vineri, 12 decembrie 2014

Pietrele la rinichi

  Mai mult de 12% dintre barbati si circa 7% dintre femei se vor confrunta cu pietre la rinichi la un moment dat in vietile lor. Odata ce ai suferit de ele, statisticile spun ca ai mai multe sanse sa te trezesti din nou cu ele. Statisticile spun ca cei ce au suferit de pietre la rinichi au 80% sanse ca boala sa revina.
  Pietrele la rinichi au o tendinta de a deschide mintile oamenilor catre medicina naturala.
  Doctorii conventionali ne vor spune ca de fapt cauzele comune includ prea mult calciu, prea multe suplimente cu vitamine, prea multe proteine animale si genele.
  Genele pot duce la o predispozitie catre pietre la rinichi, dar comportamentul invatat (dieta) in familie este motivul pentru care pietrele apar in aceeasi familie. Unele medicamente, suplimentele ieftine, bauturile carbogazoase, produsele de la animalele crescute industrial, sarea de bucatarie, apa de la robinet si o dieta acida, toate pot duce la formarea de pietre la rinichi.
  O dieta cu alimente proaspete, nerafinate, integrale, previne aparitia pietrelor la rinichi.
Cum se previn pietrele la rinichi
  Citratul de magneziu, un complex vitaminic B cu supliment de vitamina B6, multa limonada indulcita cu stevia impreuna cu o dieta sanatoasa nu vor permite formarea pietrelor la rinichi de o marime semnificativa.
  Cercetatorii de la Harvard au descoperit ca 180 mg de magneziu si 10 mg de B6 luate zilnic pot de fapt preveni 92,3% dintre cazurile de pietre la rinichi. Alte studii arata o uriasa reducere numai cu magneziu la 500 mg pe zi.
Dieta este cruciala.
  Produsele proaspete, crude, organice constituie fundatia unei diete sanatoase. Evita alimentele rafinate, inclusiv sarea de bucatarie si zaharurile, dar si faina si fainoasele. Bea multa apa. Apa de izvor de la o sursa curata are numeroase beneficii de sanatate, iar apa distilata este foarte pura si buna pentru tine, daca consumi destule produse naturale. Bea in fiecare zi limonada indulcita cu stevia. Lamaile si ele reduc sansele de pietre la rinichi.
  Daca bei cafea, schimb-o cu ceai. Studiile arata ca ceaiul negru si verde reduc sansele de formare a pietrelor la rinichi. Nu manca produse de la animalele crescute in fermele industriale.
  Evita suplimentele si pudrele (prafurile) proteice de slaba calitate si nesanatoase.
  Alte alimente care previn si elimina pietrele la rinichi includ otetul neprelucrat din cidru de mere, radacina de papadie, uleiul de masline, fasolea si pepenele.
Remedii naturale pentru pietrele la rinichi
  Bea in fiecare zi circa 1,8 litri de limonada si suc de merisoare indulcita cu stevia pentru 45 kg de greutate corporala. Vezi sursele de mai jos pentru reteta. Fii atent pe termen lung cu sucul de merisoare. Pe termen scurt este bun pentru a ajuta sa treaca o piatra si pentru tratarea infectiilor urinare. Sucul de merisoare contine compusi polifenolici care dizolva pietrele la rinichi si le evacueaza din corp prin urina. Dar utilizarea acestui suc pe termen lung este posibil sa formeze pietre, probabil datorita inaltului continut de acid oxalic.
  De asemenea mai bea o cana de otet din cidru de mere si ia si o lingura de melasa in fiecare zi, pentru a echilibra pH-ul corpului.
  De cumperi o tinctura sau un ceai, cauta urmatoarele plante care s-au aratat in mod repetat ca ajutant la inlaturarea rapida si nedureroasa a pietrelor la rinichi:
  Frunzele de urzica ajuta la mentinerea fluxului de apa prin rinichi si vezica urinara si mai ajuta la impiedicarea formarii cristalelor si apoi a pietrelor.
  Radacina de hortensie se comporta ca un puternic diuretic si de asemenea ca o planta antilitica, ce elimina si previne pietrele la rinichi.
  Radacina de canepa codrului (Eupatorium cannabinum) ofera protectie contra pietrelor la rinichi si sporeste fluxul de urina. Radacina de canepa codrului mai joaca si un rol in mentinerea unui corp alcalin prin expulzarea surplusului de acid uric, o cauza a pietrelor la rinichi.
 Radacina de nalba mare elimina toxinele si favorizeaza membranele celulare din sistemul urinar, facand mai usoara eliminarea pietrelor de la rinichi.
Planta de coada calului ajuta la regularizarea calciului stocat in corp si alina inflamatiile tractului urinar.
  Frunzele de Uva ursi (strugurii ursului) sporesc circulatia renala si limiteaza continutul de acid din urina.
  Matasea de porumb reduce riscul de reaparitie a pietrelor la rinichi si ajuta la tratarea infectiilor vezicii urinare.
  Florile de splinuta (varga de aur, Solidago) lupta cu infectiile tractului urinar si ajuta la evacuarea pietrelor de la rinichi.



Rinese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu