duminică, 30 noiembrie 2014

Meditatia Luminii

  Inspira adanc.
  Expira.
  Continua sa respiri normal pe parcursul intregii meditatii.
  Imagineaza-ti ca esti un ARBORE.
  Ramurile tale sunt spiritualitatea ta; trupul tau este trunchiul copacului; radacinile tale sunt legatura ta cu Mama Natura.
  Acum imagineaza-ti o lumina care se revarsa din cer printre ramurile tale spirituale.
  Aceasta lumina minunata patrunde in corpul tau prin coroana de pe crestet si inunda intreg corpul, scurgandu-se apoi prin talpi in Pamantul Mama.
  Cand lumina patrunde in Pamant, imagineaza-ti ca ai radacini lungi, puternice, implantate in sol.

  Aceasta energie luminoasa se imbina cu solul bogat si apa racoroasa, curata, ajungand pana in adancurile Mamei Pamant.
  Aceasta energie luminoasa proaspat purificata se intoarce prin radacinile tale, prin intermediul talpilor tale.
  Simti cum iti invadeaza fiecare chakra cu energie luminoasa, ajungand pana in chakra coroanei.
  Aceasta energie luminoasa se intinde pe bolta cereasca, pe planete si stele, dupa care continua sa se raspandeasca in Univers.
  Acolo aduna mai multa energie luminoasa de o forma si mai pura.
  Aceasta energie luminoasa mai puternica iti traverseaza din nou corpul; prin ramurile tale spirituale; prin chakrele si prin fiecare celula a corpului tau.
  Se petrec vindecarea, regenerarea si implinirea fiecarei celule, din cap pana in picioare.
  Intregul tau trup dobandeste perfectiune prin aceasta energie luminoasa.
  Aceasta puternica energie luminoasa continua sa se reverse in radacinile tale spirituale tot mai adanc.
  Trece prin mijlocul pamantului manos si prin apele pure, spre a ajunge la focul din miezul Pamantului.
  Acest foc purifica energia luminoasa.
  Dupa aceea, aceasta energie luminoasa purificata strabate Pamantul, ajungand in corpul tau prin radacinile tale spirituale, intrand apoi in fiecare dintre celulele corpului tau si trecand din crestet in ramurile tale spirituale, ajungand mai departe in rai, aproape de tronul dumnezeiesc.
  Aceasta energie luminoasa se afla acum in forma sa cea mai pura a iubirii. 
  Aceasta energie luminoasa puternica, iubitoare, face apoi cale intoarsa in tine prin calea purificata.
  Aceasta este calea neintrerupta ce duce spre rai si se coboara spre Mama Pamant la tine; deja te conecteaza la cea mai curata forma spirituala de energie luminoasa a Domnului.
  Aceasta lumina va continua sa te invadeze si sa emane din corpul tau dupa incheierea acestei meditatii.
  La orice situatie te vei gandi, aceasta va contine de acum aceasta energie luminoasa.
  La oricine te vei gandi, acelei persoane ii vei oferi aceasta energie luminoasa.
  Iar ei la randul lor vor trimite mai departe aceasta energie luminoasa.
  Nu exista limite ale energiei luminoase; cu cat raspandesti mai multa lumina, cu atat iti este daruita si mai multa.
  Invoca aceasta energie luminoasa oricand.
  Fa asemenea Domnului cand a chemat lumina la inceputul veacurilor: "Lumina din Mine, FII!"
  Iti multumim, Doamne, pentru ca ne-ai aratat cum sa chemam aceasta puternica, pura, iubitoare energie luminoasa! Te rugam sa nu incetezi a ne arata cum sa intrebuintam aceasta energie spre a-i ajuta pe ceilalti. In vecii vecilor, asa sa fie!"



Rinese

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Mesaj de la Arhanghelul Jofiel

Fa curat in spatiul tau, acasa sau la locul de munca. E important azi sa renunti la aceste lucruri care iti blocheaza energia pozitiva, creativitatea, prosperitatea. Pentru a stii la ce anume trebuie sa renunti cheama-l pe Jofiel. El te va indruma ce sa faci cu acele lucruri de care nu mai ai nevoie. Nu vei face decat sa lasi acum energia si aerul curat sa intre in viata ta si vei simti instant o usurare si o revigorare. Infrumuseaza-ti casa, biroul si in felul acesta iti infrumusetezi viata.
Asa sa fie si asa este.



Rinese


Cum să lucrăm cu maeştrii ascensionaţi

  Maeştrii ascensionaţi sunt învăţători spirituali, care de-a lungul timpului au luat contact cu omenirea, unii chiar în planul fizic, alţii doar prin channeling. Aceştia şi-au asumat în momentul ascensiunii lor, misiuni prin care să poată ajuta planeta să treacă în dimensiunile superioare. Sunt entităţi specializate care te pot călăuzi, dacă le ceri ajutorul.
  Lucrez cu ei de mult timp şi îţi pot spune, că a fost important pentru dezvoltarea mea personală să primesc sfaturi şi ghidare din partea lor. În funcţie de menirea pe care o ai în viaţă vei rezona cu anumiţi maeştrii înălţaţi care te pot îndruma.
  În continuare îţi prezint o parte dintre maeştrii ascensionaţi cu care poţi lucra în funcţie de scopurile şi misiunile tale:

KUAN YIN – reprezintă divinitatea feminină în Budism. Te ajută să te deschizi către darurile tale spirituale. Cultivarea compasiunii şi dezvoltarea clarviziunii sunt alte două aspecte importante în care poţi să ceri asistenţa acesteia. KUAN YIN te învaţă să trăieşti în bunătate, compasiune şi armonie, atât cu tine, cât şi cu cei din jurul tău.

SAINT GERMAIN – cunoscut şi sub numele: CONTELE DE SAINT GERMAIN. Este păstrătorul Flăcării Argintiu Violet. Îi poţi cere să îţi cureţe structurile folosind acest instrument. Dacă va accepta să lucreze cu tine, atunci te vei simţi învăluit de această energie care va curăţa impurităţile din câmpurile şi structurile tale energetice. Îl poţi ruga să te ajute şi să te ghideze pe calea evoluţiei spirituale şi a îndeplinirii misiunii personale în această viaţă.

MELCHISEDEC, Melchizedek, Melkisetek, sau Malki Tzedek este un învăţător spriritual care lucrează pentru echilibrarea şi armonizarea energiilor pe planeta Pământ. Poate ai auzit de Ordinul lui MELCHISEDEC şi de misiunea acestuia de creştere şi elevare spirituală a oamenilor. Îl poţi ruga pe acest maestru spiritual să te ghideze pe calea evoluţiei tale şi să îţi deschidă noi căi de înţelegere a spiritualităţii şi să integreze aspectul divin pe care îl reprezintă. Roagă-l să îţi faciliteze conexiunea cu sistemul tău de ghidare interioară şi să ai mai mult încredere în mesajele pe care le primeşti de la divinitate.

FECIOARA MARIA – reprezintă aspectul feminin în Creştinism. Este recunoscută pentru vindecările miraculoase de la Fatima, Lourdes şi Medjugorje. Îi poţi cere ajutorul pentru vindecarea tuturor emoţiilor negative şi a stărilor de depresie , cât şi pentru vindecări de orice altă natură. Îi poţi cere să te ajute să îţi îmbunătăţeşti relaţia cu mama, cât şi cu alte femei din viaţa ta. FECIOARA MARIA te ajută să îţi creşti stima de sine, să îţi recunoşti potenţialul tău şi să îl utilizezi la maxim.

IISUS – este maestrul ascensionat care şi-a asumat o misiune de vindecare a acestei planete. Îl poţi ruga pe IISUS să te vindece şi să te ajute să evoluezi spiritual şi prin această lucrare divină vei ajuta planeta să evolueze prin tine. IISUS te sprijină să te deschizi către iubirea necondiţionată şi să începi prin a te iubi pe tine, după care să îi iubeşti şi pe ceilalţi ca pe tine însuţi. Aşa că roagă-l să te ajute să te iubeşti şi să te respecţi mai mult. Te poate învăţa cum să trăieşti în armonie cu tine şi cu cei din jurul tău şi cum să îţi cultivi pacea interioară.

MERLIN – este un învăţător puternic care te poate ajuta să controlezi cele patru elemente: apă, foc, pământ şi aer. Roagă-l să păstreze un echilibru între cele patru elemente astfel încât viaţa ta să atingă un echilibru. El te ghidează pe calea alchimiei spirituale; altfel spus, îţi deschide noi orizonturi privind acest univers şi modurile prin care tu ești co-creator al realităţii ce te înconjoară. Roagă-l să te ajute să manifeşti în realitatea fizică lucrurile pe care ţi le doreşti şi care sunt în armonie cu tine şi cu cei din jurul tău.

ABUNDANTIA – învăţătoare spirituală care îţi arată cum să integrezi prosperitatea şi abundenţa financiară în viaţa ta. O poţi ruga să reverse abundenţa şi prosperitatea asupra ta, astfel încât să te poţi bucura de o viaţă echilibrată atât în plan material cât şi spiritual. Ea te poate învăţa că energia banilor este accesibilă oricui; dacă aceasta nu se manifestă în viaţa ta, atunci ABUNDANTIA poate elimina aceste blocaje care împiedică manifestarea prosperităţii şi a abundenţei financiare.

SOLOMON – este un maestru înălţat care te ajută să dobândeşti înţelepciune şi să o întegrezi activ în viaţa ta. Poţi face acest lucru prioritizând ceea ce este mai important în viaţa ta şi realizând schimbarea sistemelor de valori, în măsura în care acestea nu mai coincid cu calea evoluţiei tale. Acesta te ajută să găseşti curajul şi tăria interioară de a produce schimbări în viaţa ta; de a ieşi din zona de comfort şi de a păşi pe calea care te aduce mai aproape de îndeplinirea misiunii tale divine.

KRISHNA – este un învăţător care te ajută să vezi binele în orice situaţie din viaţa ta. Roagă-l să aducă în viaţa ta acele experienţe care te îmbogăţesc spiritual şi care te ajută să te dezvolţi. Orice experienţă pe care o trăieşti are în spatele ei o învăţătură şi reprezintă un pas pe care îl faci pe calea desăvârşirii tale. KRISHNA te sprijină să vezi înţelesurile „ascunse” din spatele unor situaţii sau relaţii care ţi se par blocate. Cere-i ajutorul pentru a putea înţelege de ce a apărut în viaţa ta această situaţie şi ce poţi învăţa din această experienţă.

EL MORYA – acest maestru înălţat te ajută să te conectezi la energia Pământului şi să acorzi prioritatea cuvenită acţiunilor tale din planul fizic. Acesta te ajută să rămâi împământat şi să îţi realizezi misiunile pe care ţi le-ai asumat. Poţi să îl rogi să te ajute să te decizi ce cale să urmezi pentru a fi împlinit cu tine însuţi.

     Rugăciunea este o metodă prin care îi poţi contacta pe maeştrii ascensionaţi şi să le ceri ceea ce doreşti. Aceştia sunt bucuroşi să te sprijine şi să te îndrume pe calea ta.
     Meditaţia este o altă cale de a intra în contact cu maeştrii ascensionaţi. Îi poţi invoca şi vizualiza lângă tine sau poţi pur şi simplu să intri în stare de meditaţie şi să le pronunţi numele; ei apar imediat lângă tine şi chiar dacă nu îi vezi, o să le simţi imediat prezenţa în jurul tău. Pe măsură ce îi chemi mai des şi o să lucrezi cu ei, conexiunea cu aceştia va fi din ce în ce mai puternică şi sensibilitatea ta va creşte; astfel vei simţi prezenţa lor mult mai repede şi la o intensitatea mai mare.
     Citirile cu cărţi de tip oracol reprezintă o altă metodă de a intra în contact cu maeştrii ascensionaţi; prin intermediul cărţilor poţi primi mesjaele de la maeştrii ascensionaţi care sunt lângă tine şi care ar putea să te ajute pe calea ta.
     Iniţierile reprezintă o altă metodă de lucru cu maeştrii ascensionaţi. Există sisteme de tip Reiki: Shamballa MDH, Ascension Reiki, 13 Ascended Masters și Sistemul Razelor Planetare şi alte sisteme specifice venite pe vibraţia unui singur maestru ascensionat.



Rinese

DESPRE CONSECINȚELE VIEȚII

  Indiferent dacă vorbim despre un accident de mașină, o boală, o consecință nefastă sau o nenorocire apărută din senin în rutina de zi cu zi, prima întrebare care apare aproape în mintea fiecăruia dintre noi, este: “Ce-am făcut să merit asta?”

  Deseori, acest tip de reacție umană comună semenilor noștri, manifestată prin eschivarea responsabilității sau prin respingerea asumări propriilor consecințe (rezultate ca un efect firesc al alegeri și acțiunilor noastre manifestate ca un lung șir de cauzalități individuale sau comune unui grup), presupune a nega și a respinge credința universală în reciprocitatea propriilor noastre acțiuni, manifestate prin consecințe.

  Eroarea de a ignora principiul cuantic al cauzalității energiilor din Univers (manifestat prin cauză și efect) și pe cel al echilibrului energetic, manifestat prin complementaritatea polarități energiilor (masculin VS feminin; intrare VS ieșire; bine VS rău; lumină VS întuneric; benefic VS dăunător; deficit VS abundență; optimism VS pesimism; credință VS îndoială; ură VS iubire, teamă VS curaj; egoism VS altruism; eșec VS succes; etc), nu presupune și a fi feriți, de consecințele încălcării armoniei și echilibrului energetic din Univers.

  Indiferent de rasă, gen, religia ori de credințele noastre practicată, energiile din Univers, ne sunt în egală măsură benefice și potrivnice, în măsura în care le percepem și le manifestăm astfel, prin energia gândurilor, emoțiilor, credințelor, convingerilor și acțiunilor noastre. Astfel, în măsura în care manifestăm acțiuni (caracterizate de percepții, gânduri sau credințe individuale) care coincid cu cele colective ale lumii, despre “BINE”, consecințele ei se vor întoarce la noi ca și rod, în mod benefic. În aceeași măsură, atunci când, prin consecințele manifestărilor noastre considerăm sau se consideră că facem “RĂU”, mai devreme sau mai târziu, consecințele acestor acțiuni, reflectate în viața noastră, dar și în a celorlați (ca efect negativ), ne vor afecta.

  Unii o văd aceste forme de manifestare benefică a consecințelor, manifestărilor, experiențelor, trăirilor sau a evenimentelor noastre de viață, ca noroc… sau ca ghinion. Alții consideră că este o binecuvântare, dacă evenimentul sau rezultatul este benefic… sau dreptate divină dacă este o pedeapsă sau o consecință nefastă. Unii o numesc “legea consecinței”.

  Indiferent însă dacă vorbim despre “consecințe curente” (provenite din experimentarea consecințelor suferinței provocate în acestă viață, pentru care urmează să plătim prețul durerii pricinuite) sau dacă vorbim despre “consecințe Karmice” (provenite din experiențele și cauzele negative și a suferințelor pricinuite în acțiunile din alte vieți, pentru care nu am făcut încă plățile prin experimentarea ca revers, a suferinței provocate…pentru a învăța astfel lecția lor), faptul că mai devreme sau mai târziu legile naturii și ale armoniei energiilor din Univers, ne vor sili să plătim lecția greșelilor, a nepăsării și a necugetărilor noastre.

  Chiar dacă termenul de “Karma” a devenit popular în ultimii ani, în vocabularul, percepția sau chiar în practici spirituale, cunoaștem prea puțin despre filozofia ei originală, și cu atât mai puțini dintre noi, și înțelegem cum funcționează și ne afectează viețile. Fără asumarea acestei intenții, de a conștientiza singura cale benefică a prosperității și evoluției sinelui nostru superior către desăvârșire și înțelegerea rostului său, prin spirit, nu facem altceva decât să generăm decimarea speciei umane, prin involuția noastră.

  A nu conștientiza nevoia de evoluție spirituală și a ignora nevoia stringentă de a ne curăța karma (prin efectuarea plăților karmice), nu ne vom putea împiedica nici să evităm încărcarea ei, cu alte obligații asumate inconștient în existența noastră curentă (prin acțiuni care afectează binele sau lezează interesele semenilor noștri și a tot ceea ce ființează în macro și micro Universul nostru).

  Prin a ignora efectele consecințelor generate de propriile noastre cauze, nu facem altceva decât să ne decimăm habitatul și resursele și viața, generând prin gândirea și comportamentul nostru individual și colectiv (nesupus legilor care susțin echilibrul Universului), haos și un mediu energetic potrivnic purității vieții, dominat de energiile nefaste, a undelor cerebrale pe care le emitem continuu în Eter prin gândurile noastre individuale, amplificate de cele emise prin gândirea și percepția colectivă (specifice vibrațiilor emoțiilor, stărilor, percepțiilor, trăirilor, experiențelor, reperelor și sentimentelor negative, dominate de temeri, insuficiențe, insecuritate, neîmpliniri și nemulțumiri).

  Astfel, tot ceea ce “cărăm” cu noi ca bagaj karmic sau ca har și vocație, și tot ceea ce “producem” prin alegeri și acțiuni, în mod benefic sau ca rezultat al dereglării echilibrului și armoniei energetice de pe acest Pământ (ca efect al necugetării noastre), poate fi înțeles pe două paliere:
- ca energie feminină de ieșire (de polaritate negativă), generată ca efect al deficitului energetic, exprimat prin nevoile manifestate prin ființarea noastre instinctuale și egocentrice (prin manifestări și acțiunile reactive sau instinctuale “dictate” la nivel mental de nevoile de bază ale trupului ( nevoi fizice și fiziologice, hrană, nevoia de perpetuare a speciei, siguranță, securitate, etc) dublate de nevoile materiale, de nevoia de recunoaștere și auto-stima, etc, (induse și auto-induse prin convingeri, crezuri, preconcepții și programe mentale, de interesele societății de consum în care trăim);
- ca energie masculină de ieșire (de polaritate pozitivă), generată ca efect al excedentului energetic, dăruit necondiționat, ca efect al conștientizării sinelui nostru superior și al evoluției noastre spirituale (prin care dobândim înțelegere și claritate privind sensurile și întâmplărilor lucrurilor și consecințelor din viața noastră), corectând în mod benefic (conștient de efectele asupra intereselor comune al celor alături de care ființează pe acest pământ), efectele șirului cauzalității “acțiunilor” și “faptelor” noastre, determinate de ciclul “cauză” și “efect”.

  Pentru desăvârșirea vieții noastre, pe fiecare plan al ei, este important să aducem echilibrul și armonia celor două planuri ale dualității ființării noastre (cel fizic și mental, cu cel emoțional și spiritual), manifestate prin stările noastre energetice (feminine de intrare și masculine de ieșire).



Rinese

Cele CINCI ritualuri care pot indeparta energia negativa din casa ta

   Felul in care ne simtim, traim si actionam, relatiile noastre si nu numai, provoaca o eliberare de energie in casele noastre. Interactionam cu aceasta energie zi de zi, in cazul in care nu este indepartata, ne influenteaza gandirea si emotiile si ne afecteaza sanatatea noastra fizica intr-o anumita masura. O acumulare de energie negativa intr-o casa poate provoca sau poate agrava problemele in relatii, insomnie, probleme de sanatate cronice, depresie, anxietate sau poate provoca un ciclu de probleme financiare sau profesionale.
  O mare majoritate dintre casele noastre nu sunt curatate de energia negativa. Acest lucru inseamna nu numai ca locuim in toata energia eliberata sau atrasa in casa noastra, dar si cu cea pe care au eliberat-o cei ce au trait acolo inaintea noastra. Cei mai multi dintre noi valoram curatenia mediului fizic ,dar cati dintre noi realizam importanta pe care o ocupa curatenia mediului spiritual al casei noastre? Iata care sunt cele CINCI ritualuri care pot indeparta energia negativa din casa ta:

  1. Creaza un spatiu sacru
Gasirea unor modalitati de a-L invita pe Dumnezeu in casa ta poate avea un impact profund asupra mediului in care locuiesti. Creaza-ti un spatiu sacru in casa ta pe care tu si familia ta sa il folositi pentru rugaciune. Binecuvanteaza mancarea. Rugati-va impreuna. Prin descoperirea unor modalitati prin intermediul carora poate fi ridicat nivelul vibrational al casei, vei putea elimina energia negativa stagnanta si vei atrage din ce in ce mai putina energie negativa in casa si in viata ta.
  2. Minimizarea conflictelor / Maximizarea iubirii
Conflictele prelungite pot avea un efect enorm de puternic asupra energiei unei case. Cu cat in casa respectiva au avut loc mai multe conflicte, cu atat mai mare este acumularea de energie negativa, care va produce in consecinta si mai multe conflicte. Incearca sa minimizezi conflictele si sa rezolvi argumentele intr-un mod cat mai armonios. Razi mult. Iubeste. Cauta oportunitati de a petrece timpul impreuna cu familia ta intr-un mod cat mai pozitiv si iubitor.
  3. Tamaierea casei
Noi romanii avem o vorba “Fuge ca dracul de tamaie” si nu este doar o simpla coincidenta. Proprietatile miraculoase ale acestei rasini sunt foarte cunoscute. In fiecare luna, tamaiaza-ti casa. Tamaia este un cadou pentru umanitate de la Dumnezeu, iar atunci cand aceasta rasina este binecuvantata si folosita cu respectul cuvenit, poate elimina toate energiile negative din casa ta. Mai mult decat atat, vaporii degajati de tamaie au capacitatea de a patrunde pana la cel mai mic nivel al membranelor neuronale, ameliorand astfel depresia, anxietatea si alte afectiuni ale sistemului nervos. In plus, trateaza bronsita, laringita si alte probleme respiratorii.
  4. Eliminarea surselor media de negativitate
In timp ce puterea de procesare si rezolutia televizoarelor, calculatoarelor, tabletelor si telefoanelor mobile creste considerabil, campurile magnetice de energie devin mai intense si de multe ori, emisiunile pe care le vedem emit o vibratie negativa sau distorsionata, care, la randul sau, atrage si mai multa energie negativa in casa noastra. In cazul in care esti inconjurat in mod constant de dispozitive electronice, incearca sa controlezi masura in care expui acestora si tipurile de emisiuni pe care alegi sa le vizionezi. In plus, evita utiliarea calculatorului in timpul noptii intr-o camera intunecata.
  5. Candele si lumanari
Lumanarile si candelele sunt un vid pentru energia negativa din casa ta. Plaseaza o lumanare sau o candela in principalele incaperi ale casei tale, spune o rugaciune si lasa-le sa arda atata timp cat esti prezent. Acestea vor absorbi o mare cantitate de negativitate din casa ta.



Rinese

Cele SAPTE plante si ierburi magice care pot elimina energia negativa din casa ta

     
Fiecare dintre noi ne extragem energia din diferite surse pentru a ne alimenta starile emotionale, iar acest lucru poate energiza, in esenta, celulele din corpul nostru sau poate provoca o crestere considerabila a cortizolului, in functie de stimulul emotional. Exista unele plante specificie, care au fost utilizate vreme de secole, cunoscute pentru proprietatea lor de a elimina sau de a transforma energia negativa. Aceasta este fundatia pe care se bazeaza uleiurile esentiale terapeutice. Iata care sunt cele SAPTE plante si ierburi magice care pot elimina energia negativa din casa ta:

  1. Busuiocul
Busuiocul este un simbol al fertilitatii. In Italia, busuiocul este cunoscut ca fiind un simbol al iubirii, deoarece fruzele sale sunt asemanatoare cu forma inimii. Busuiocul, sau planta spiritului, este un protector al familiei, iar arderea uleiurilor esentiale de busuioc te poate ajuta sa elimini negativitatea si sa calmezi certurile de la domiciliu. Busuiocul creaza o vibratie simpatica si este cunoscut pentru capacitatea sa de a calma sistemul nervos. Busuiocul stimuleaza mintea constienta si sentimentele de fericire. Aceasta planta stimuleaza si purifica centrul energetic al inimii si stimuleaza miscarea energiei intre mainile si inima ta. Uleiul de busuioc, este, de asemenea, asociat cu clarviziunea si cu onestitatea.
  2. Salvia alba
Aceasta planta, considerata a fi sacra, a fost folosita de mii de ani pentru neutralizarea energiilor negative. Fumul produs de salvia alba este recunoscut de catre indienii din America de Nord ca avand adevarate proprietati de purificare. Dincolo de traditie, stiinta confirma ceea ce acestia stiau de mii de ani. Salvia alba emite ioni negativi, acestia putand fi intalniti in aerul curat de dupa o furtuna sau in aerul curat din apropierea oceanului. Pentru stimularea energetica, puteti tampona un pic de ulei esential de salvie alba in punctele de puls ale corpului. Grecii si romanii erau de parere ca fumul de salvie alba este un promotor al intelepciunii si al acuitatii mentale. Poti folosi, de asemenea, fumul de salvie alba pentru a neutraliza energiile negative din casa ta. Prin aducerea fumului in proximitatea campului auric poti neutraliza energiile negative discordante ale aurei tale. De asemenea, beneficii exista si in cazul in care faci alegerea de a planta salvie alba in jurul casei.
  3. Feniculul
Feniculul, o planta considerata a avea proprietati magice, a fost asociata cu longevitatea, cu curajul si cu taria. Feniculul alunga energiile negative datorita proprietatilor sale de purificare si ofera o protectie in domeniul campului energetic uman, promovand in acelasi timp limitele foarte sanatoase in relatiile cu cei din jurul tau. Feniculul este simbolul puterii, eroismului si succesului. De asemenea, este o planta asociata cu vindcarea, cu vitalitatea si cu virilitatea.
  4. Rozmarinul
Aceasta este o planta folosita in ritualuri magice pentru a promova iubirea, longevitatea si fericirea. Mirosul uleiului esential de rozmarin este cunoscut pentru proprietatile sale de a goli mintea si de a imbunatati memoria. In mod traditional, rozmarinul era ars in templele grecesti ca o jertfa adusa zeilor si zeitelor. Arderea uleiului de rozmarin emite puternice vibratii de purificare si este folosit ca un antitod impotriva negativitatii. Rozmarinul mai este cunoscut si datorita proprietatii sale de a fortifica memoria. Rozmarinul este asociat cu prietenia, cu pasiunea, cu dezvoltarea puterii mentale si cu prevenirea cosmarurilor.
  5. Tamaia
Tamaia sporeste constientizarea taramurilor spirituale si aprofundeaza orice experienta de natura spirituala. Tamaia sporeste nivelul personal si spiritual de dragoste, dezvolta nivelul de constiinta in toate nivelurile inspirand trezirea simturilor spirituale. Tamaia reduce stresul scotand la iveala faptul ca viata noastra se afla intr-o legatura cu o alta realitate, care depaseste cu mult realitatea fizica. Tamaia este ideala in momentele de meditatie si de rugaciune. In plus, emana puternice vibratii care au capacitatea de a purifica si de a proteja spatiul interior al casei tale. Tamaia imunatateste conexiunea cu divinitatea si aduce pacea interioara.
  6. Oregano
Promoveaza fericirea, armonia, iubirea, pacea, dezvoltarea psihica si economica. Ca medicament, oregano a fost folosit vreme de secole. In medicina traditionala chineza si in medicina populara europeana a fost utilizat pentru a trata si pentru a preveni o multime de boli emotionale si fizice. Practicantii unor forme de Stregheria preparau un ceai de oregano si apoi spalau peretii exteriori ai caselor, formand astfel o bariera de protectie impotriva energiei negative.
  7. Lemnul de santal
Cuprinde si imbunatateste atat bunastarea spirituala cat si fizica, atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor. Acesta promoveaza protectia, clarviziunea, rugaciunea si meditatia. Uleiul esential de lemn de santal are una dintre cele mai mari vibratii dintre toate celelalte uleiuri esentiale, reusind astfel sa atraga vibratiile spirituale, sa promoveze echilibrarea centrilor energetici si sa sporesca gradul de constientizare spirituala.



Rinese

Cele 12 simple utilizari ale cuisoarelor – condimentul cu cea mai mare valoare antioxidanta

     Utilizarea cuisoarelor dateaza inca din timpul dinastiei Han (207 i.Hr. – d.Hr.). In acea perioada, cuisoarele erau utilizate in principal pentru a trata respiratia urat mirositoare. Cei care doreau sa comunice cu imparatul chinez erau obligati sa tina un cuisor in gura, tocmai in acest scop. De-a lungul timpului, in medicina traditionala chineza, cuisoarele au fost folosite pentru a trata diferite probleme digestive, hernii sau infectii fungice. Cuisoarele au ajuns in Europa in secolul 4 d.Hr. In acea perioada erau considerate a fi un adevarat lux si erau utilizate ca parte a unui preparat utilizat pentru tratamentul gutei. De indata ce acest condiment a devenit dispoibil si pe teritorul Europei, a fost folosit in acelasi mod in care era folosit de medicina traditionala chineza.
     Pe scala ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi), scala folosita pentru a se evalua valoarea antioxidanta a alimentelor, cuisoarele au cel mai mare scor ORAC. Dincolo de capacitatea cuisoarelor de a preveni si de a lupta impotriva cancerului, cuisoarele detin umitoare proprietati de purificare si de protectie.
     Cuisoarele sunt un condiment foarte frecvent utilizat pe scara larga peste tot in lume. Cuisoarele sunt renumite pentru aroma si pentru gustul lor foarte bogat.
  1. Consumul de cuisoare poate ajuta si curata organismul de toxine daunatoare si de microbi. Astfel, sanatatea organismului tau va fi stimulata.
  2. Cuisoarele au capacitatea de a-i oferi organismului o protectie celulara si pot stimula productia de energie la nivelul intregului organism.
  3. Cuisoarele reprezinta un rapid si eficient remediu pentru durerile de dinti. Plaseaza un cuisor in zona afectata si vei observa cum durerea incepe sa te paraseasca rapid.
  4. Cuisoarele iti igienizeaza cavitatea bucala. Totul se datoreaza unei substante chimice, denumita eugenol, cea care-i ofera acestui condiment aroma deosebita.
  5. Uleiul de cuisoare poate fi folosit cu scopul de a tine tantarii la o cat mai mare distanta de casa ta.
  6. Cuisoarele detin, de asemenea, adevarate proprietati anti-inflamatorii. De aceea, cuisoarele pot fi folosite la tratarea inflamatiilor si infectiilor.
  7. In cazul in care suferi de tulburari digestive, mesteca doua cuisoare.
  8. Cuisoarele sprijina sanatatea cardiaca si au capacitatea de a reduce nivelul zaharului din sange, fiind un real sprijin pentru persoanele care sufera de diabet zaharat.
  9. Datorita proprietatilor de purificare, cuisoarele sprijina purificarea sangelui.
  10. Ayurveda sugereaza prepararea unui ceai pentru a diminua sau pentru a preveni receala si gripa. Ceaiul de cuisoare este utilizat ca expectorant natural. De asemenea, cuisoarele au proprietati analgezice si antibacteriene, de aceea te vor ajuta sa scapi de durerea in gat foarte rapid.
  11. Un condiment folosit si datorita proprietatilor sale afrodisiace, cuisoarele pot preveni ejacularea prematura.
  12. Cuisoarele trateaza zgarieturile si vanataile. Se recomanda prepararea unei cataplasme preparata din cuisoare si ulei de masline in zona respectiva.



Rinese

DEZLEGAREA JURAMINTELOR

     Uneori juramintele pe care le-am facut in alte vieti ne urmaresc si in aceasta viata. Vechile legaminte de saracie pot crea probleme financiare, legamintele de pastrare a celibatului pot duce la dificultati sexuale si relationale, iar legamintele de sacrificiu de sine pot crea tendinte catre autosabotaj.
Atunci cand aceste juraminte sunt dezlegate, efectul lor negativ este indepartat si vindecat.
lata cum se poate face acest lucru:

     Aprindeti o candela si invocati ajutorul si prezenta Arh Raziel , el va interveni si va dizolva toate juramintele facute in trecutul vostru dupa ce veti formula clar si ferm acest lucru:
Spuneti in gandul vostru sau cu voce :

     “Dezleg acum orice legamant de saracie pe care l-as fi putut face in alta viata. Cer ca toate efectele acestor legaminte de saracie sa fie acum nimicite si indepartate in toate directiile timpului.
Dezleg acum orice legamant de celibat care as fi putut sa il fac in alte vieti. Cer ca toate efectele acestor legaminte de celibat sa fie acum nimicite si indepartate in toate directiile timpului.
Dezleg acum orice legamant de sacrificiu de sine pe care as fi putut sa il fac in alte vieti. Cer ca toate efectele acestor legaminte de sacrificiu de sine sa fie acum nimicite si indepartate in toate directiile timpului..
Cer ca toate efectele acestor juraminte sa fie vindecate si anihilate pentru toata lumea implicata,in toate timpurile si in toate directiile!Amin”

     Multumiti Arh Raziel pentru interventia sa divina si priviti cu incredere tot ce va urma caci veti observa sigur imbunatatiri in toate aspectele vietii voastre.
Sa va fie de folos! Doamne ajuta!



Rinese

ARHANGHELUL RAFAEL


  Numele lui, tradus din limba ebraica, înseamnă „Dumnezeu vindeca” sau „Vindecarea este de la Dumnezeu.” Rafael este singurul arhanghel, in afara de Mihail şi Gabriel, cunoscut şi acceptat de catre Biserica Ortodoxă şi cea Catolica, numele lui gasindu-se în „Cartea lui Tobit”. În textul romanesc numele lui apare sub forma ortodoxa Rafail (precum Mihail şi Gabriel sunt numiţi de romani Mihail şi Gavriil) si este prezentat ca un mare inger, care are puterea de a vindeca si de a lega demonii bolii.
Acest Arhanghel guverneaza o serie de Ingeri specializati in vindecari ,dedicati sanatatii.El lucreaza cu lumina de culoare verde smarald si clarvazatorii il pot vedea alaturi de ambulante,de personalul medical,poarta de obicei un simbol numit „caduceul”,un baston inaripat care are doi serpi incolaciti ,simbolul profesiei medicale(acest simbol este cel pe care il vedeti la farmacii doar ca au fost eliminate aripile care reprezentau divinitatea).
  Rafael este un vindecator puternic al corpurilor fizice, atat pentru oameni, cat si pentru animale.Cei care il cheama pe Rafael sunt vindecati rapid.El poate fi invocat si in numele altei persoane dar sa nu uitam sa invocam Legea Gratiei atunci cand facem acest lucru deoarece nu dorim sa interferam cu liberul arbitru al nimanui.
  Prezenta lui Rafael va avea un efect linistitor, care va ajuta vindecarea naturala reducand stresul si anxietatea.
  Daca voi sau altcineva are nevoie de vindecare, Rafael este cel pe care trebuie sa-l chemati.Cu exceptia cazurilor in care boala sau moartea cuiva este o parte din planul sau divin vindecarea va incepe imediat.
  Daca profesia noastra are legatura cu vindecarea Rafael intotdeauna ne va da unele sfaturi atunci cand nu stim cum sa procedam mai bine pentru un pacient. El intervine de multe ori in salile de operatii generand miracole sau asigura personalului medical tot ce are nevoie legat de materialele necesare astfel incat vindecarea sa aiba loc.
  Acest Arhanghel minunat ii ajuta si pe cercetatori sa obtina noi realizari in domeniul sanatatii. Asadar, daca l-ati chemat pe Rafael in ajutor,s-ar putea sa primiti imediat idei,ganduri sau inspiratii care sa va dea imediat informatia potrivita pentru vindecare.
  Avem nevoie sa fim foarte atenti si sa urmati toate raspunsurile care ne vin prin calauzire divina atunci cand il invocam pe Rafael.
  Uneori Rafael nu coboara imediat si vindeca, in schimb, ne-ar putea indruma sa gasim “ajutor omenesc “ pentru boala.Alteori, Rafael poate sa ne indice faptul ca gandurile noastre au fost cele care au declansat problemele de sanatate.De exemplu, Rafael v-ar putea cere sa lasati in seama lui mania veche,resentimentele,emotiile toxice pentru a va elibera trupul de efectele otravitoare ale acestor energii negative.
Cei care aspira sa devina vindecatori sunt foarte iubiti de arhanghelul Rafael, el ii ajuta pe cei care vor sa devina vindecatori sa urmeze profesia aleasa, inclusiv obtinerea timpului si banilor necesari pentru scoala.Dupa aceea ii sprijina in organizarea si desfasurarea practicii vindecatoare, aducandu-le pacienti sau client in nevoie.
Astazi energiile vindecatoare ale lui Rafael se manifesta in toate formele de terapii alternative.Cei care vor cu adevarat sa acceseze energiile vindecatoare nu trebuie sa faca neaparat cursuri, initieri, ci le pot obţine si prin munca proprie
  Vizualizand o lumina verde smarald care se revarsa asupra noastra si ne scalda din crestet pana in varful degetelor de la picioare putem aduce catre noi energia vindecatoare.Imaginati-va si vizualizati cu ochii mintii cum aceasta lumina verde smarald vindecatoare patrunde in voi,intra in arterele,venele ,organele ,celulele corpului vostru.
  Arh Rafael insoteste calatorii astfel incat sa ajunga sanatosi la destinatie.Atunci cand aveti de calatorit si ii invocati prezenta acestui Arhanghel veti vedea cum totul se desfasoara si se sincronizeaza perfect.
  Arhangelul Rafael ne ajuta sa ne vindecam la toate nivelele,sa ne eliberam de dependente si de obiceiuri nesanatoase,sa ne vindecam relatiile.
Lucreaza impreuna cu Arhanghelul Ariel pentru a vindeca animalele.
Lucreaza impreuna cu Chamuel(Samuel) pt a ne ajuta sa ne vindecam relatiile,sa vedem iubirea in fiecare situatie
Lucreaza cu Arhanghelul Mihail pentru a ne curata corpul de energiile toxice.

  Rugati-va lui cu cuvintele voastre care vin din inima sau spuneti urmatoarea rugaciune pt a-i cere ajutorul:
„Arhanghel Rafael, vindecator divin iti invoc prezenta si ajutorul caci am nevoie de tine!
Iti multumesc ca ma inconjori cu Ingeri Vindecatori si ca imi infuzezi permanent incepand de acum energie verde smarald vindecatoare in intreaga mea fiinta si in intreaga viata!
Accept vindecarea care incepe acum.
Multumesc pentru vindecarea mea ,amin!



Rinese

INGERII NE SFATUIESC CUM SA AVEM UN SOMN ODIHNITOR SI VINDECATOR

     Somnul este o nevoie fundamentala a organismului nostru alaturi de respiratie, alimentatie si nevoia de apa si una din calauzirile Ingerilor pentru vindecare este sa ne ingrijim ca somnul nostru sa fie cat mai odihnitor .
     
     Iata cateva metode prin care noi putem avea un somn cat mai odihnitor si vindecator:
-orele cele mai bune pentru somn sunt cele de la apusul soarelui pana la miezul noptii,(alte surse indica orele 22-2) ele contand dublu fata de celelalte ore de somn;
-timpul de somn, in functie de fiecare, sa nu depaseasca opt ore;
-sa dormim cu capul orientat catre Nord
-camera sa fie bine aerisita sau continuu aerisita atunci cand acest lucru este posibil
-sa ne invelim astfel incat sa nu ne fie nici prea frig dar nici prea cald
-hainele in care dormim sa nu fie aceleasi de peste zi (hainele impregneaza energiile si amprentele energetice ale celor cu care am fost in contact )
-masa de seara sa se ia cel tarziu la orele 19, fara excese alimentare si fara excitante, ca alcool, cafea, ceai;
-sa spunem o rugaciune seara la culcare,atunci cand ne pregatim de somn creierul nostru intra intr-o stare numita Alpha cand gandurile noastre se materializeaza mai rapid,subconstientul preia multe afirmatii ca fiind adevaruri
-inchideti toate aparatele din camera unde dormiti,nu lasati calculator,televizor pe stand by,ele emit permanent un camp de radiatii electromagnetice care interfereaza cu energiile vitale disturbandu-le.
-odata asezati in pat , vom uita sau vom exclude voit orice gand care ne aminteste activitatea, agitatia din timpul zilei. Putem sa ne rugam in continuare pana adormim ,putem invoca Ingerii sa ne ghideze si calauzeasca in timpul viselor,atunci fiind foarte deschisi catre comunicarile angelice
-puteti spune afirmatii pozitive pana adormiti caci asa cum spuneam si mai devreme ele vor deveni adevaruri intr-un timp foarte scurt, de ex:
“ Eu…cu fiecare zi care trece ma simt din ce in ce mai bine din toate punctele de vedere”
“Viata mea este binecuvantata cu sanatate,fericire si iubire”
“Viata mea este frumoasa”
-atunci cand va treziti cautati inainte de a va da jos din pat sa multumiti lui Dumnezeu pentru ziua care v-a fost daruita si spuneti “Aceasta zi este perfecta din toate punctele de vedere”
-nu ne vom ridica brusc din pat ci lent,intai pe o parte apoi in pozitie sezanda. Se recomanda ridicarea lenta, cascand si intinzand membrele .
Aceste mici exercitii de intindere ne aduc flexibilitate in articulatii si aduc energie buna in muschi pregatind corpul pentru o noua zi.



Rinese

INLATURAREA BLESTEMELOR SI ATACURILOR ENERGETICE

     Cand oamenii sunt maniosi pe ei sau pe ceilalti, ei trimit energia maniei in afara lor , aceasta se poate solidifica sub o forma energetica care o face sa patrunda in corpuri, in campurile energetice. Aceste forme energetice arata precum niste pumnale,cutite foarte ascutite .De multe ori durerile de spate sunt rezultatul acestor atacuri energetice deoarece acestea strapung campurile noastre energetice acolo unde ele sunt cel mai aproape de corp si protectia este mica.(adica in spate,acesta este si motivul pt care un caine va astepta sa ma intoarceti cu spatele ca sa va atace)
     Uneori, ne blestemam singuri sau blestemam pe altcineva, inconstient sau constient. Fiti dispusi sa renuntati la manie si sa indepartati orice urma de energie a maniei din corpul vostru.
     Este o metoda care poate aduce vindecarea pe loc in cazul unor dureri cronice sau acute ,poate vindeca anumite blocaje care nu va lasa sa inaintati catre implinirea dorintelor inimilor voastre.
     Puteti folosi aceasta metoda asupra voastra sau asupra celorlalti.
Asigurati-va ca spatele vostru nu atinge nicio suprafata, cum ar fi spatarul scaunului. Puteti sta usor aplecati in fata sau intinsi pe burta sau pe o parte.
Chemati-i pe Arhanghelii Rafael si Mihail sa va inconjoare, apoi inspirati si expirati foarte profund de cateva ori.Aceste respiratii au rolul de a va relaxa si va deschid anumite canale energetice.
Rugati-i pe Arhanghelii Mihail si Rafael sa indeparteaze din intreaga voastra Fiinta orice energie negativa,toxica ,orice pumnal energetic din spatele vostru sau din alte zone. In timpul acesti proces veti fi surprinsi sa descoperiti cine vi le-a trimis. Fiti deschisi si trimiteti acestor oameni iertarea voastra, cat de bine puteti, ca un mod de a va vindeca pe voi insiva, chiar mai profund. Continuati sa indepartati obiectele din intregul vostru corp, renuntand complet la ele.Vizualizati-le in corpul vostru acolo unde aveti dureri .
Toate blestemele vor fi acum inlaturate complet, in toate directiile timpului.
Vizualizati apoi cum Arhanghelul Rafael unge fiecare loc unde ati avut aceste pumnale infipte cu un gel care are o culoare verde smarald care vindeca imediat toate ranile ramase.
Pe masura ce va vindecati, Arhanghelul Mihail va revarsa asupra voastra lumina sa albastru violet, care face ca orice viitor atac sa fie respins.
Pe masura ce ei fac acest lucru, aceste atacuri sunt transformate in iubire si se intorc la cel care le trimite, pentru a-I vindeca.
Acum sunteti complet curatati si protejati.
Multumiti arhanghelilor Mihail si Rafael pentru vindecarea voastra.



Rinese

Omul care l-a scuipat pe Buddha

  Buddha se afla sub un copac vorbind cu ucenicii sai, atunci cand un om a venit si l-a scuipat pe fata. Buddha s-a sters si l-a intrebat pe omul nervos “Ce urmeaza? Ce vrei sa spui in continuare?”. Omul a fost surprins pentru ca el insusi nu se astepta niciodata ca atunci cand va scuipa pe cineva sa fie intrebat “Ce urmeaza?”. Nu a avut o asemenea experienta in trecut. El obisnuia sa-i insulte pe oameni, dar acestia deveneau furiosi si reactionau. Sau, daca acestia erau slabi, zambeau, in incercarea de a-i castiga simpatia. Dar Buddha nu se asemana cu niciuna dintre aceste doua categorii de oameni. Buddha nu s-a simtit nici jignit si nici nu a dat dovada de lasitate. Din partea sa nu a existat nici macar o singura reactie.

  Cu toate acestea, ucenicii sai s-au enervat si au reactionat. Cel mai apropiat dintre ucenicii sai, Ananda, a spus “Este mult prea mult! Nu putem tolera una ca asta. Acest om trebuie sa fie pedepsit pentru gestul sau, altfel toata lumea va incepe sa faca lucruri de genul acesta!”.

  Buddha i-a raspuns “Liniste! El nu m-a jignit, dar tu o faci. El este un strain. Probabil a auzit de la oameni ceva rau despre mine. Probabil a auzit despre mine ca sunt un ateu, un om periculos care incearca sa-i devieze pe oameni de la calea lor, un revolutionar, un ademenitor. Si astfel, el si-a format o idee gresita despre mine. El nu m-a scuipat pe mine, el a scuipat pe notiunea lui. El a scuipat ideea pe care si-a format-o despre mine, pentru ca acest om nu ma cunoaste deloc. Cum crezi ca ar putea acest om sa ma scuipe pe mine?”.

  “Daca te vei gandi profund la cele intamplate”, a continuat Buddha, “el a scuipat pe propria sa minte. Eu nu fac parte din ea si pot spune ca acest om sarac are altceva de spus, deoarece acesta este un mod de a spune ceva. Scuipatul este un alt mod de a spune ceva. Exista momente in care simti ca limbajul este neputincios: in dragoste profunda, in furie intensa, in ura si in rugaciune. Exista momente intense in care limbajul este neputincios. In acele momente simti ca trebuie sa faci ceva. Cand esti furios si scuipi sau lovesti pe cineva, de fapt, comunici ceva. Pot sa-l inteleg. Cu siguranta avea ceva mult mai mult de spus, de aceea l-am intrebat “Ce urmeaza?”.

  Omul care l-a scuipat pe Buddha era si mai nedumerit! Apoi, Buddha le-a spus ucenicilor sai: “Sunt mai jignit de voi, deoarece voi ma cunoasteti si ati trait ani de zile cu mine si in continuare reactionati.”

  Nedumerit, confuz, omul care l-a scuipat pe Buddha s-a intors acasa. El nu a putut dormi toata noaptea. Cand vezi un Buddha, este dificil, imposibil sa dormi la fel cum o faceai inainte. Acest om  era urmarit in mod constant de experienta avuta. Acesta nu-si putea explica ce s-a intamplat. Niciodata nu intalnise un astfel de om. Buddha i-a sfaramat toata mintea sa si tot trecutul sau.

  In dimineata urmatoare acesta s-a intors. El s-a aruncat la picioarele lui Buddha, iar acesta l-a intrebat: “Ce urmeaza? Acest gest, de asemenea, este un fel de a spune ceva ce nu poate fi spus in cuvinte. Atunci cand vii si-mi atingi picioarele, spui ceva ce nu se poate spune de obicei, deoarece cuvintele sunt mult prea sarace. Apoi, Buddha i-a spus ucenicului sau Ananda: “Uite, Ananda, acest om se afla din nou aici, incercand sa spuna ceva. Acesta este un om al emotiilor profunde.”

  Omul s-a uitat la Buddha si i-a spus: “Iarta-ma pentru ceea ce am facut ieri.”

  Buddha i-a raspuns: “Sa te iert? Dar eu nu sunt acelasi om pe care l-ai scuipat ieri. Fluviul Gange curge mai departe, el nu este acelasi Gange de ieri. Fiecare om este un rau. Omul pe care l-ai scuipat ieri nu mai este aici. Arat ca cel pe care l-ai scuipat ieri, dar nu sunt acelasi, deoarece multe s-au intamplat in aceste ore! Raul a curs atat de mult. Asa ca, eu nu te pot ierta, deoarece nu ti-am purtat niciodata ranchiuna.

  “Tu, de asemenea, esti un om diferit de cel care m-a scuipat ieri. Vad ca nu mai esti acelasi om care a venit ieri aici, deoarece acel om era suparat si furios, pe cand tu, ai venit sa te inchini la picioarele mele. Cum sa fii tu oare acelasi om? Nu esti acelasi om, asa ca haide sa uitam de cele intamplate. Aceste doua persoane, omul scuipat si omul care a scuipa nu mai exista. Vino mai aproape. Sa vorbim despre altceva.”



Rinese

CELE 7 LEGI SPIRITUALE CARE POT ATRAGE ASUPRA TA BINELE

     1 .LEGEA POTENTIALITATII PURE (LEGEA UNITATII)
  “In stare esentiala, noi suntem constiinta pura. Constiinta pura este esenta noastra spirituala.”
Universul nu iti refuza nimic. Totul este posibil. Totul devine posibil in momentul in care stii ce-i ceri, in momentul in care stii ce-ti ceri. Poti fi liber, implinit. Actiunile tale pot deveni manifestari a ceea ce iti doresti.
In momentul in care ajungi sa te cunosti cu adevarat, in momentul in care afli cine esti cu adevarat, ce iti doresti si care sunt dorintele tale, vei reusi sa te conectezi la acea forta care guverneaza universul. In momentul in care intelegi ca eul tau este creator si ca detine potentialitatea, vei reusi sa atingi ceea ce isi doresti. Interiorul iti releva ce trebuie sa faci in exterior. In momentul in care inveti sa iti adresezi intrebarile potrivite, vei primi si raspunsurile potrivite. Nu ar trebui sa te miri. Cele mai eficiente solutii, idei si rezolvari sunt cele din interior. In momentul in care ajungi sa te descoperi pe tine, te vei conecta la univers si la resursele universului. Atunci mintea trebuie sa fie deschisa pentru a primi ceea ce universul are si poate sa ii ofere. Putem aplica aceasta lege, spune Deepak Chopra, prin rugaciune, prin meditatie, prin conectarea la natura, prin introspectie. Evita sa judeci si foloseste-te de tacere. Cunoasterea de sine poate incepe cu privitul unui copac in floare…

     2 . LEGEA DARUIRII (LEGEA CONSACRARII)
  “Corpul nostru se afla intr-un schimb constant cu corpul universului; mintea noastra interactioneaza dinamic cu mintea cosmosului; energia noastra este o expresie a energiei cosmice.”
  Universul functioneaza prin intermediul interactiunilor dinamice. Intentia este cea care produce crestere si favorizeaza schimburile dinamice. Daruirea sincera genereaza primire sincera. Daruirea voluntara atrage energia pozitiva. Lucrurile curg catre tine ca un rezultat al acestui schimb. Indiferent de forma, ceea ce este cu adevarat valoros in univers si merita sa fie daruit si primit se multiplica. Pentru a primi, trebuie sa daruiesti la randul tau. In momentul in care esti dispus sa daruiesti ceea ce doresti sa primesti, in mod firesc vei primi. In momentul in care daruiesti mai mult decat primesti, dinamica universului va actiona in beneficiul tau si te va recompensa intr-un mod fabulos.
Daca primesti ceva valoros, daruieste la randul tau ceva valoros. Daca vrei sa ai parte de afectiune, imparte afectiune la randul tau. Darul dat sau primit poate sa insemne un zambet, o floare, un compliment in care crezi sincer, un gand pozitiv… Este un inceput pentru a pune in aplicare legea daruirii…

     3 . LEGEA KARMEI (LEGEA CAUZEI SI A EFECTULUI)
  “Indiferent daca suntem de acord sau nu, tot ceea ce ni se intampla in acest moment este rezultatul unei alegeri facute in trecut.“
  Ceea ce semeni este ceea ce culegi. Orice actiune produce o reactie, orice actiune are anumite consecinte. Daca faci bine, binele se va revarsa la un moment dat in viata ta. Daca faci rau, mai devreme sau mai tarziu, raul se va intoarce asupra ta. Fiecare actiune produce reverberatii. Viitorul tau este construit de actiunile pe care le faci in prezent. Chiar in acest moment, viitorul tau se contureaza prin ceea ce faci. Daca vrei un viitor mai bun, pentru a crea viata pe care ti-o doresti, incepe chiar din acest moment sa actionezi. Actioneaza POZITIV. Daca vrei ca actiunile tale sa aiba rezultatul scontat, nu opta pentru actiuni care ii lezeaza si ranesc pe ceilalti. Alege actiuni care aduc fericire si succes celor din jur. Ai intotdeauna de partea ta alegerile. Accepta responsabilitatea alegerilor si a actiunilor tale. Alegerile constiente pot deschide drumuri nebanuite…

     4 . LEGEA MINIMULUI EFORT (LEGEA NON-REZISTENTEI)
  “Iarba nu se straduieste sa creasca, ea creste pur si simplu. Pestii nu invata sa inoate, inoata pur si simplu. Florile nu fac eforturi ca sa infloreasca; infloresc pur si simplu. Aceasta este natura lor inerenta. Natura merge intotdeauna in sensul efortului minim.”
  In univers nu guverneaza intotdeauna acelasi legi ca si in societate. Societatea ne invata ca trebuie sa muncim din greu pentru ceea ce vrem, sa ne zbatem, sa luptam cu toate fortele noastre. Universul ne arata ca decizia potrivita este cea luata firesc, fara eforturi, fara lupte interioare, in consonanta cu interiorul tau, cu natura exterioara si cu tot ceea ce se afla in jurul tau, ascultandu-ti intuitia. Nu trebuie sa te lupti crancen cu viata. Nu i te opune. Lasa-te dus de ea. Cu cat te lupti mai mult, cu atat mai mult vei da gres. Este suficient sa ramai conectat la tine insuti si la actiunile tale, iar ceea ce iti doresti se va realiza fara efort.
  Ca sa aplici in viata de zi cu zi Legea Minimului Efort:
- invata SA ACCEPTI
- invata SA ITI ASUMI RESPONSABILITATEA pentru ceea ce ti se intampla
  In momentul in care esti sigur ca un anumit lucru este cel mai potrivit pentru tine si il simti ca atare, mai mult ca sigur ca acel lucru este cel mai potrivit pentru tine. Vei realiza acel lucru fara stradanii si sacrificii.
Realizarea lui nu ti se va mai parea o corvoada. Va avea loc firesc, natural. In armonie si iubire…

     5 . LEGEA INTENTIEI SI A DORINTEI
  “Energia si informatia exista pretutindeni in natura. De fapt, la nivelul campului cuantic nu exista nimic altceva decat energie si informatie. Iar acest camp cuantic este influentat de intentie si de dorinta.”
  Dorintele se pot concretiza atata timp cat crezi in potentialitatea lor. Dorintele devin cu adevarat puternice in momentul in care in spatele lor se afla intentii puternice. In functie de intentia indreptata asupra unui obiect care se afla in atentia noastra, se vor contura si premisele temporale ale realizarii dorintei noastre. Daca inveti sa valorifici puterea intentiei, poti crea orice din ceea ce iti doresti. Tu ocupa-te de ceea ce este cu adevarat important, iar universul se va ocupa de detalii. Traseaza-ti clar dorintele. Lanseaza-le in campul potentialitatii pure. Fii convins ca vor da rezultate concrete. Fii convins ca universul va gasi o metoda (chiar daca nu este metoda pe care ti-ai dori-o) de a-ti indeplini acea dorinta. Daca actionezi astfel incat intentia sa devina posibilitate, universul incepe deja sa lucreze pentru tine.

     6 . LEGEA DETASARII
  “In momentul in care renuntam la atasamentul fata de rezultate, combinand intentia focalizata cu detasarea de fructele ei, vom obtine cu siguranta ceea ce ne dorim”.
  Detasarea nu inseamna a te baza pe sansa pura sau a rataci in viata fara obiective sau teluri anume. Detasarea nu inseamna lipsa de implicare. Nu inseamna a renunta sa-ti mai doresti. Detasarea inseamna sa renunti la a fi atasat de ceea ce iti doresti. Detasarea inseamna sa existi fara zbatere, traind in pace cu tine si cu ceilalti, in convingerea ca cineva se ingrijeste de binele tau si se asigura ca, mai devreme sau mai tarziu, vei avea acel ceva. Detasarea creeaza premisele evolutiei. Poti actiona si lucra mai eficient atunci cand esti detasat. Nu trebuie sa te ingrijorezi ceea ce ti se intampla sau ti se va intampla. Nu intotdeauna poti controla ceea ce ti se intampla. Traieste, dezvolta-te si ceea ce este menit sa se intample se va intampla. Daca vrei sa obtii ceva, renunta sa mai fii atasat fata de acel ceva. Ai incredere ca vei obtine cel mai bun rezultat. Fii convins ca ai sau ca vei avea ceea ce iti doresti. Aceasta lege a detasarii ne invata sa avem incredere in univers, in puterea legilor sale, in capacitatea sa de a ne arata drumul in viata.

     7 . LEGEA DHARMEI (LEGEA MENIRII IN VIATA)
  “Orice om are un talent unic si o maniera unica de a-l exprima. Exista ceva ce putem face mai bine decat oricine altcineva din intreaga lume.”
  Toate lucrurile au un scop. Totul in viata are o menire. Existenta fiecaruia dintre noi este legata de un scop anume. Menirea noastra ca fiinte umane este pur spirituala. Trupul este doar o manifestare fizica a spiritului. Ne aflam pe acest pamant pentru a ne descoperi spiritual, pentru a ne identifica identitatea launtrica. Fiecare dintre noi are datoria de a darui putin din el celorlalti. Fiecare dintre noi are un dar unic de daruit celorlalti, un talent pe care trebuie sa-l impartaseasca, un lucru pe care il realizeaza mai bine decat oricine altcineva. Nu putem fi impliniti cu ceea ce suntem decat in momentul in care ne manifestam talentul, daruindu-l astfel si celorlalti. Nu putem fi in armonie si fericiti cu ceea ce suntem decat in momentul in care putem darui din ceea ce ne-a fost daruit in mod special.
  In viziunea lui Chopra, menirea noastra in viata are in vedere urmatoarele aspecte:
- am venit in aceasta viata pentru a ne afla Adevaratul Eu
- am venit in aceasta viata pentru a ne descoperi si a ne exprima talentele
- am venit in aceasta viata pentru a servi umanitatii, pentru a ne implini menirea fata de ceilalti
  Nu suntem simplu niste seminte purtate de vant. “Orice samanta contine in ea promisiunea a o suta de paduri”, spune Chopra in cartea sa.



Rinese

duminică, 9 noiembrie 2014

CE SPUNE BISERICA ORTODOXA DESPRE INGERI, DEMONI SI SFARSITUL LUMII

     1. INGERII
     Îngerii sunt ființe spirituale create de Dumnezeu pentru a-L sluji. Ei sunt ființe foarte puternice care funcționează ca și mesageri ai lui Dumnezeu. Sunt multe exemple în Biblie în care îngerii se arată oamenilor și spun: „Am venit ca mesager al lui Dumnezeu”. Noul Testament ne spune că sunt și duhuri slujitoare trimise să aibă grijă de ființele umane care sunt moștenitorii mântuirii (Evrei 1:14). Isus pare să indice faptul că copiii mici au îngeri desemnați pentru a-i proteja, pentru că El a spus că îngerii lor privesc la fața lui Dumnezeu (Matei 18:10).
Deci conceptul de îngeri păzitori își are baza în Biblie. Pe lângă îngerii slujitori, mai sunt și arhanghelii – îngeri prinți cum este Mihail (Iuda 9), care se pare că reprezintă o întreagă națiune (Daniel 10:13).
     Deși nu știm sigur cum arată îngerii, Biblia menționează câteva trăsături angelice. Primul capitol din Ezechiel spune despre o viziune în care profetul a văzut un grup de îngeri care erau așa de sfinți încât păreau ca flăcări de foc. Aceste creaturi păreau a fi ca oamenii, totuși aveau 4 aripi și multe fețe (Ezechiel 1:5-6). Ei răspund instantaneu la Duhul lui Dumnezeu. Cartea Isaia menționează îngerii numiți „serafimi” care au 6 aripi (Isaia 6:2,6).
     Un alt grup de îngeri sunt cei numiți „heruvimi”. După cum se pare, heruvimii au fost prezenți pentru a acoperi sfințenia lui Dumnezeu Însuși. Aripile lor formau tronul pentru prezența lui Dumnezeu pe capacul chivotului legământului (Exod 25:18-22).
     Îngerii sunt creaturi magnifice, departe de imaginea heruvimilor reprezentați în operele renascentiste ca niște copilași mici și grăsuți. Puterea lor este așa de mare încât doar un singur înger a fost capabil să distrugă 185.000 de soldați asirieni într-o singură noapte (2 Împărați 19:35). Prezența lor este așa de copleșitoare încât cei care îi văd cad la pământ inconștienți sau se prostern în mod voluntar (Daniel 10:9). 

     2. CE ESTE UN DEMON
     Un demon este un înger căzut. Când Satana, care a fost cel mai mare înger, a fost în rebeliune împotriva lui Dumnezeu, a atras un număr mare de îngeri în această rebeliune. Când totul a eșuat, ei au fost aruncați din cer. Acești îngeri sunt acum demoni (Isaia 14:12-15; Ezechiel 28:12-19; Luca 10:18; Apocalipsa 12:3-9; Matei 12:43,45; 25:11; 2 Petru 2:4; Efeseni 6:12; Iuda 6).
     În același mod în care îngerii ating culmile spiritualității, demonii au abilitatea de a atinge culmile urii, amărăciunii și perversiunii. Demonii par a fi interesați în a chinui oamenii, posedându-i și îndepărtându-i de Dumnezeu și adevărul Lui. Deși pofta, homosexualitatea, bețiile, lăcomia și vrăjitoria sunt expresii ale naturii păcătoase, aceste lucruri pot fi de asemenea expresii ale activității demonice în viețile oamenilor. Sunt convins că multe din practicile sexuale vulgare, cum sunt masochismul și pedofilia au rădăcini demonice. În mod similar, schizofrenia (personalitate împărțită) poate fi o boală mentală, dar de asemenea poate fi cauzată de posesia demonică. Cred că Adolf Hitler și Karl Marx au fost sub influență demonică.
     Așa cum peste îngeri sunt arhangheli și puteri mai mari, demonii sunt conduși de așa numitele „principalități și puteri”. Este posibil ca un demon prinț să aibă sub control New York, Detroit, St. Louis, sau orice alt oraș. Anumite păcate sunt predominante în anumite orașe. Un oraș poate avea o creștere rapidă a homosexualității, în timp ce altul poate fi hărțuit de pofte excesive. În altul, poate fi vrăjitoria sau spiritismul. Orașe și națiuni, pot fi apăsate și legate de puteri demonice. Acest lucru poate explica toleranța poporului german față de încercarea lui Hitler și a Naziștilor de a extermina toți evreii din Europa. Există un conflict în lumea invizibilă între mesagerii loiali lui Dumnezeu și hoardele demonice.
     În minunata Sa ordine, Dumnezeu folosește rugăciunile poporului Său pentru a restrânge activitatea demonică și a direcționa acțiunile puterilor angelice pentru a controla demonii. Cartea Daniel ne spune despre lupta dintre arhanghelul Mihail și demonul „Prințul Persiei” (Daniel 10:12-13,20).
Biblia spune că „Cel ce este în mine este mai mare decât cel ce este în lume” (1 Ioan 4:4). Credinciosul, având Duhul Sfânt în el, are putere peste toți demonii. Când Isus Hristos a trimis apostolii în misiune, a spus că le-a dat putere (exousia) peste toate puterile (dunamis) vrăjmașului (Luca 10:19). Autoritatea Lui Isus este mai mare decât puterea satanică. Când s-au întors, ucenicii au povestit cum au scos demonii, dar Domnul a spus: „să nu vă bucurați de faptul că duhurile vă sunt supuse; ci bucurați-vă că numele voastre sunt scrise în cer” (Luca 10:20).
     Credinciosul are o autoritate nelimitată peste demoni în Numele lui Isus, dar această autoritate nu se compară cu gloria și autoritatea pe care le vom afla în ceruri.

     3. CAT DE PUTERNIC ESTE SATANA
     În mesajul adresat regelui Tirului, dar foarte clar sugerat pentru Satana, avem aceste cuvinte: „ajunseseși la cea mai înaltă desăvârșire, erai plin de înțelepciune, și desăvârșit în frumusețe… erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu crisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald, și cu aur… erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, și umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare. Ai fost fără prihană în căile tale din ziua când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine” (Ezechiel 28:12-15). Și în Isaia: „Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiul al zorilor!... Tu ziceai în inima ta: ‚Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu ... voi fi ca Cel Prea Înalt’” (Isaia 14:12-14).
     Satana a fost cea mai măreață ființă creată. Este extraordinar de puternic. Este de asemenea subtil, înșelător, meschin și urăște dincolo de imaginație. Isus l-a numit „prințul acestui pământ” și „tatăl minciunii” (Ioan 8:44). Lucifer înseamnă „cel luminat”. Satana înseamnă „adversarul”. Beelzebul înseamnă „domnul muștelor” sau „domnul fără odihnă”. Apollion înseamnă „distrugătorul”. Apostolul Petru a spus că diavolul este ca un leu care caută pe cine să înghită (1 Petru 5:8). Creștinii trebuie să își amintească că Satana apare ca „un înger al luminii” – foarte frumos, seducător și atrăgător (2 Corinteni 11:14). La început, el nu arată ca o creatură deformată, hidoasă. Aceasta urmează după o vreme. În ciuda șireteniei și puterii lui Satana, fiecare creștin are puterea în Numele lui Isus, să-i reziste și să-l biruiască. Isus a dat ucenicilor Săi autoritate peste toate puterile vrăjmașului! (Luca 10:19; 1 Ioan 3:8; Iacov 4:7).

     4. CE SE VA INTAMPLA CU SATANA
     Câteva lucruri se vor întâmpla cu Satana. Biblia spune că el vine pe pământ, știind că are un timp foarte limitat (Apocalipsa 12:12). Pentru că știe că zilele îi sunt numărate, va fi plin de mânie. Vom vedea manifestările lui în această lume care vor fi înfricoșătore pentru cei ce nu-L cunosc pe Isus. Deja am văzut câteva manifestări hidoase de putere demonică. De exemplu, cred că Adolf Hitler a fost posedat și crimele teribile comise împotriva umanității au fost o manifestare satanică. Mai cred că Karl Marx a fost un preot satanic și că hidoasa lui filozofie, care are ca rezultat masacrul a zeci de milioane de oameni, este clar bazată pe satanism. Persecuțiile persoanelor inocente în lagărele Uniunii Sovietice și a altor țări comuniste sunt manifestări de cruzime supranaturală. În viitor poate vom vedea o afluență a răului care va încerca să distrugă toți martorii lui Dumnezeu de pe pământ. Un alt lucru care se va întâmpla cu Satana este că el va poseda o ființă umană care este cunoscută ca „fiara” sau „Anticristul”, care va deveni un dictator mondial. Această persoană va exercita puterea în numele lui Satana timp de cel puțin 3 ani și jumătate (Apocalipsa 13:4-8).
     Va mai fi o încercare de a organiza o împărăție satanică pe pământ, cu toate modurile de expunere a semnelor și minunilor pentru a sprijini autoritatea Anticristului. În sfârșit, oamenilor li se va spune să se închine acestei creaturi. În acel moment, va fi o revoltă împotriva lui Dumnezeu și se va încerca distrugerea Israelului. Dar când aceste lucruri se vor întâmpla, Isus Hristos se va întoarce pe pământ și va distruge Anticristul. Diavolul va fi legat pentru o mie de ani (Apocalipsa 20:1-3).
     În acel timp, vom avea o perioadă de pace pe pământ. Oamenii nu vor mai fi sub opresie demonică. Va fi un timp al dragostei, fraternității și nu va fi război; chiar și animalele vor trăi în pace. Dar la finele acelor ani, după ce omul a văzut paradisul care rezultă atunci când voia lui Dumnezeu este făcută pe pământ, diavolul va fi eliberat pentru ultima dată. El va conduce un ultim asalt către Dumnezeu, dar va pierde și va fi aruncat în iazul cu foc. El și îngerii lui vor fi acolo pentru eternitate fără posibilitate de scăpare (Apocalipsa 20:7-10).

     5. CE ESTE POSEDAREA DEMONICA
     Posedarea este un atac la ființa umană la un așa grad încât individul este controlat în totalitate sau în parte de către demoni (Matei 8:28-32; Marcu 1:23-27, 7:24-30; Luca 9:37-42).
     Persoana care este posedată poate manifesta calități demonice pentru un timp și în momentul următor să fie în toată deplinătatea facultăților mintale. Boala cunoscută ca schizofrenie poate fi, în anumite cazuri, posedare demonică. Acesta poate fi cazul în care, în anumite instanțe, persoana poate vorbi cu o altă voce și se poartă în mod bizar. Acum este o persoană bună, calmă, normală și în următorul minut se poate înfuria, urla, poate face spumă la gură și vocea să-i fie total schimbată, blestemând pe Dumnezeu. Ocazional, persoana posedată aude voci – voci care spun să omoare, să se sinucidă sau să inițieze diferite feluri de păcate. Asemenea oameni pot avea pofte incontrolabile. Pot avea dorința de a se răni pe ei înșiși. Masochismul, sadismul și alte practici sexuale perverse sunt adesea rezultatul unei posesiuni demonice.
    Posesia demonică se poate manifesta în multe feluri, dar scopul demonilor este să devalorizeze, să murdărească și în final să distrugă ființa umană care a fost creată în chipul lui Dumnezeu. Aceasta este ceea ce Satana vrea să facă: să-L atace pe Dumnezeu distrugând pe aceia care sunt prețioși în ochii Lui. Totuși, oamenii care-l slujesc pe Satana – sataniștii și cei ce i se închină – vor fi în final distruși chiar de acela pe care-l venerează. Este interesant de observat că oamenii care s-au oferit voluntari pentru a-l sluji pe Satana – ghicitorii, spiritiștii, vrăjitoarele, vrăjitorii, și sataniștii – vor fi consumați de Satana însuși. Nu numai că vor împărtăși ultima pedeapsa dată de Dumnezeu pentru Satana, dar vor fi chinuiți și devalorizați de către acesta înainte de judecata finală.

     6. POT FI CRESTINII POSEDATI
     Dacă creștinii pot fi posedați sau nu este un subiect controversat. Îmi amintesc de un incident din propria mea viață când stăteam la un motel în apropiere de Seattle, Washington. Într-o dimineață, pe când eram în faza de trezire, am simțit o depresie îngrozitoare. Am simțit că toți sunt împotriva mea, că oamenii din jurul meu sunt slabi, și că tot ceea ce am făcut se destrăma bucată cu bucată. Descurajarea m-a copleșit ca un nor negru. În timp ce mă luptam să mă trezesc, am realizat că eram sub atac demonic. Am preluat controlul imediat și am spus: ”Satana, în Numele lui Isus, pleacă.” În momentul în care am spus acest lucru, mintea mi-a fot eliberată și disperarea m-a lăsat. Am realizat mai târziu că zona Seattle - Tacoma avea cea mai înaltă rată de sinucideri din națiune. Spiritul care m-a atacat era un spirit de sinucidere, genul de influență care conducea spre așa o depresie încât persoana respectivă dorea să se sinucidă. Am fost într-o zonă unde mulți au fost dominați de un astfel de demon. Dacă nu realizam cu ce anume mă confruntam, puteam intra într-o depresie foarte adâncă din care aș fi ieșit cu greu. Chiar și creștinii umpluți cu Duhul Sfânt sunt supuși acestui gen de influență demonică în mințile sau trupurile lor (1 Tesaloniceni 5:23).
     Totuși, cred că dacă duhurile noastre sunt unite cu Isus Hristos nu se poate ca un demon să ne posede. Am dat duhurile noastre Duhului Sfânt care le păzește și care este mai puternic decât demonii (1 Ioan 4:4; Apocalipsa 12:12). Deci, eu cred că este imposibil pentru un creștin să fie posedat în duhul său de către un demon.

     7. CE ESTE EXORCIZAREA
     Exorcizarea este comandarea, în Numele lui Isus, unui demon să iasă afară dintr-un individ, o casă, sau oriunde se află. Exorcizarea este înfăptuită prin cuvintele rostite în Numele lui Isus, prin puterea Duhului Sfânt, și este făcută simplu și rapid (Fapte 16:16-18). Persoana care face exorcizarea trebuie să fie umplută cu Duhul Sfânt. Nu trebuie să aibă păcate nemărturisite, pentru că demonul va profita de orice slăbiciune (Fapte 19:13-16). Deci, această persoană trebuie să fie lipsită de motive ulterioare, necurăție sexuală, lăcomie, sau orice alt lucru care o poate lăsa descoperită în fața vreunei acuzări a diavolului, care este acuzatorul fraților. Un alt avertisment: oamenii nu ar trebui să caute demonii sau să creeze demoni acolo unde nu există. Un credincios ar trebui să fie pregătit să confrunte demonii atunci când apare nevoia, dar nu ar trebui să meargă în căutarea unor astfel de întâlniri.

     8. CONDUC SEDINȚELE SPIRITISTE, PLĂCILE OUIJA ȘI PREZICEREA VIITORULUI LA POSESIA DEMONICĂ?
     Fără îndoială, diverse tipuri de implicare în ocult sunt un preludiu la posesia demonică. Copiii nu sunt conștienți atunci când încep să joace anumite jocuri că o realitate demonică este în spatele lor. Jocul „Dungeons and Dragons” (Temnițe și Dragoni) este bazat în mare măsură pe simboluri și caractere demonice. Când oamenii încep să vizualizeze aceste lucruri, dau o invitație demonilor. În meditația transcedentală, mantrele pe care le rostesc sunt nume ale zeilor hinduși. Dacă o persoană recurge la placa ouija pentru a cere călăuzire, acolo există posibilitatea înșelării de către un demon; o vizită la ghicitor va face acea persoană vulnerabilă unui spirit familiar (Levitic 20:6), etc. Toate aceste lucruri sunt păcate împotriva lui Dumnezeu, interzise de Biblie și o potențială sursă de posesie demonică.

     9. CÂND VINE ISUS HRISTOS?
     Nimeni nu poate spune cu siguranță când va veni Isus, pentru că El afirmă clar că nici îngerii din cer nu cunosc acea zi (Marcu 13:32). Nici un om nu cunoaște ziua, iar Fiul lui Dumnezeu, când a fost pe pământ, nu a știut nici El. Tatăl din ceruri este singurul care cunoaște ziua cu exactitate. Putem vedea anumite semne sau indicii (Matei 24:3; Luca 21:7) că venirea Lui se apropie. Isus a spus că vor fi războaie și vești de războaie, revoluții, foamete, boli și cutremure în foarte multe locuri (Matei 24:6-7; Luca 21:10-11). Va fi o creștere a fărădelegii și a anarhiei. Apostolul Pavel a spus că acea zi „nu va veni înainte ca să fi venit lepădarea de credință, și de a se descoperi omul fărădelegii (sau: omul păcatului); fiul pierzării, potrivnicul, care se înalță mai presus de tot ce se numește "Dumnezeu" sau de ce este vrednic de închinare. Așa că se va așeza în Templul lui Dumnezeu, dându-se drept Dumnezeu” (2 Tesaloniceni 2:3-4).
     Împreună cu omul păcatului va veni ceea ce se numește apostazia, sau renunțarea la credință. Mulți dintre cei credincioși se vor răci în credința lor (Matei 24:12). Va fi o persecuție a creștinilor și un timp de necazuri generale. Eu cred că toate aceste lucruri se întâmplă cu o frecvență crescătoare.
     Un alt eveniment care trebuia să se întâmple înainte de întoarcerea lui Isus a fost restabilirea statului Israel. Israelul care a fost la început, a dispărut de pe glob cu sute de ani în urmă. În 1948 un nou stat Israel a fost stabilit. Readunarea evreilor în Israel este un semn clar, atât în Vechiul Testament cât și în Noul Testament, că era noastră este pe cale de a se sfârși. Isus a spus: „Ierusalimul va fi călcat în picioare de neamuri, până se vor împlini vremurile neamurilor” (Luca 21:24). În 6 iunie 1967, pentru prima dată de când Ierusalimul a fost capturat de Nebucadnețar în 586 Î.C., evreii au luat controlul peste întregul oraș Ierusalim, astfel semnalând apropierea de sfârșit a puterii mondiale a neamurilor. Isus a spus că un lucru major care va vesti venirea Lui va fi proclamarea Evangheliei: „Evanghelia aceasta a Împărăției va fi propovăduită în toată lumea, ca să slujească de mărturie tuturor neamurilor. Atunci va veni sfârșitul” (Matei 24:14).
     Acestea sunt semnele vremurilor. Trebuie să fim întotdeauna pregătiți pentru întoarcerea Domnului. Dar nimeni nu cunoaște ziua sau ora când acest lucru se va întâmpla.

     10. CINE SAU CE ESTE ANTICRISTUL?
     În cartea Apocalipsa se spune că un dictator se va înălța din reînviatul Imperiu Roman. El va fi înzestrat cu puterea lui Satana însuși și va lua pentru sine prerogativele lui Dumnezeu (Apocalipsa 13:1-18). Apostolul Pavel a spus că va fi cineva care va sta în Templul lui Dumnezeu, pretinzând a fi Dumnezeu (2 Tesaloniceni 2:4). Apocalipsa amplifică acest subiect când vorbește despre un profet fals care va sta în fața acestui dictator și va face semne în numele lui, și care de asemenea va face ca statuia dictatorului să facă miracole (Apocalipsa 13:13-15, 19:20).
     Știm că Apocalipsa a fost scrisă în timpul când creștinii au fost persecutați în Imperiul Roman. De asemenea știm că împăraților romani le plăcea să se creadă dumnezei. Chiar au făcut statui care îi reprezentau și le cereau oamenilor să li se închine. Întotdeauna există posibilitatea ca Anticristul să fie deja în lume. Cred că acești dictatori din vechime au fost numai o reprezentare a ultimului dictator mondial. Acest om va apare ca și un mare lider, vorbind mari cuvinte de înțelepciune, și va atrage toți necreștinii să i se închine. Pentru ei, el va fi înțelepciunea care are răspunsuri la toate problemele lor (Apocalipsa 13:18).
     Pentru ca acest Anticrist să vină în lumea modernă, trebuie să existe o cădere a sistemului actual. Vor trebui să existe căderi în economie, lege, ordine și puterea structurilor statelor naționale. O panică financiară va putea ajuta la pavarea drumului pentru el. La fel și un război nuclear. Asemenea dezastre vor face ca oamenii să strige după un om al păcii, care va fi falsul Isus Hristos al lui Satana. Acest om va părea a fi Isus, până când va fi gata să-și arate adevărata față. Apoi va fi incredibil de crud. Va fi o combinație a lui Adolf Hitler, Iosif Stalin, Gingis Han, Mao Tse-Dun și alți dictatori care au măcelărit milioane de oameni. Anticristul va fi cel mai hidos exemplu de putere dictatorială pe care lumea a cunoscut-o vreodată. Amintiți-vă că spiritul anticristului este în oricine încearcă să îndepărteze oamenii de Isus, spunând: „Închină-mi-te”. Spiritul anticristului este prezent acum în închinarea și venerarea pe care o aducem guvernelor, dictatorilor, liderilor militari și altor personalități. Umanismul care este predat în școlile noastre, media și cercurile intelectuale va conduce, în final, oamenii la Anticrist, pentru că el va fi înfățișarea perfectă a umanismului.

      11. ESTE NECESAR PENTRU CREȘTINI SĂ TREACĂ PRIN NECAZUL CEL MARE?
     Când spunem Necazul cel Mare, ne referim la o perioadă de suferință la care lumea va fi expusă în zilele de pe urmă, care va coincide cu judecata lui Dumnezeu asupra Anticristului și guvernului său (Apocalipsa 6:1-17).
     Unii teologi cred că Necazul a avut deja loc. A fost o mare persecuție a creștinilor și evreilor în timpul Imperiului Roman. Este de asemenea adevărat că unii teologi cred că Necazul se referă numai la Israel și evrei și nu la creștini sau la restul lumii. Dacă presupunem că Necazul va fi un viitor timp mondial de persecuție, atunci trebuie să spun că creștinii vor trece într-adevăr prin el. Nu găsesc în Biblie vreo învățătură care spune că creștinii vor fi „răpiți” înainte de Necaz.
     Biblia învață despre două veniri a lui Isus: una la naștere; iar a doua – venirea Lui din nou în triumf. Nu există a treia venire pentru o răpire secretă. Evanghelia după Matei spune în mod specific: ”Îndată după acele zile de necaz… Atunci se va arăta în cer semnul Fiului omului… și El va trimite pe îngerii Săi… și vor aduna pe aleșii Lui din cele patru vânturi, de la o margine a cerurilor până la cealaltă” (Matei 24:29-31).
     Acestea sunt doar câteva din multele referințe care indică faptul ca vom trece printr-o perioadă de persecuții (necaz) înainte ca Isus Hristos să vină (Ioan 16:33; Romani 8:35; Apocalipsa 7:13-14).
Totuși, cred că creștinii vor fi protejați în mijlocul necazului. La urma urmei, israeliții au fost protejați când urgiile au lovit Egiptul. Dumnezeu știe cum să facă distincție dintre oamenii Lui și aceia care nu sunt ai Lui. El a permis ca suferința și durerea să cadă peste Egiptul păcătos în timp ce copiii lui Israel prosperau. Dar trebuie să recunoaștem de asemenea că diavolul și emisarii săi disprețuiesc creștinii. Întotdeauna a fost o luptă între oamenii lui Dumnezeu și aceia care-l slujesc pe Satana.
     De-a lungul istoriei au fost martiraje succesive ale creștinilor și este culmea aroganței să presupui că numai creștinii secolului XXI vor fi menajați de orice persecuție. Acest lucru este împotriva istoriei din ultimii 2000 de ani. Cartea Apocalipsa vorbește despre necazurile martirilor – aceia care au fost uciși pentru că au fost martorii lui Hristos – care stau înaintea Tronului lui Dumnezeu strigând: „Până când, Stăpâne, Tu, care ești sfânt și adevărat, zăbovești să judeci și să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?” (Apocalipsa 6:9-10).
     Deci vor fi oameni în timpul necazului care-L iubesc pe Isus și care își vor da viața pentru El. Isus a spus: ”Dar cine va răbda până la sfârșit, va fi mântuit” (Matei 24:13).
     Persecuția este o parte din trăirea creștină din această lume. Sfinții din China, Rusia și alte țări comuniste au fost torturați, au suferit lipsuri, și-au pierdut slujbele iar familiile le-au fost luate de lângă ei. Mulți dintre ei au murit deja datorită credinței lor în Hristos. Este greu de imaginat un necaz mai mare decât au îndurat acești mari oameni, bărbați și femei ai credinței.

     12. CE ESTE SEMNUL FIAREI?
     În cartea Apocalipsa există o referire la numărul Anticristului care este 666 (Apocalipsa 18:18). Șase, în numerologia biblică, este puțin mai prejos decât perfecțiunea, care este reprezentată de numărul șapte. Șase este numărul omului, iar șapte este numărul perfecțiunii. Deci, 666 se poate referi la chintesența umanismului. Apocalipsa ne spune că numărul 666, sau semnul Anticristului, va fi marcat pe mâna și pe fruntea fiecărei persoane din lume în timpul domniei Anticristului. Fruntea reprezintă voința; în timp ce mâna reprezintă activitățile. Cumva, Anticristul va pune acest semn pe oameni oriunde ar fi ei, făcându-i ca, prin voința și acțiunile lor, să-l slujească. Deja avem tehnici care pot imprima informații pe mâna sau fruntea ființei umane. Această imprimare poate fi citită folosind laserul și poate conține toate informațiile despre creditul bancar al unei persoane, grupa sanguină, adresa și alte informații vitale.
     Tehnologia computerizată poate fi folosită pentru a controla populația, credite bancare și orice mișcare a oamenilor. Așa numitele „smart cards” cu microcipuri minuscule care conțin date biografice și informații despre credit bancar pot fi implantate sub piele. Ori de câte ori o persoană cumpără ceva, „smart card” poate scădea suma respectivă din cont, și ori de câte ori persoana depune bani, pot fi adăugați creditului. Înregistrările fiecărei persoane pot fi depozitate într-un sistem gigant de computere interconectate. Nu este prea greu să ne gândim că Anticristul poate impune populației controlul în același mod.
     În cuvintele din cartea Apocalipsa: „Și a făcut ca toți: mici și mari, bogați și săraci, slobozi și robi, să primească un semn pe mâna dreaptă sau pe frunte, și nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei” (Apocalipsa 13:16-17).
Biblia ne avertizează că dacă avem acest semn al fiarei, vom împărtăși aceeași soartă teribilă a fiarei (Apocalipsa 14:11).
     Dacă privim fruntea ca centru al voinței și mâna ca fiind simbolul a ceea ce facem, semnul devine mai mult decât o imprimare laser. Vorbim aici despre cine primește loialitatea, mintea și lucrarea noastră. Dacă loialitatea noastră este față de Dumnezeu, nu îl vom sluji pe Anticrist și nu vom purta semnul lui.

     13. CÂND VA AVEA LOC RĂPIREA?
     Cuvântul „rapio” este un cuvânt latin care înseamnă „înhățat, apucat”. Din câte știu, cuvântul răpire nu apare în Biblie. Este un termen pe care oamenii îl folosesc pentru a descrie prinderea, luarea creștinilor când Isus se întoarce. Pavel a spus că va fi răpit pentru a se întâlni cu Domnul în văzduh (1 Tesaloniceni 4:17).
     Aceasta este ceea ce numim Răpirea Bisericii. Asta se va întâmpla la sfârșitul acestui veac când Isus Hristos va veni din nou pe pământ. În timp ce vine din cer, vom fi răpiți pentru a ne întâlni cu El în văzduh și apoi vom fi pentru totdeauna cu Domnul. Cred că se va întâmpla după necaz și înainte de domnia de 1000 de ani a lui Hristos pe pământ, numită Mileniu.

     14. CE ESTE MILENIUL?
     Un mileniu este o mie de ani. Mileniul biblic va fi o perioadă de pace, dragoste și fraternitate când toată natura trăiește în armonia care a fost intenționată în grădina Edenului (Apocalipsa 20:6). Cartea Isaia vorbește despre un timp când animalele sălbatice vor trăi în pace cu cele domestice, când șerpii nu vor mai mușca, copiii se vor putea juca lângă gaura cobrei sau cu animalele sălbatice fără a fi răniți. Școlile militare se vor închide și uneltele de război nu vor mai fi fabricate. Banii și resursele care acum sunt investite în războaie, vor fi alocate pentru preocupări pașnice. Când această zi va veni, fiecare persoană va avea propria-i bucată de pământ, propria-i casă. Toți vor trăi în armonie cu vecinii lor. Nici unuia nu-i va fi frică că cineva va încerca să-i fure din avuție. Va fi o pace universală, deoarece cunoștința Domnului va acoperi pământul așa cum apele acoperă mările (Isaia 11:6-9).
     Cred că mileniul este o perioadă de tranziție, când Isus Hristos se va întoarce pe pământ să arate omenirii cum ar fi fost dacă păcatul nu ar fi intrat niciodată în lume. Va fi un timp în care Isus Hristos va domni ca Rege și Împărăția Lui va fi stabilită pe pământ. Va exista un singur guvern mondial sub conducerea lui Isus cu statele națiunilor supuse Lui. Biblia spune că reprezentanții tuturor națiunilor de pe pământ vor veni la Ierusalim în fiecare an (Isaia 2:2-4; Zaharia 14:16).
     Se pare că toate guvernele vor fi conduse de oameni neprihăniți și, în acel timp, Israel va fi națiunea cheie pe pământ.

     15. CUM ESTE IADUL?
     Sunt două descrieri ale iadului în Biblie. Una este aceea a unui foc ce arde. Isus folosea adesea cuvântul gheena pentru a descrie iadul. Gheena era groapa de gunoi din afara Ierusalimului care ardea încontinuu. Isus a spus că iadul este un loc unde sunt viermi, foc și necaz. Din acest motiv avem imaginea unui lac de foc și conceptul de ardere continuă, unde cei răi sunt plini de remușcări și chin (Marcu 9:43-48). Isus a spus de asemenea că iadul va fi „întunericul de afară”. În ziua Domnului, unii „vor fi aruncați în întunericul de afară, unde va fi plânsul și scrâșnirea dinților” (Matei 8:12, 22:13).
     Aici imaginea este aceea de singurătate teribilă. Va fi o separare de Dumnezeu și de oameni. Aceia care sunt destinați iadului vor fi puși în întunecimea eternității, și nu va fi nimeni care să-i ajute sau cu care să vorbească și vor fi în permanență singuri. Vor suferi remușcarea cunoașterii că odată au avut oportunitatea de a se întoarce la Dumnezeu, dar că nu au acceptat. Biblia vorbește de un lac de foc rezervat pentru diavol și îngerii lui (Matei 25:41).
     Nu a fost niciodată intenția lui Dumnezeu ca ființele umane să ajungă în iad. Dar, aceia care aleg să-L respingă îl vor urma, într-o bună zi, pe Satana direct în iad. Nu va exista nicio scăpare din iad, nu va exista o a doua șansă. De aceea este așa de important ca în această viață să primim iertarea pe care Dumnezeu o dă oamenilor prin crucea lui Isus Hristos.



Rinese


Reiki

     REIKI este o tehnica de vindecare si de evolutie spirituala care confera acess la sursa universala de energie, Duhul Sfant.
     REI – intelepciunea divina
     KI – spirit, energie, forta vitala (in chineza se numeste chi, in sanscrita prana, in crestinism lumina).
Reiki este sistemul de vindecare ce consta in punerea mainilor pe cel ranit sau pe bolnav, in vederea vindecarii, fiind practicat de la inceputul timpurilor. Mamele sunt un exemplu in acest sens, caci atunci cand copilul este ranit, mama pune instinctiv mana pe locul dureros. Pozitiile mainilor corespund pozitiilor organelor, glandelor si ale chakrelor corespunzatoare. Tratamentul prin plasarea mainilor se poate aplica nu numai in cazul oamenilor, ci si asupra plantelor si animalelor sau chiar pe obiecte neinsufletite, cum sunt pietrele sau cristalele.
Practica Reiki arata ca sanatatea unei persoane este legata in mod direct de echilibrul energetic al acesteia. Prin tratamentele de acest tip are loc cresterea vibratiei persoanei si inlaturarea blocajelor energetice, dar si a energiilor negative. Energia Reiki circula prin corpul pacientului, impiedicand si inlaturand dezechilibrele energetice, pentru a vindeca diverse boli, dar si pentru a ne proteja impotriva instalarii lor. Ea poate purifica conditia dizarmonica ce a dus la aparitia afectiunii, dar daca nu ne schimbam stilul de viata, vom recadea in dezechilibru. Studiile comparate indica faptul ca energia eliberata in timpul tratamentului ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor, la vindecarea accelerata a bolilor psihice, dar si a oricarei boli specifice corpului fizic. In urma terapiei, sunt diminuate efectele secundare si reactiile adverse ale medicamentelor si, totdata, are loc cresterea puterii de actiune a acestora asupra organismului. Reiki se aplica foarte usor, fara a necesita concentrare, intrucat energia Ki are inteligenta proprie si se indreapta acolo unde este necesara, conducand astfel la vindecare.
Vindecatorul Reiki are acces mult mai mare la aceasta energie datorita initierii pe care o primeste. Initierea inseamna conectarea pe aceeasi lungime de unda cu energia Reiki si poate fi aplicata si de oamenii simpli, indiferent de varsta, sex sau orientare profesionala. Astfel, Reiki va da posibilitatea de a va vindeca pe voi insiva la nivel mental, emotional, fizic sau spiritual sau de a abandona vechi obisnuințe sau dependente. De asemenea, prin acordajele Reiki ni se pot accentua capacitatile de clarviziune, clarauditie sau clarsimtire.
Reiki este structurat pe mai multe sisteme si grade, iar prin integrarea principiilor sale in viata noastra de zi cu zi putem accesa in mod continuu sursa universala de energie pentru a ne vindeca ranile sufletesti sau trupesti ori pentru a elimina cauzele oricarei boli de la nivelul corpului fizic. In ultima instanta, Reiki ne aduce abundenta si fericire.

AMETISTUL

Ametistul este o varietate de cuarț violet-albăstrui.
Originea etimologică a numelui provine din limba greacă αμεθυστoς (amethystos = „contra beției”), numele acesta se datorează credinței că persoana care poartă un ametist este cruțat de beție la consumarea vinului[1]. O altă variantă a originii etimologice a numelui de ametist provine din legenda în care Bachus zeul vinului a turnat vin pe o nimfă care era transformată cristal, cristalul devenind violet. Ametistului i se mai atribuie rolul de apărare contra demonilor, contra furtului, această credință explică faptul că mormântul merovingienilor[2] conținea șiraguri de ametist.
     Ametistele fiind relativ răspândite; în natură, ele au fost folosite, din cele mai îndepărtate timpuri, drept podoabe și în scopuri rituale. Cel mai vechi ametist gravat din câte au fost descoperite în urma săpăturilor arheologice, a fost găsit în mormintele regale din Micene, în urma săpăturilor efectuate de Heirich Schliemann, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Frumoasa gemă violetă, datând din mileniul al II-lea î.Hr., este gravată în intalie, adică în adâncime. Sculptura reprezintă o căprioară ce-și privește, cu capul întors, puiul care suge. Pe teritoriul Greciei și în Asia Mică s-au descoperit cupe de ametist, datând din mileniul I î.Hr.

    Mineralul are frecvent o culoare violetă, de nuanțe diferite până la variante de culoare roz. Culoarea este distríbuită neuniform în masa mineralului, astfel apar dungi de nuanțe mai închise. Factori determinanți ai culorii sunt realizati prin prezența ionilor de Fe4+ [3] așezați în structura atomică a rețelei tetraedrice. Culoarea ametistului s-ar datora prin înlocuirea unor atomi de siliciu cu atomi de fier, [4]aceasta fiind o teorie controversată. Ametiste se pot transforma prin supunere la radiație[5] în cristale incolore. Un efect asemănător de schimbare a culorii se realizează prin expunerea la soare[6], sau la căldură un timp mai îndelungat mineralului.

     Ametistul este un mineral foarte răspândit în natură, exemplarele mai mari care se pot tăia și șlefui fiind folosite ca pietre prețioase, asftfel de cristale s-au găsit în Brazilia, Uruguay,Madagascar, Rusia, Germania și Sri Lanka. Asemenea cristale mari se găsesc în geodele (golurile) filoanelor hidrotermale asociat cu calcedonie și în rocile vulcanice.

     Ametistul este o piatră prețioasă apreciată, fiind șlefuit frecvent ca briliant, navetă sau briolett. Varietatea de culoare violet închis este cea mai valoroasă, ca și varietate ametrin o stare de trecere de la ametist la citrin. Manipulații prin încălzirea ametistului la 400 °C se obține culoarea galbenă a citrinului, la fel prin încălzire se poate obține culoarea verde a prasiolitului, sau poate cuarț incolor, ca și degradarea cristalului prin fisurare.

     Din secolele XIX-XX se pot obține pietre prețioase pe cale artificială, astfel se pot produce și ametiste care însă se pot deosebi de cele naturale.

     INFORMATII
     Nume: provine din grecescul "amethystus" care are la baza cuvantul 'methy' = vin
Descriere: Varietate violet de cuart, prezentand uneori striatiuni ondulate sau concentrice,de culoare purpurie sau violet cu insertii transparente sau albe
    Compozitie chimica: Dioxid de Siliciu cu insertii de Mangan (SiO2 + Mn). Culoarea violet este data de impuritatile de cupru si mangan Duritate: 7 (din 10) Luciu: sticlos
    Culori: violet, mov, lila, culoarea de levantica sau purpuriu, cu dungi albe sau transparente, in straturi succesive sau perfect transparent. Cea mai buna calitate o are ametistul complet transparent. Culoarea devine mai fada in lumina solara intensa.
    Din istorie si legenda: Se spunea ca daca se bea dintr-o cupa de ametist, se putea preveni intoxicarea si vindeca betia Grecii credeau ca aceasta piatra aduce dragoste si fericire si protejeaza impotriva oricarui tip de intoxicatie

     PIATRA RECOMANDATA PENTRU:
ZODIILE: TOATE ZODIILE
LUNA DE NASTERE: Ianuarie, Februarie, Decembrie
TALISMAN NOROCOS: al Pestilor
ZIUA DE NASTERE: miercuri
PLANETA GUVERNATOARE SAU DOMINANTA: Neptun
INFLUENTA NUMEROLOGICA: pentru cei nascuti sub influenta numerelor 3, 4, 8
ANIVERSARE: se ofera la 6, 12 si 14 ani de la nastere sau casatorie
CHAKRE: 4, 5, 6, 7

     EFECTELE ASUPRA PURTATORULUI:
ESTE O PIATRA: a spiritualitatii, a succesului in afaceri
PROTEJEAZA: impotriva gandurilor negative, impotriva magiei negre, impotriva gandurilor malefice, blestemelor, atacurilor psihice, pericolelor, spiritelor rele, impotriva tradarii si deceptiilor. Foarte puternic rol protector pentru cei care nu se simt in siguranta sau pentru cei care se tem de accidente sau pericole. (Se spune ca daca un rau voitor face ceva impotriva purtatorului acestei pietre, ametistul isi schimba culoarea si avertizeaza asupra pericolului)
STIMULEAZA SI AMPLIFICA: capacitatile intelectuale si spirituale ale omului, calitatile psihice, curajul, deschiderea spirituala, sentimentul de multumire, intuitia, bunul simt, capacitatile extrasenzoriale, increderea de sine, respectul pentru propria persoana, farmecul personal, concentrarea, munca sustinuta, capacitatile spirituale
CONFERA SI ADUCE: putere, stabilitate, rezistenta, pace, buna judecata, pace interioara, vise, calm, dragoste, fericire, prietenie, protectie, idei noi, o directie in momente de deruta, stabilitate financiara, prestigiu si recunoastere
REDUCE: furia, nerabdarea, cosmarurile, stressul, agitatia, depresia, tristetea, disperarea, lipsa de comunicare
AJUTA: la canalizarea energiilor, la renuntarea la vicii, la temperarea obsesiilor sau dependentelor (ajuta dependentii de tutun, mancare, alcool, sex sa renunte la acestea, daca este programat special pentru acest scop), la realizare profesionala, succes in cariera, la obtinerea unei suprematii in fata sexului opus
BUN PENTRU: meditatie, rugaciune, post si pentru regresii in vietile anterioare
ALTE CALITATI: purifica, linisteste, transforma energiile inferioare in energii superioare, transforma energia negativa in energie pozitiva, are efect de calmare sau detensionare in perioade de durere, echilibreaza karma, pune in legatura cu divinitatea si latura spirituala a fiecaruia, trebuie purtat mai ales de credinciosi sau cei care doresc sa-si amplifice credinta religioasa si divina, la atingerea unor niveluri inalte de spiritualitate, la iluminarea spirituala, la intelegerea etapelor de transformare in viata omului, precum moartea sau nasterea, pierderea cuiva drag; asezat sub perna, ajuta in caz de insomnie. Face distinctia intre realitate si iluzie
SFAT: Apa in care a fost tinut un ametist curat (dupa procedura de purificare) are efecte benefice; la fel apa poate fi folosita si pentru plante
SANATATE: Ajuta la vindecare, absoarbe durerea in piatra, protejeaza sanatatea. Benefic in caz de insomnie, dureri de cap, benefic pentru ochi, par, stomac, sistemul nervos central, sistemul digestiv, sistemul endocrin. Echilibreaza glicemia, comportamentele deplasate: cleptomanie, alcoolism, dependente periculoase, vicii. Are efect sedativ, confera un somn linistit (se spune ca are calitatea de a reduce sforaitul). Bun in caz de diabet, convulsii, nevralgii, dureri de cap, alergii, acnee, migrene, dureri de spate, mahmureala, probleme ginecologice. Ajuta la regenerarea tesuturilor



Rinese