care-ti bei vinul aceeasi care a fost arsa in cuptor? Si nu este oare flautul care-ti alina sufletul facut din lemn taiat cu cutitul? Cand simti bucurie, cauta adanc in sufletul tau si vei descoperi ca ce ti-a adus tristete ti-a adus si bucurie. Cand suferi, cauta din nou in inima ta si vei vedea cu adevarat ca plangi din acelasi motiv din care odata te-ai bucurat.”
Kahlil Gibran

“Daca iti petreci intreaga viata asteptand furtuna, nu te vei mai bucura de stralucirea soarelui.”
Morris West

“Este in natura vietii sa aduca cu sine si durere. Responsabilitatea ta este sa creezi bucurie.”
Milton Erickson

“Peste douazeci de ani vei fi mai dezamagit de lucrurile pe care nu le-ai facut decat de cele pe care le-ai facut. Asa ca dezleaga parama. Pleaca din portul care ofera siguranta. Prinde vantul in vele. Exploreaza. Viseaza. Descopera.”
Mark Twain



Rinese

Pietrele la rinichi

  Mai mult de 12% dintre barbati si circa 7% dintre femei se vor confrunta cu pietre la rinichi la un moment dat in vietile lor. Odata ce ai suferit de ele, statisticile spun ca ai mai multe sanse sa te trezesti din nou cu ele. Statisticile spun ca cei ce au suferit de pietre la rinichi au 80% sanse ca boala sa revina.
  Pietrele la rinichi au o tendinta de a deschide mintile oamenilor catre medicina naturala.
  Doctorii conventionali ne vor spune ca de fapt cauzele comune includ prea mult calciu, prea multe suplimente cu vitamine, prea multe proteine animale si genele.
  Genele pot duce la o predispozitie catre pietre la rinichi, dar comportamentul invatat (dieta) in familie este motivul pentru care pietrele apar in aceeasi familie. Unele medicamente, suplimentele ieftine, bauturile carbogazoase, produsele de la animalele crescute industrial, sarea de bucatarie, apa de la robinet si o dieta acida, toate pot duce la formarea de pietre la rinichi.
  O dieta cu alimente proaspete, nerafinate, integrale, previne aparitia pietrelor la rinichi.
Cum se previn pietrele la rinichi
  Citratul de magneziu, un complex vitaminic B cu supliment de vitamina B6, multa limonada indulcita cu stevia impreuna cu o dieta sanatoasa nu vor permite formarea pietrelor la rinichi de o marime semnificativa.
  Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca 180 mg de magneziu si 10 mg de B6 luate zilnic pot de fapt preveni 92,3% dintre cazurile de pietre la rinichi. Alte studii arata o uriasa reducere numai cu magneziu la 500 mg pe zi.
Dieta este cruciala.
  Produsele proaspete, crude, organice constituie fundatia unei diete sanatoase. Evita alimentele rafinate, inclusiv sarea de bucatarie si zaharurile, dar si faina si fainoasele. Bea multa apa. Apa de izvor de la o sursa curata are numeroase beneficii de sanatate, iar apa distilata este foarte pura si buna pentru tine, daca consumi destule produse naturale. Bea in fiecare zi limonada indulcita cu stevia. Lamaile si ele reduc sansele de pietre la rinichi.
  Daca bei cafea, schimb-o cu ceai. Studiile arata ca ceaiul negru si verde reduc sansele de formare a pietrelor la rinichi. Nu manca produse de la animalele crescute in fermele industriale.
  Evita suplimentele si pudrele (prafurile) proteice de slaba calitate si nesanatoase.
  Alte alimente care previn si elimina pietrele la rinichi includ otetul neprelucrat din cidru de mere, radacina de papadie, uleiul de masline, fasolea si pepenele.
Remedii naturale pentru pietrele la rinichi
  Bea in fiecare zi circa 1,8 litri de limonada si suc de merisoare indulcita cu stevia pentru 45 kg de greutate corporala. Vezi sursele de mai jos pentru reteta. Fii atent pe termen lung cu sucul de merisoare. Pe termen scurt este bun pentru a ajuta sa treaca o piatra si pentru tratarea infectiilor urinare. Sucul de merisoare contine compusi polifenolici care dizolva pietrele la rinichi si le evacueaza din corp prin urina. Dar utilizarea acestui suc pe termen lung este posibil sa formeze pietre, probabil datorita inaltului continut de acid oxalic.
  De asemenea mai bea o cana de otet din cidru de mere si ia si o lingura de melasa in fiecare zi, pentru a echilibra pH-ul corpului.
  De cumperi o tinctura sau un ceai, cauta urmatoarele plante care s-au aratat in mod repetat ca ajutant la inlaturarea rapida si nedureroasa a pietrelor la rinichi:
  Frunzele de urzica ajuta la mentinerea fluxului de apa prin rinichi si vezica urinara si mai ajuta la impiedicarea formarii cristalelor si apoi a pietrelor.
  Radacina de hortensie se comporta ca un puternic diuretic si de asemenea ca o planta antilitica, ce elimina si previne pietrele la rinichi.
  Radacina de canepa codrului (Eupatorium cannabinum) ofera protectie contra pietrelor la rinichi si sporeste fluxul de urina. Radacina de canepa codrului mai joaca si un rol in mentinerea unui corp alcalin prin expulzarea surplusului de acid uric, o cauza a pietrelor la rinichi.
 Radacina de nalba mare elimina toxinele si favorizeaza membranele celulare din sistemul urinar, facand mai usoara eliminarea pietrelor de la rinichi.
Planta de coada calului ajuta la regularizarea calciului stocat in corp si alina inflamatiile tractului urinar.
  Frunzele de Uva ursi (strugurii ursului) sporesc circulatia renala si limiteaza continutul de acid din urina.
  Matasea de porumb reduce riscul de reaparitie a pietrelor la rinichi si ajuta la tratarea infectiilor vezicii urinare.
  Florile de splinuta (varga de aur, Solidago) lupta cu infectiile tractului urinar si ajuta la evacuarea pietrelor de la rinichi.



Rinese

CUM si DE CE

  Ingerii nu raspund la doua intrebari: CUM si DE CE. Atunci cand intrebi cum si te preocupi de un intreg scenariu pe care ai vrea sa il stii inainte inseamna ca nu ai incredere si credinta in planul divin. Atunci cand te intrebi DE CE iarasi nu ai incredere in ceea ce vine spre tine sau ceea ce s-a intamplat. Orice cereti e important sa cereti din energia iubirii nu din cea a fricii. Ingerii cunosc doar energia iubirii si ei nu coboara in energia fricii. De ce ar face-o? Asa ca cereti calauzire multumim deja pentru ajutor, stiind ca exista ceva mai presus de planul fizic si aveti incredere si credinta ca toate se aseaza asa cum este mai bine.



Rinese

SCUTUL DE PROTECTIE CU LUMINA PURPURIE AL ARHANGHELULUI MIHAIL

Dragilor astazi si in orice zi cand plecati de acasa sau cand aveti o urgenta ,mergeti intr-un mediu aglomerat cu energii negative ,aveti o disputa cu cineva sau va intalniti cu o persoana atat de negativa de va "suge" toata energia ,puteti face acest procedeu energetic simplu si rapid de protectie .
"Arhanghele Mihail te chem acum si te rog sa fi alaturi de mine .Am nevoie de energia ta divina protectoare si de ghidarea ta .
Te rog sa ma imbraci pe mine intr-un scut de energie purpurie protectoare ,pe cei dragi mie ( ..le puteti mentiona numele ..) , casa mea ,bunurile si mjlocul de transport .Te rog sa le protejezi de atacuri energetice ,sa cureti teama ,negativitatea si sa nu lasi nimic sa treaca de acest scut decat dragostea neconditionata si energiile pozitive " .
Am sa va rog sa vizualizati in ochiul mintii cum Arhanghelul Mihail va imbraca in acest scut de energie purpurie pe voi ,masina ,metroul ,trenul ,casa ,bunurile si pe cei dragi .Acest scut de energie dureaza in jur de 12-15 ore depinzand de locurile unde va aflati si interventiile celor din jur iar apoi puteti sa-l refaceti cand vreti si aveti nevoie .



Rinese