duminică, 9 noiembrie 2014

GHIMBIRUL



     Ghimbirul este o radacina cu gust acru si picant .A fost folosita si inca este in medicina chineza pentru promovarea vitalitatii si longevitatii.Ghimbirul este foarte folosit in tratarea afectiunilor digestive si respiratorii.

     Proprietatile Ghimbirului sunt antigripal si energizant.Combate racelile ,oboselile cronice ,congestiile bronhiale (sub forma de infuzie) . Medicina Naturista foloseste Ghimbirul pentru prevenirea infarctului miocardic ,angina pectorala si                                                                                tromboza dar si a greatei ,varsaturilor si diareei.

     In India spre exemplu se conduma zilnic datorita puterii lui revitalizante. Ceaiul de Ghimbir in scop medical se administreaza jumate de lingurita de radacina uscata la o ceasca de apa calda si se bea infuzia de mai multe ori pe zi .Pentru prospetime se poate adauga si putina lamaie sau de ce nu si putina miere .

     Atentie cand se foloseste radacina de Ghimbir .Daca este cultura non organica /nonbio atunci se curata coaja pentru ca aceasta retine pe suprafata ei chimicalele iar daca este organica atunci se poate folosi cu tot cu coaja.

     Nu se recomanda folosirea Ghimbirului pentru persoanele cu ulcer gastric ,sindromul intestinului iritabil si in cazul tuturor nu se depasesc consumul a doua grame pe zi .



Rinese

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu