marți, 4 noiembrie 2014

Sare Roz De Himalaya

     Sare roz de Himalaya, grunjoasa, un condiment universal perfect pentru orice tip de mancare.
     Sarea roz de Himalaya este o sare pura, extrasa manual din minele de sare, provenind din vechi depozite de sare de mare, si se crede a fi cea mai pura forma de sare disponibila pe planeta. Cristalele minerale ce formeaza sarea variaza coloristic de la alb pur, diferite nuante de roz, pana la rosu, in functie de continutul de minerale si fier.
    Aceasta sare este folosita pentru gatirea mancarurilor, in spa-uri, si in domeniul sanatatii, datorita proprietaților nutritive si terapeutice deosebite.
     Sarea roz poate fi utilizata in acelasi mod ca sarea de masa pentru preparate culinare. In scopuri culinare, pur si simplu se dizolva sarea in supe si mancaruri calde, sau puneti cristalele de sare grunjoasa intr-o rasnita si rasniti direct pe mancare.
     Folosita extern, sarea roz poate fi folosita pentru a stimula circulatia, relaxare, scaderea tensiunii arteriale, calmarea durerilor musculare, dar si pentru eliminarea toxinele din organism. Puteti utilizati sarea roz de Himalaya in combinatie cu lotiunile uzuale pentru baie, corp, aromoterapie, sapun de casa, si pentru toate tipurile de aplicatii culinare si spa.
     Sarea roz de Himalaya are un continut bogat in minerale, care include peste 84 de minerale si oligoelemente, cum ar fi: calciu, magneziu, potasiu, cupru si fier. Aceasta sare este recunoscuta pentru frumoasa culoare roz, continutul ridicat de minerale si proprietatile sale terapeutice. Consumul regulat ofera minerale esentiale, oligoelemente, sprijina absorbtia nutrientilor proprii, elimina toxinele, echilibreaza pH-ului organismului, normalizeaza tensiunea arteriala, si stimuleaza circulatia. De asemenea, poate ajuta in durerile de artrita, eruptii cutanate, psoriazis, herpes, gripa si simptome de febra.
     Istoria
  Sarea de Himalaya s-a format din depozite fosile marine in urma cu peste 250 milioane ani, in timpul erei Jurassic. In trecut, oamenii din Himalaya foloseau aceasta sare pentru a pastra peștele si carnea pe tot parcursul anului, iar in fiecare primavara transportau sarea prin vaile din Nepal pentru comert. In prezent, aceasta sare este inca extrasa manual din minele de sare, respectandu-se traditia, si fara utilizarea dispozitivelor mecanice sau tehnici explozive. Dupa o triere manuala a bulgarilor de sare, acestia sunt apoi zdrobiti tot manual, spalati de mana, si uscati la soare.



Rinese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu