duminică, 9 noiembrie 2014

Reiki

     REIKI este o tehnica de vindecare si de evolutie spirituala care confera acess la sursa universala de energie, Duhul Sfant.
     REI – intelepciunea divina
     KI – spirit, energie, forta vitala (in chineza se numeste chi, in sanscrita prana, in crestinism lumina).
Reiki este sistemul de vindecare ce consta in punerea mainilor pe cel ranit sau pe bolnav, in vederea vindecarii, fiind practicat de la inceputul timpurilor. Mamele sunt un exemplu in acest sens, caci atunci cand copilul este ranit, mama pune instinctiv mana pe locul dureros. Pozitiile mainilor corespund pozitiilor organelor, glandelor si ale chakrelor corespunzatoare. Tratamentul prin plasarea mainilor se poate aplica nu numai in cazul oamenilor, ci si asupra plantelor si animalelor sau chiar pe obiecte neinsufletite, cum sunt pietrele sau cristalele.
Practica Reiki arata ca sanatatea unei persoane este legata in mod direct de echilibrul energetic al acesteia. Prin tratamentele de acest tip are loc cresterea vibratiei persoanei si inlaturarea blocajelor energetice, dar si a energiilor negative. Energia Reiki circula prin corpul pacientului, impiedicand si inlaturand dezechilibrele energetice, pentru a vindeca diverse boli, dar si pentru a ne proteja impotriva instalarii lor. Ea poate purifica conditia dizarmonica ce a dus la aparitia afectiunii, dar daca nu ne schimbam stilul de viata, vom recadea in dezechilibru. Studiile comparate indica faptul ca energia eliberata in timpul tratamentului ajuta la cicatrizarea mai rapida a ranilor, la vindecarea accelerata a bolilor psihice, dar si a oricarei boli specifice corpului fizic. In urma terapiei, sunt diminuate efectele secundare si reactiile adverse ale medicamentelor si, totdata, are loc cresterea puterii de actiune a acestora asupra organismului. Reiki se aplica foarte usor, fara a necesita concentrare, intrucat energia Ki are inteligenta proprie si se indreapta acolo unde este necesara, conducand astfel la vindecare.
Vindecatorul Reiki are acces mult mai mare la aceasta energie datorita initierii pe care o primeste. Initierea inseamna conectarea pe aceeasi lungime de unda cu energia Reiki si poate fi aplicata si de oamenii simpli, indiferent de varsta, sex sau orientare profesionala. Astfel, Reiki va da posibilitatea de a va vindeca pe voi insiva la nivel mental, emotional, fizic sau spiritual sau de a abandona vechi obisnuințe sau dependente. De asemenea, prin acordajele Reiki ni se pot accentua capacitatile de clarviziune, clarauditie sau clarsimtire.
Reiki este structurat pe mai multe sisteme si grade, iar prin integrarea principiilor sale in viata noastra de zi cu zi putem accesa in mod continuu sursa universala de energie pentru a ne vindeca ranile sufletesti sau trupesti ori pentru a elimina cauzele oricarei boli de la nivelul corpului fizic. In ultima instanta, Reiki ne aduce abundenta si fericire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu