vineri, 12 septembrie 2014

Simboluri pentru protectia spirituala

     Simbolurile sistematizează un concept sau o înșiruire de concepte și reprezintă chei de activare a energiilor universale, ce realizează conexiunea cu diferite entități de Lumină. Prin intermediul lor se deschid posibilitățile de vindecare, iubire, protecție, pace și comunicare, acestea acționând ca o interfață între lumea fizică și cea astrală. Cele mai cunoscute și folosite simboluri sunt simbolurile Reiki sau Karuna Reiki. Există însă și altele ce aparțin altor sisteme străvechi, alchimice, cabalistice, africane sau ale practicilor energetice New Age cu o încărcătură vibrațională foarte puternică.
     Dicționar de simboluri pentru protecția spirituală, ed. Trinity ne introduce în complexa lume a simbolurilor din diferite sisteme energetice orientale și moderne clasificând și explicând semnificația acestora. Detalierea simbolurilor este însoțită în unele cazuri și de explicația utilizării lor în diferite scopuri cum ar fi: purificarea, protecția, vindecarea, amplificarea puterii sau armonizarea.
Autorul dicționarului, Risvan Vlad Rusu este maestru în numeroase sisteme Reiki, maestru Qi Gong, practică terapii complementare prin masaj energetic, presopunctură, Tsubo și Shiatsu, principala sa specializare fiind Metafizica Chineză cu toate ramurile acesteia – BaZi, Feng Shui, Yi Jing, Mian Xiang și ZeRi – cu o practică de peste 12 ani în aceste domenii. Este, de asemenea, practicant al metodelor de eficientizare mentală și de manifestare prin intenție, metoda Silva și Mental Healing și membru în mai multe organizații de profil.
     Pentru utilizarea simbolurilor se precizează că este nevoie de o inițiere. Totuși, după aprofundarea experienței energetice lucrurile funcționează după principiile „aprinderii și stingerii luminii“ sau „intenției“, ceea ce înseamnă că până la un moment dat este nevoie de simboluri pentru a activa diferite energii, după care ele vor fi activate prin simpla intenție de a face ceva. „Dacă la început va trebui să aplicăm un anume simbol pentru a anihila o durere de cap, la un nivel avansat va fi suficient doar să dorim ca acea durere să dispară trimițând lumină.“
Sunt explicate meditația pe simbol, activarea simbolurilor, diversele moduri în care pot fi făcute și efectele acestora. Simbolurile Karuna Reiki sunt foarte detaliat prezentate într-o altă lucrare a autorului, Karuna.
     Printre simbolurile mai mult sau mai puțin cunoscute întâlnim și explicația simbolului străvechi al crucii, folosit cu mult timp înainte de a fi preluat de creștinism, reprezentând soarele și armonia contrariilor. Având o putere de protecție mare efectele utilizării sale sunt curățarea energiilor malefice, anihilarea unor programe din subconștient, putere de curățare a spațiilor, influențarea benefică a situațiilor, imprimarea voinței divine, captarea energiilor benefice. Mai aflăm, de exemplu, că binecunoscutul Abracadabra este un simbol antic alchimic folosit ca antidot pentru orice fel de boală și pentru accelerarea procesului de vindecare.
Găsim definiția hermetismului ca sistem de legi holistice ce guvernează universul și se manifestă în planurile material, mental și spiritual, flacăra argintiu-violetă a lui Saint Germain, simbolul egiptean – floarea vieții sau explicația mantrelor sacre OM, Gayatri sau Om Mani Padme Hum, precum și cuvântul ebraic Amin (Amen) adoptat de liturghia creștină la sfârșitul rugăciunii, ca suflu creator invocat pentru a o împlini.
     După spusele autorului, Dicționar de simboluri nu trebuie citit ca o enciclopedie, ci ca o carte ce îndeamnă la introspecție și meditație. Anumite simboluri au fost tratate pe scurt, deoarece fiecare simbol are o infinitate de fațete posibile, adevărata rațiune a utilizării simbolurilor trebuie descoperită de fiecare cititor în parte prin intermediul propriilor nevoi.




Rinese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu